Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
fazulkova polievka s klobaskou a kyslou smotanou 😉
@adriana7 recept na fazulový závin- potrebuješ: líst. cesto, 400g červenej sterilzovanej fazule,600g zemiakov uvarených v šupke neprevarit musia byt také polouvarené, 2 cibule, 5 vajec, 4pl oleja, petržlenová vnat, ml.čierne korenie,sol a možeme pridat aj syr alebo šunku
cibulku si podusíme na oleji, pridáme zemiaky, fazulu a 5 rozmiešaných vajíčok , osolíme,okoreníme a masu podusíme, nemusíme velmi dlho len aby vajíčka prešli varom mala by vzniknút taká praženička do hotovej zamiešame petržlenovú vnat
lístkové cesto si rozdelíme na dve časti( ja som použila list.cesto kde sú dva diely) rozvalkáme na doske na velkost plechu, posypeme nastrúhaným syrom a dáme polovicu fazulovo-zemiakovej zmesi možeme ešte posypat syrom a zavinieme, potrieme žltkom a posypeme lan. semienkami- druhu roládu možeme spravit takú istú alebo pridáme k syru aj šunku
rolády pečieme na plechu na 180°c asi 35-45 min podla rúry
my sme dnes dojedli rajčinovú polievku a druhé boli falošné bryndzové pirohy, bud posypané slaninkou alebo udeným tofu poduseným na cibulke a na to kyslá smotana 😝
kremova brkolicova a spagety carbonara
Dnes som prvýkrát vyskúšala tieto halušky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5409 ,pridala som ešte 2 zemiačiky do cesta a slaninku na koniec."Vraj" boli mňamkové (lebo ja bryndzu nemusím 😅 ) .Iné už asi robiť nebudem.Určite by boli chutné,aj s tvarohom,či s hlávkovou,alebo kyslou kapustou i ako príloha. 😉
@trdielko149 tieto Rafaelo rezy som robila už veľakrát a naozaj sme sa zalizovali až za ušami 😀 😉
@rastulka no vidíš, aké ich máš krásne 😉 a chutili, že?nabudúce dám klobásu ja 😀
@vodnarky myslíš, že to bude tým, že je športovo založený? 😎 lebo môj nešportuje ani náhodou a zje za koňa- vola 😀 a jak prútik je suchý 😅 ale zato chodí na ryby, ale tam toho toľko nenachodí
@akika722
no kočky, tento týždeń bude asi treska, včera začala rybárska sezóna a muž hneď 4 kapov doniesol 😅 a ped chvíľou šiel zase 🤐
takze dneska koprova polievocka a k tomu vajicka na tvrdo 😉
@danielaj posli mi postou 😀
dievcence uz mi 3 krat stopli fotoblog admini tak vas poprosim veeeelmi pekne viem ze otravujem aspon takto a potom ma uvidite v casopise Emma a srdecne vas odtial pozdravim 🙂 Ďakujem ! som Lilly Kádárová v sekcii rebelská tu je link :
taku chut ste mi urobili na tie rafaelo rezy, ze ak nie dnes, hned zajtra ich urobim 😵
Dnesne zapekane baklazany boli vynikajuce, este som ich nerobila, ale budem castejsie. A na zajtra ste ma zase navnadili tu niektora na svieckovu, tak urobim taku falosnu bud z bravcoveho alebo kuracieho maska 😀
Ja robím guláš s hovädzieho mäsa s knedľou. Zajtra asi dorobím ešte brokolicovú polievku a pre seba makové slíže, ktoré budú aj na večeru.
@zuziq Recept mam samozrejme od @danielaj 😀 Pači sa 😉 http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-tycinky-...
@trdielko149 pošlem živého? 😀 a máš zahlasované 😉
@papuka inak aj u nás kapra moc ja a deti nemusíme, ľúbime šťuky, zubáče, sumcov, z kaprov narobím halászlé, fašírky a tresku, tak ich zjeme, ale len tak pečeného alebo vyprážaného moc nie, teda mm áno, ten by jedol na kilá 😀
@akika722 ale raz by si došla 😀
@rastulka no super, to som rada 😵
@bobinkask no vidíš, ty to máš k nám blízko, niekedy sa zastav, nabalím ti rybu 😉
dakujem vam za hlasiky 🙂 a zaja posli 😉
@nadhera dobru tehlu maju aj v GVP predajnach ja som kupila po 3.90 e za kilo a dnes som vypražala a sa ani neroztiekol
@fordikford tak to si ma potesila - dokonca aj cenou 😉 totiz do velkoskladu gvp sa chystam
na zajtra bude hraškova polievka z haluškami a pizza malej zemiačiky nove s maslom a rybku 🙂
Dnes na večeru a zajtra na obedik máme tekvicový prívarok s vajíčkom a šunkou a paradajkovú polievku. Z kuraťa na srbský spôsob mi zostala omáčka (je v nej vyvarené kura a papriky s paradajkami, ktoré som rozmixovala), tak som ju pridala do paradajkovej polievky, super to ochutilo, hotová mňamka 😀
Kočky,nemate nahodou nejaky dobry,osvečeny recept na Baklavu? Dakujem 😉

@rastulka ja ked som ich robila sa mi take pekne rovne nepodarili 😀 velmi pekne si ich urobila klobuk dole 😉