icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

traktor
1. okt 2010

@eva7780 a preco je bublinkovy....ked nema bublinky?...ci budeme ako bublinky? 😀 😉

traktor
1. okt 2010

@eva7780 aha uz vidim 😉 ..vyskusam, nase miluju kolace 🙂

lyongirl
1. okt 2010

@katka888 to môže byť tiež fajn, z lístkového cesta sa dá urobiť veľa super vecí 😉

titkovamiriam
1. okt 2010

🙂 ja tiez milujem listkove cesto ci uz kupovane alebo domace,na sladko,na slano, aj lazane som s nim robila 🙂

zuzkat1
1. okt 2010

@titkovamiriam lasagne z listkoveho cesta?ako?

dusanab
1. okt 2010

@eva7780 dakujem 😉 vyzera dobre, uz davno som kolac nepiekla.... ☹ u nas sa to musi volat torta a treba tam dat sviecku inac to krpec nezje 😀 😀

titkovamiriam
1. okt 2010

No miesto uvareneho lasagnoveho cesta som davala surove listkove a upiekla
plnky:
Bolonská omáčka:
Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, víno, bazalku, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút.

Syrová omáčka:
V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.

Do pekáča dajte najprv vrstvu bolonskej omáčky, na to dajte syrovú omáčku, potom cesto. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 45 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky.

Bolonská omáčka: 1 PL olivového oleja, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 kg mletého mäsa, 1/4 kg olúpaných paradajok v plechovke (celých alebo nakrájaných), 2 PL paradajkového pretlaku, 4 PL červeného vína, 1 PL sušenej bazalky, soľ, čerstvo namleté korenie, Syrová omáčka: 50 g masla, 50 g múky, 600 ml mlieka, 125 g syra na strúhanie, 1/2 ČL strúhaného muškátového oriešku

traktor
1. okt 2010

dnesny obed- kuracia polievka, kuracie prsicka na kocky z hraskom, mrkvou a kukuricou v omelete a ryza a ako sladke zemlovka 🙂

traktor
1. okt 2010

@dusanab 😀 😀 😀 😀

eva7780
1. okt 2010

kolac upeceny,
@traktor bublinka nebudem ani tak s kolaca,ako s toho že tu pridavate fotky jedal 🤐 nedávno som obedovala,ale ked som zbadala tvoju zemlovku,som sialene hladna 😢 😀

nellie_
1. okt 2010

dusanab - to s tym kolacom je dobre.. 😀 😀 maly je aky prefikany.. 😉

@traktor - mnam ako vzdy genialne menu 😉 🙂 to kuracie masko v omelete to je ake super.. to musim vyskusat.. 😉
a tiez som rada ze som naobedovana inak neviem neviem pri tych lakavyyych foto.. 😀 😀

babulina
1. okt 2010

zemiakova na kyselo, domace slize s tvarohom 😉

kvojtanikova
1. okt 2010

@traktor aaaach ta zemlovka vyzera fakt dobre. My mame dnes zeleninovu s pismenkami a strapacky s kyslou kapustou. Zajtra kedze je vodacky maraton peciem jaternice a krvavnicky, nech sa stary riadne naje ked dojde z raftu...

duracelko
1. okt 2010

@traktor obdivujem takéto super matky 🙂 🙂 🙂 ja by som potrebovala nejaku kuchárku čo by nám navarila pri bianke. my máme špagety, bolonská omáčka, syr (zo včerajška mrveničkovú polievku)

briketa
1. okt 2010

vcera sme mali zase Italiu (prevazne varim talianske)
Kura picatta.
4 ks odkostenych, odkozenych kuracich prs, horiozontalne ostrym nozom rozpolit.
2 PL nastruhaneho parmezanu
2 PL muky na plytky tanier
sol a korenie
4PL oliv. oleja
4PL masla
pol kakaoveho hrnceka kuracieho vyvaru, este lepsie bieleho vina ;)
3PL citronovej stavy
2PL odvapkanych kapari
posekana petrzlenova vnat pre chut nakoniec

