icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mamkabeika
23. máj 2012

@petjka ďakujem za recept 🙂 Zajtra vyskúšam 🙂

lussy23
23. máj 2012

Ahojte. Baby mám malý problém. včera sme mali kuracie medailonky s avokádovou omáčkou- v tej omáčke sú 2 avokáda, šťava z 2 citrónov a rajčiny... A tá omáčka je hrozne horká. Ja to nechápem. Mali sme už viackrát jedla z avokádom a žiadne nebolo takto horké.... čo myslíte, prečo bola tá omáčka taká horká? Bolo to avokádo nezrelé, alebo taká má byť?

Inak ako vás tak čítam sa cítim čudne. Ja totiž nemám rada nijakú zákusky(s výnimkou grilážok a špicov, ale aj to len sem tam) a takmer ani nič sladké... takže ako sa tu vám zbiehajú slinky pri fotkách koláčov, mne sa zbiehajú, keď čítam o jahodách a inom letnom ovocí.
@irriss - ach Taliansko. To je môj sen. Ochutnať tie Talianské jedlá a pizzu(pochybujem, že ristorante chutí ako pravá Talianska pizza) a hlavne mestečko benátky. Snád sa tam raz pozriem.

lenuss84
23. máj 2012

@lussy23 nemusis sa citit cudne.ja poznam kopu ludi,ktori nemaju v oblube sladke.su skor na slane.takze poho. 🙂 🙂 🙂 🙂 a s avokadom ti neporadim.este som ho nikdy nepouzila vo vareni.

lenuss84
23. máj 2012

babky,ja idem robit tu Nepečenu maškrtu.len teda prosim este raz-napiste mi kolko si mam kupit balickov bebe keksov.a ako uvarit pudingy-z pol litra mlieka?alebo dat menej,aby bol hustejsi?pytala som sa to tu uz naobed,ale nikto mi neodpovedal.prosim,napiste.az si zajtra kupim suroviny.VDAKA.

ukana
23. máj 2012

@lussy23 ja tiež sladké nemusím, ked tak čokoládu, ale zákusky pečiem pre mojich chlapov, tí ich majú radi... pritom sladké jedlá u nás nejdú vobec, to nik nechce, možno raz za rok palacinky.... 😉 nemusí byt maso, može byt langoš, rizoto zo zeleniny, zapekaná cuketa, placky, - ale slané....
Minule ma tu ktosi inšpiroval rezancami s tvarohom, malý trochu zjedol, mm tiež len tak aby sa nepovedalo, psík si nakoniec pochutnal na takých dvodnových ...

ukana
23. máj 2012

@lenuss84
skus podla tohoto receptu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47486
len možno bez bielkov.....alebo možes aj s nimi, zasa nová variacia 🙂

anavila
23. máj 2012

ahojte...tak ja uz mm mäsa po krk, zajtra budú parené buchty

briketa
23. máj 2012

@mamkabeika sparglu musis zobrat, ohnut a tam kde sa zlomi len tu cast varis ( cast ktora obsahuje spic) Vyborna je ked ju blanchujes, ako pisala @petjka, vo vriacej vode 8 minut a potom okamzite scedit a na minutu dat do ladovej vody s kockami ladu. Okamzite sa tym zastavi proces varenia a spargla bude chrmkava, vyborna di salatu. Alebo ju daj na alobal a 10 minut s olivovym olejom pogrilovat. Ako priloha k masu. Kremova sparglova polievka sa robi tak, ze sparglu povaris asi 12 min v kuracom vyvare, s jednym bobkovym listom, par celymi koreniami a stipkou muskatoveho orieska. Potom odlejes vyvar aby ostala len spargla tesne pokeyta vyvarom. Ponornym mixerom ju rozsejas na kre. Das trosku smotany, mozes pridat par kvapiek oleja z hluzovky pre chut, ak mas.

kralicica
23. máj 2012

@lussy23 avokado ma byt take makke ako zmaknute maslo, vtedy je zrele. plod ma byt na stlacenie makky ze ked pritlacis prst zanecha jamku na korke. asi bolo nezrele... avokado ma inak sladku maslovu chut. ked kupis tvrde treba ho nechat den dva na slnku.

