icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

miskadusko
7. jún 2012

@titkovamiriam dííííky práve ju robím tak to tam hodím. 😉

lamina
7. jún 2012

dnes - mrkvova polievocka, bravcove sote s lecom, hranolky ryza🙂

irsina83
7. jún 2012

@miskadusko
@tortelinka Baklazanove lodicky s tofu syrom:

Potrebujes: 1x baklazan, polku lahodkoveho tofu, 2 paradajky, kusocek -asi 10cm dlhy cukine, 3 struciky cesnaku, 1 mladu cibulku, olivovy olej, platkovy alebo nastruhany syr - ja som dala taky aky som mala, kari korenie, slana sojova omacka, kusocek natur bujonu a troska natur vegety

Baklazan umyjes a osusis, prerezes rovnomerne na polky a vnutro vydlabes a das bokom , tie polky osolis a potries cele vnutro s olivovym olejom, das na plech a nechas zapiect na 200 stupnov na 20 min nezakryte. Medzitym si na panvicu das troska olivoveho oleja, na kococky nakrajane tofu, ktore osmazis s trochou sojovej omacky a s kari korenim - robi to tam uzasnu chut 😉 pridas ostatnu zeleninu nakrajanu na kococky, premiesas , pridas trochu vody, kusok bujonceka a ked je to este stale malo slane tak mozes pridat trosku vegety, nazaver pretlacit tri struciky cesnaku, mozes pridat petrzlenovu vnat a prikryt a dusit do makka. Ke je zmes hovova naplnis nou predpecene baklazany a poukladas alebo nastruhas na vrch syr a nechas dopiect. Dobru chut 😵

irsina83
7. jún 2012

@lululka555 Baklazanove lodicky s tofu syrom:

Potrebujes: 1x baklazan, polku lahodkoveho tofu, 2 paradajky, kusocek -asi 10cm dlhy cukine, 3 struciky cesnaku, 1 mladu cibulku, olivovy olej, platkovy alebo nastruhany syr - ja som dala taky aky som mala, kari korenie, slana sojova omacka, kusocek natur bujonu a troska natur vegety

Baklazan umyjes a osusis, prerezes rovnomerne na polky a vnutro vydlabes a das bokom , tie polky osolis a potries cele vnutro s olivovym olejom, das na plech a nechas zapiect na 200 stupnov na 20 min nezakryte. Medzitym si na panvicu das troska olivoveho oleja, na kococky nakrajane tofu, ktore osmazis s trochou sojovej omacky a s kari korenim - robi to tam uzasnu chut emoticon pridas ostatnu zeleninu nakrajanu na kococky, premiesas , pridas trochu vody, kusok bujonceka a ked je to este stale malo slane tak mozes pridat trosku vegety, nazaver pretlacit tri struciky cesnaku, mozes pridat petrzlenovu vnat a prikryt a dusit do makka. Ke je zmes hovova naplnis nou predpecene baklazany a poukladas alebo nastruhas na vrch syr a nechas dopiect. Dobru chut emoticon

kralicica
7. jún 2012

farfalle s paradajkovou omáčkou a bazalkouvým pestom

cora30
7. jún 2012

@maba húúúúúúúúúúha. Našla som aj iný recept na ten vyprážaný hrášok......,, boršóka,,
Je z maďarskej kuchárskej knihy (4 vydanie v roku 1947)následná tlač v roku 1987 (túto vlastním aj ja)po mojej babke s názvom ,,Régi idők szakácskönyve,, čiže Kuchárska kniha starých čias.

Rcept: 2 ks vajíčok (celé), 10 dkg múky(nepíšu akej), a štipka soli.
Vajíčka vymiešame s múkou, tak aby ná m vzniklo hustejšie cesto než palacinkové, pridáve soľ. Postup vyprážanie je ten istý ako v predchádzajúcom recepte.