Do muky zamiesame parmezan, trochu osolime, okorenime
Obalime v tom trosku naklepane kuracie prsia, dobre oprasime.
Opecieme na oleji do zlatava z oboch stran a dame nabok. Do vypeku pridame kuraci vyvar, alebo biele vino, citronovy stavu, kapery a maslo. Na miernom ohni za premiesavania zredukujeme stavu na polovicu. Vlozime naspat kuracie prsia a dalej dodusime kym nie su uplne makke.
Nakoniec pridame petrzlenovu vnat.
Na tanieri oblejeme vzdy stavou a navrch kolieskom citronu.
Pre male dieta skratka nepouzijes moznost bieleho vina a masko oskrabes od kapari a citronu.

denne73
1. okt 2010

@briketa mnam vyskušam 😉 😉 😉

denne73
1. okt 2010

@traktor no vyzera to fantasticky a chutí určite božsky. 😉 😉 😉 😉

ypsinkova
1. okt 2010

@briketa vyzerá to fantasticky,ďakujem za super nápad

katka888
1. okt 2010

@briketa skvele, vyskusame, dakujem za info

weverka11
1. okt 2010

dievcata, viete sem niektorá hodiť fakt dobrý a overený recept na hrachovú kašu??? 😝

traktor
1. okt 2010

@weverka11 ja robievam tuto a navrch bud spekacku, klobasku..alebo ked mame tak fasirku k tomu..ale aj cist o, len s chlebikom http://www.toprecepty.cz/recept/14206-jednoduch...

traktor
1. okt 2010

..a baby dakujem..ja varim rada..a hlavne ked je to rychlo 😀 😉

titkovamiriam
1. okt 2010

zemiaky sa odložili-kamoška mi priniesla košik hub

kuracia polievka
vyprazane huby
kavicka-viedenska a jedna mrazena 🙂

titkovamiriam
1. okt 2010

ja k hrachovej milujem udene masko,deti spekacky 🙂 briketa -mnam kura 😀

zuziq
1. okt 2010

sampionovy perkelt s tarhonou 😝

neurologia
1. okt 2010

@weverka11
ja robievam hrachovu kasu takto-mm nema rad ked je hrach rozmixovany
hrasok z konzervy (cca.0,5kg) s nalevon +3 deci vody,sol spolu trochu povarime...z 3 lyzic oleja a hladkej muky spravime svetlu zaprazku, primiesame k hrasku,pridame slahackovu smotanu a dochutime vegetou...nechame prejst varom a hotovo 🙂
k tomu mozes spravit fasirku,spekacku ja mam rada k tomu tie male parocky so syrom obalene v slaninke....ale kludne k tomu staci aj pecivo

traktor
1. okt 2010

@titkovamiriam huby by som si dala...a z kavy len slahacku..ja kavu nepijem.. 😀 😉 ...jaj a isla by som do lesa na huby...toho roku sme ani neboli..mm je furt v robote...

titkovamiriam
1. okt 2010

ja milujem huby na vsetky spoboby,no nechodim na ne ja by som nenasla ani bedlu keby mala aj 1,5m 😀 na to mam kamosku hubarku ta vie najst aj polne sampiony co su pod zemou-inak to su tie na taniery 😀 ,ona najde huby aj v centre bratislavy pri tenisovom centre zasadeny strom a pod nim sampion-jasne ze sme ho tam nehali no potvora aj tam ho nasla.
Ja kavu milujem -rano na zobudzanie a poobede na chut 🙂
hrachova je mnam a poriadne prdkava 🙂

traktor
1. okt 2010

ja milujem zbierat huby...ale zbieram len suchohriby, hriby a bedle..ine nie..a kavu..no raz som ju pila...asi 2-3 lyzicky a nikdy viac...mne kava vonia ale nechuti mi...ja som na cistu vodu..ine nepijem..teda sem tam malinovku, ked je mäsko, knedlik kapusta..inak nie...ja asi raz zhrdzaviem alebo co 😀

dusanab
1. okt 2010

@traktor @titkovamiriam babulky tak taketo kucharky ako ste vy by sa mi zisli, ja najradsej robim take veci co zaspinia malo riadu a su rychlo hotove lebo pri tom mojom krpatom nepocuvnom stale nic nestiham, aj ked je uz dost velky 😒 traktor s tou kavou si ako ja, vonia krasne ale pit to nemusim....ale kavenky mam zas velmi rada 😉 ja som na vodu a mineralky a kvalitne caje 🙂