briketa
23. máj 2012

@mamkabeika prepac pisem z telefonu a utekaju mi pismenka

veve39
23. máj 2012

@mamkabeika tak ten teda vyzera fakt super, tiez zaraujem do planov 🙂
s akym ovocim si robila ?

danielaj
24. máj 2012

@abriela ja robievam mätový sirup takto http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/239-ma... 😉

danielaj
24. máj 2012

takže dnes dojeme kelovú polievku zo včera a urobím zemiakovo-cukinový prívarok s čerstvým kôprom a vareným vajíčkom natvrdo + chlebík k tomu, ešte urobím mätový sirup a nepečenú maškrtu s bebe-keksami 😉
@abriela takže ja dnes urobím tú nepečenú maškrtu s Bebe keksami a cez víkend môžu byť tie kokosové venčeky 😉

adelaida33
24. máj 2012

Ahojte, my dnes dojedáme: fazuľovú polievku so zeleninou a fliačkami, a perky so slivkovým lekvárom a makovou posýpkou. Malému spravím zemiakovo-cuketový prívarok podľa nápadu @danielaj 😉 a kúsok duseného bravčového kare na mrkvovo-paradajkovej šťave.

rastulka
24. máj 2012

@lenuss84 Na tu nepečenu maškrtu som kupila 4balenia (2 kakaove a 2 mliečne ) be-be keksov.Ja som keksiky poukladala šakovito nato som dala vanilkovy puding ( do 750ml mlieka som dala 2 dr.otkar pudingy a 5L cukru) zasa keksiky,čokopuding a banany,ked vychladlo 2 šlahačky zase keksiky,trochu vychladnuta čokopoleva a jahody 🙂

kibuk
24. máj 2012

pekne ranko
dnes mame zemiakovu polievku a špagety s morcadellou 🙂

rastulka
24. máj 2012

My dnes hrašokovu polievku s krupicovymi hališkami a plnene palacinky s hranolkami a ladovym šalatom 🙂

lencyca
24. máj 2012

@mamkabeika mnam,vyzerá super 😉

abriela
24. máj 2012

@danielaj dakujem za sirup. Ja robievam s bebe keksami - nepeceny zakusok - vyslahana slahacka a kysla smotana. Postup je jednoduchy - keksy sa len po vrstvach natieraju,
Juj, ale ty naozaj toho vela vyvaras 😎

rastulka
24. máj 2012

@abriela Ako vidim už som tu nakazila ozaj skoro každu s tou nepečenou maškrtou,ale tie venčeky lakaju aj mna,uvidim ako budem stihat dnes,ale prinajhoršom zajtra ich určite upečiem 🙂

@mamkabeika Mnam,vzeraju famozne.........toto určite vyskušam 😉

abriela
24. máj 2012

@rastulka @mamkabeika wau, ja som myslela ze som is vymyslela recept na kolac a ty si tu dala recept.
Robila som tento jednoduchy kolacik pred 2 tyzdnami s jablkami. Bol naozaj uzasny - taky stavnaty.

zuziq
24. máj 2012

zeleninkovu polievocku mame este od vcera a asi urobim tekvicovy privarok s novymi zemiackami a vajickom

titkovamiriam
24. máj 2012

dnes pečene rebierka na mede,cervena kapusta,zemiakova knedla,polievka spenatova

lydia22
24. máj 2012

Paradajkova polievka,vyprazany syr,zemiaky,zeleninovy salat a uz mi kysne cesto na maslovy veniec.

mamkabeika
24. máj 2012

@briketa dakujem za super tipy 🙂 dnes bude sparglovy den 😉

akika722
24. máj 2012

dnes "obratene rezne" +ryža 😵

irsina83
24. máj 2012

hovadzie na usticovej omacke + basmati ryza a paradajkova polievka od vcera 🙂

jolly84
24. máj 2012

moje oblubene bryndzaciky - mnaaaamka))))

jolly84
24. máj 2012

@rastulka plnene palacinky s hranolkami? hranolky ako priloha, ci?

veronika1417
24. máj 2012

@abriela @rastulka @lenus84 @danielaj vyberte nejaky kolac tyzdna nech si dohodneme termin 😀 😀 😀 baby pridajte sa este nech je sranda!!!