Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
polievka vyvar, a sližiky,Pečene kuracie stehna s ryžou
hovädzia polievka
kuracie prsia so šunkou, broskyňou a syrom, zemiaková kaša
kuracia polievka,rezne zo zemiak. kašou, bravčové na šampiňónoch a zelenin. šalátik
kuracia polievka, šoška, fašírky a kaša 😵
rajcinkova polievka zo vcera, rezne Mexiko /robila som prvy raz/ s ryzou 😝
a dezert bude snad v KD, kde skolkari dnes vystupuju 🙂
my dnes cesnaková polievka s kyslou smotanou a na želanie mojich princezničiek nutelové palacinky🙂
@katushka16 Ako robíš prosím ťa tú polievku???
dnes varil tati 🙂 kuraci vyvar a vepro knedlo zelo...mnam
ahojte. V prvom rade všetkým mamičkám a budúcim mamičkám krásny ♥Deň Matiek♥
Včera šiel brat spať ku kamarátovi a zobral aj z tých cestovín(my dodržiavame pravidlo, že na návštevu nechodými s prázdnymi rukami)., takže sa to zjedlo.
Zajtra by mali byť Lazane, kamoška mi dá taký overený recept pre začiatočníkov. Ale zatiaľ som ich nezohnala, skúsim ešte kaufland a Billu. Ak nebudú, tak druhou alternatívou sú Bryndzové halušky.
briketa - mňam, vyzerá to chutne. Ale asi budem potrebovať Waflovač, však? alebo sa to dá urobiť aj nejako inak, napr. upiecť?
@bobinkask krasny, vlastnorucne upeceny darcek,maminka sa potesi 🙂
Vsetkym maminam aj tym buducim,zelam vsetko naj a krasny den.
MY sme dnes dojedli kuraci perkelt s kolienkami.Na zajtra som si uz navarila: bravcovy gulas s knedlou.
A dnes som upiekla mnamku,kedze mam ten sviatok: Bananove šišky. Su mnam. Receptik mam odpisany odtialto. Takze doporucujem.
ako sa robia tie domino rezy.? my dnes kurča na zemiakoch a studena tvarohova torta v medovych platoch
babky,poviem vam.zacala som si odtialto spisovat recpty.vsetky mozne-na maso,kolace,polievky.uz mam asi pol zosita.a hlavne-mam vela vela napadov na varenie tu odtial.som zacala novy system-vzdy v nedelu si napisem ,,jedalnicek" na cely tyzden.a mam pokoj.nemusim sa trapit s vymyslanim.ked navarim tak ze mame na 2 dni,tak ma to len tesi.mam dalsi den pokoj. DAKUJEM za tuto temu
dnes sme mali klasiku, zemiakový šalát a bravčové rezne, polievku hovädziu a jablkovú štrúdľu
@lululka555 dakujem ano mamina sa potešila ona je dost na sladké tak som jej spravila radost 🙂
@tosomja ano to je fotka mojho výtvoru 😀 a tu je receptík @nelinka0401 @fordikford nech sa páči:
domino rezy
cesto:
6 vajec
6 pl kryštáloveho cukru
6 pl polohrubej múky
1 pdp
6 pl vlažnej vody
1 pl kakaa
3 pl džem
krém:
300 ml mlieka
150 g kokos jemný
200 g masla
150 g prášk. cukru
želatína:
500 ml štavy z marhuloveho kompotu
1 vanilkový cukor
1 zlatý klas
2 balíčky bb keksov
čokoládová poleva
postup:
žltky s cukrom vymiešame, postupne pridávame vodu,preosiatu múku s pdp,kakao,tuhý sneh z bielkov dobre vymiešame, cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme, po vytiahnutí z rúry necháme vychladnút a ešte vlažný korpus potrieme džemom
mlieko zohrejeme a do horúceho prisypeme kokos, zamiešame, odstavíme a necháme vychladnút
vymiešame si maslo s praš.cukrom potom pridáme vychladnutú kokosovú masu a dobre vymiešame,krém natrieme na korpus
v kompotovej štave uvaríme zlatý klas s vanilkovým cukrom , uvarenú želatínovú hmotu ešte horúcu vylejeme na kokosovú hmotu a hned na nu naukladáme bb keksy a polejeme čokoládou
to je originál recept ,ale ja som si spravila zmenu: nepoužila som len štavu z kompota ,ale som celý kompot rozmixovala a v tom som uvarila zl. klas a bolo to velmi dobré 😝
ahojte kočky, dnes rozbehaný deń, ani som sem nemala kedy nakuknúť, čo dobré ste varili a vypekali, boli sme so staršou dcérou na dve vystúpenia ku Dňu matiek, rýchlo obed a deń v čudu 😉
dnes u nás klasika slepačia polievka, včera sme naložili mäsko, dnes sme ho piekli na plechu, k tomu zemiaky s opraženou cibuľkou a v parnom hrnci sme robili koreňovú zeleninku a cviklu ku tomu ako prílohu, a marhuľový koláčik s kokosovou čiapkou 😉
na poobedie ku kávičke som upiekla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46766 a na večeru domáci chlebík, vajíčková pomazánka, biela káva 🙂
zajtra zeleninova polievočka /vela vela zeleniny/ a pre ocka vysmažany syr a hranolky...

slepacia polievka, cevabcici