icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

macka23
1. máj 2012

paradajkova polievka so struhankou a syrom na zelanie trpaslika 🙂 a segedinsky s domacou knedlou /moja prva 🙂 /

stellamaris
1. máj 2012

francuzsku polievku mame ,vyprazany kalerab s petrzlenovymi zemiackami,ako dezert palacinky s jahodami,mnamky 🙂

rosannar
1. máj 2012

dneska studené cestoviny s kuracím mäskom, a na zajtra a další den to budú švédske rezne s ryžou...

snu
1. máj 2012

ahojte babulky,, dllho som nevarila, predstavte si o mesiac skor som musela ist na cisarak,, takze uz sme doma,zdravi stastni,, Lukasko ma 2800g a 45cm,,, takze sa budem zapajat uz do varenia..

danielaj
1. máj 2012

@snu tak moc moc gratulujem, prajem veľa zdravíčka a aby si bola rýchlo fit 😉

danielaj
1. máj 2012

@natalitimk Krupicové knedlíčky

2 dl mlieka a 3 PL krupice, uvaríme kašu, necháme vychladnúť, do vychladnutej pridáme 1 vajce a polohrubú múku podĺa potreby, vypracujeme cestíčko, odtŕhame kúsky a abalíme do neho ovocie, uvaríme a ľubovoľne posypeme. Ja som robila trojitú dávku dnes 😀 a skoro všetko sa zjedlo 😒 Inak cestíčko je dosť lepivé, ale je výborné 😉

mysiatkoo
1. máj 2012

pecene kura so susenymi paradajkami a kozim syrom s ryzou

zuzik1983
1. máj 2012

@anjelicek26 mozes prosim ta dat link na ten nakyp? dakujem

abriela
1. máj 2012

@snu tak super, ze ste obaja v poriadku. Prajem vela zdravia a drzte sa

tosomja
1. máj 2012

pirohy s makom, orechami, tvarohom, lekvárom - s maslom a ja aj s opečenou sladkou strúhankou 🙂 mňaam

janusa_
1. máj 2012

ahojte, dnes u nas jarmok-cize strava klobaskova vonku

nikita308
1. máj 2012

Sladká fazuľová s rezancami, dukátové buchtičky...

snu
1. máj 2012

dakujeme vam

sophina
1. máj 2012

Polievku sme nemali, nezadala sa nam, ale mali sme kuracie masko na smotanovo horcicovej omacke a k tomu ryzu alebo cestoviny, kto co chcel, a prave sa uz chladi cernicovy rez so zelatinou

lussy23
1. máj 2012

@snu gratulujem a prajem veľa zdravíčka

lussy23
1. máj 2012

@irriss 🙂 boli to brokolicové 🙂 a nezjedla som ich odpoledne päť, ale deň predtým dve a na ďalší deň tri🙂

.......
Inak nakoniec budú tie fašírky až zajtra, brat si rozkázal zemiakové placky.

briketa
1. máj 2012

talianska vecera
-cukinova polievka so zemiacikmi a zelenym hraskom
-hlavkovy salat , cela hlavka s nadievanymi rajcinami, cerstvym parmesanom a domacim dressingom
-prave rizoto (arborio druh ryze) s krevetami, articokmi a cerstvymi rajcinami

tinuskaha
1. máj 2012

dnes sme mali palacinky
zajtra gulas a moravske kolace
vo stvrtok pecen s ryzou
piatok rezance s tvarohom a kyslou smotanou 😉

rastulka
1. máj 2012

@snu Gratulujem,prajeme hlavne vela vela zdravia 😲

janusa_
1. máj 2012

palacinky slane mesove sa prave u nas robia 🙂

lucikatn
1. máj 2012

dnes sme mali bryndzové halušky (vraj májová bryndza 😀 ) posypané čerstvou jarnou cibuľkou. Na zajtra sa chystám urobiť vegetariánsku musaku a pečené kuracie štvrte - dúfam že to bude dobrá kombinácia.... 😀

lululka555
1. máj 2012

my pecieme prave pernik s posekanymi mandlami 🙂

adelaida33
1. máj 2012

@lululka555 mňááám. a tie mandličky sú navrchu?
@danielaj tie rezne sú ozaj vynikajúce, vďaka za tip 😉 .

lululka555
1. máj 2012

@adelaida33 nie,zamiesala som ich do cesta.Davam väcsinou posekane vlasske orechy,ale nemala som,tak som dala mandle 🙂

adelaida33
1. máj 2012

@lululka555 mňám, môj muž má rád mandle v akejkoľvek forme 😀 . dáš mi tvoj overený recept? ďakujem 🙂 .

lululka555
1. máj 2012

jasne 🙂 : Pernik
30 dkg pras.cukru,2 cele vajcia,1 PL skorice,2PL lekvaru /slivkoveho/,pol lyzicky sody bikarbony,3PL kakaa,1 dcl oleja,pol litra mlieka,40 dkg hladka muka,1 prasok do pernika ,hrst posekanych orechov / mandli/
ja si to dam vsetko do misky a preslaham slahacom a nalejem na plech ,na papier na pecenie...peciem na 180 st. Vyskusaj 🙂

lululka555
1. máj 2012

@adelaida33 recept mas vyssie a tu je este poleva : 10 dkg masla,10 dkg pras.cukor,2 PL kakaa, 4PL mlieka,1 zlaty klas.Vsetko rozpustit nad parou a vychladnutym poliat pernik....ja polevu niekedy davam a niekedy nie... 🙂

veve39
1. máj 2012

@briketa das prosim ta recept na tu cukinovu polievku ? vyzera uzasne chutne 🙂

briketa
1. máj 2012

@veve39 dajme tomu, ze si das vsetkeho za hrncek (robim to od oka)
cibulku nadrobno nasekanu,
zeleny hrasok (pouzivam cerstvy), cukiny, zemiaky, vsetko spolu predvarim v kuracom (alebo zeleninovom) vyvare s bobkovym listkom, par kuskami celeho korenia, solou ked je hotove, polovicu odoberiem.
Cibulku uplne drobnucko nasekanu orestujem na oleji kym nie je uplne sklovita a makka.
Pridam polovicu mojej predvarenej zeleniny a cele to este restujem, az sa cukiny s cibulkou uplne rozpadavaju na kasu. Potom to cele rozmixujem, pridam to do mojho zostavajuceho vyvaru s celou zeleninou, Vyberiem bobkovy listok a korenia a dochutim jemne trosickou mletej talianskej zmesi (oregano, tymian, bazalka).
Mozes tam frcnut trosku smotany.

veve39
1. máj 2012

@briketa dakejem, urcite vyskusam 🙂
kremove zeleninove polievky mame velmi radi, takuto kombinaciu som este neskusala