Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nas bude kuracie mäso so špargľou a nové zemiaky
dnes nevarime, mame zo vcera 😉 nedelna polievocka, diabolske rezne, ryza + hranolky 😵
aj u nás dnes dojedáme zo včera, ale MUSIM 😀 upiecť dukatky s vanilkovým pudingom, lebo mám na ne chuť už dva dni 😎 .
brokolicovu polievku
brokolicova polievka zo vcera a dnes tarhona s kuracim maskom na stave s fazulkami a hraskom a pre tatika zemiakova kasa s reznikmi 🙂 nechcelo sa mi vymyslat tak je tak jednoducho...
vcera pecena krkovicka, cervena kapusta a knedla a dnes madarsky gulas s knedlou. A polievocka kuracia s pecenovymi haluskami.. juuuj jak ja mam toto rada.. maaaaskooo 🙂))
my dnes cesnaková polievka s kyslou smotanou a večer sme grilovali,zostalo ešte nejaké mäsko,s chlebom a zeleninou
@maba no ja sama ho idem robiť prvýkrát. 🙂 Dokonca som kuskus ani nikdy nejedla, takže naozaj neviem, ako to vôbec chutí 🙂 Budem ale robiť tento recept: 2 šálky kuskusu, 3PL olivového oleja zaliať 3 šálkami vývaru, osoliť, nechať 65 minút odstáť Pridať udusené mäso, kukuricu, hrášok, syr. .
ahojte tak my dnes hovädziu polievku s domácimi slížikmi a zapekaná čakanka s parmskou šunkou, syrom A bagetkou mňam 😝
@maba
@lussy23
ja kus kus milujem..a naj sa mi osvedcila tato priprava
Do misy si dame 250 g kuskusu ,pridame 3 PL oleja a dokladne premiesame vildlickou.V hrnci so silnym dnom,alebo teflonovej vysoke panvici dame zovriet 1/4 l vody s trochou soli. Do vriacej vody pridame kuskus a miesame vidlickou,aby sa vstrebala vsetka voda.Vypneme varic,prikryjeme pokrievkou a nechame 2 minuty odpocivat.Potom pridate 2 oriesky masla a za obcasneho miesania na miernom ohni zase nechame varit 3 minuty.Kuskus uz je teraz hotovy,supneme tam kuracinu,zeleninu a nechame pod pokrievkou dojst este 8 minut.
gulášová polievka (drobec ma zeleninovu polievočku) + plnená paprika + trasená torta
@ibajeho masko orestovat na cibulke, opaprikovat, okorenit, osolit, pridat kapustu kyslu aj s tou vodou z kapusty (nedolievat obycajnu vodu ale vzdy tu z kapusty, inak nebude dost kysly). Ked je masko uuuplne makkucke a kapusta tiez, dosolime, dokorenime (opatrne, chute este dojdu) a v slahackovej smotane rozmiesame hladku muku a za staleho miesania vlejeme do segedinu. Nechame prevriet. Ak chceme kremovejsi, nechame odvarit vodu z kapusty a maska a davame viac smotany s mukou. Ja na 5 litrovy hrniec davat vzdy 2 smotany a cca 4-5lyzic muky hladkej. 🙂 U nas jednotka.. 🙂
dnes nic, vcera som varila kura na paprike s celozrnnymi haluskami 🙂
😉 ahojte 🙂 ani ja nevarím,dojedáme pečené kura s plnkou a ryžu,rezne sa pojedli včera 😉

@danielaj ako robíš ten salkový marcipán?...ja si poťahovky kupujem hotové..raz som robila zo sušeného mlieka, ale nerobilo sa mi s ňou dobre