V maďarskej kuchyni sa vyprážaný hrášok robieva bežne aj dnes.

miskadusko
7. jún 2012

Bublanina v rúre, síce sa cesto podarilo až na druhý pokus ale je to hotovo. do prvého som dala namiesto cukru sol tak som to musela vykydnúť. ešte že som to predtým ochutnala 😀 😀

gelifil
7. jún 2012

@miskadusko 🙂 🙂 🙂 🙂 no este ze tak...ze nebol prvy ochutnavac manzel alebo nebodaj navsteva.

maba
7. jún 2012

@cora30 díííkes 😉 🙂

levandullka
7. jún 2012

Dnes sme mali zapekané kuracie prsia s cibuľou, kyslou smotanou a so syrom. K tomu tarhoňa a kompót 🙂

seba1
7. jún 2012

@levandullka ahoj, ako si prosím robila to mäsko, celkom zaujalo 🙂

levandullka
7. jún 2012

@seba1 Ahoj 🙂. Kuracie prsia si nakrájaš na rovnako tenké rezne a sprudka orestuješ na panvici z oboch strán. Osolíš (poprípade okoreníš) a dáš do zapekacej misy. Na mäso nasypeš nakrájanä cibuľu nadrobno, na to dáš kyslú smotanu (nemusíš šetriť, tá je na tom najlepšia 🙂 ) a zasypeš syrom-ja dávam eidam. Šupneš to do rúry na nejakých 220°C a necháš piecť kým syr nezozlatne 🙂. Najviac sa k tomu hodí ryža a nejaký kompótik 🙂. Dobrú chuť 🙂

jenny6
7. jún 2012

Kôprovú omáčku na želanie manžela.Dúfam že mu bude chutiť aj v mojom prevedení 😀

ibajeho
7. jún 2012

Kuracie sote so slivkami, strasna mnamka. A cela len pre mna 😀

rastulka
7. jún 2012

Ahojte 🙂
My sme dnes cele dopoludnie behali po lekaroch,takže sme mali obed od včera zemiakovo-porkovu polievku a sladke lasagne 🙂 ale ja šikulka už mam navarene na zajtra 😎 segedinsky gulaš s domacou kysnutou knedlou 😉 aaaaaa idem si spravit čerešnovy privarok 😝

tanitta
7. jún 2012

rajcinovo cuketovo smotanovo-kuraciu omacku na penne .... inspiracia zo str 1181

seba1
7. jún 2012

@levandullka vďaka, určite skúsim, vyzerá to super jednoduché aj na ingrediencie aj prípravu 🙂

levandullka
7. jún 2012

@seba1 Nie je za čo 🙂. Veru, je to úplne jednoduché, ja také jedlá preferujem 🙂

bobinkask
7. jún 2012

ahojte
my sme dnes dojedli cícerovú polievku a ako druhé som skúsila prvý krát tortilly-celozrnné, plnené kuracím maskom podusením s brokolicou a mrkvou a zaziky šalát a náš tatinko má dnes meninky ,tak som mu vyrezala ružičky z rajčinky, nie sú dokonalé ale potešili 🙂

bobinkask
7. jún 2012

@irsina83 tie baklažánové lodičky sa ti podarili na 1 -vyzerajú velmi dobre a chutne 😝 dnes som kúpila baklažán, tak už viem čo budem z neho robit, táto tvoja cukinovo-paradajková verzia sa mi viac páči 😉 ako tie huby...

gelifil
7. jún 2012

@bobinkask ze nie , ved su kraaaaaaaaaaasne tie ruzicky

irsina83
7. jún 2012

@bobinkask ale bolo to aj velmi chutne, dokonca ani moj masozravy manzel neodolal a povedal, ze je to vyborne 😵 😵 😵 vsetko sme zjedli hned na obed 😅 😅 a to lahodkove tofu tam bolo mnaammm 😵 😵 😵

wawa a tie tvoje tortilky vyzeraju uzasne 😵 😵 😵

atiatko
7. jún 2012

@bobinkask mňamky 🙂 ... a tie ružičky sú dokonalé, lebo sú z lásky 😉

atiatko
7. jún 2012

... tak milé kucháročky ... u nás dnes bolo dusené bravčové stehno s hráškom z babkinej záhradky a mrazenou baby karotkou a kukuricou, no a k tomu synčekove obľúbené zvieratkové farebné cestovinky ... no a nechábali pre Peťulka vlastnoručne zavárané broskyne a pre mňa s ocinkom domáca zaváranina na kyslo - cuketa, mladá tekvica, kápia prekladané cesnakom (babkina práca 🙂 ) .... zajtra nás čakajú vybavovačky, takže som toho uvarila viac a zajtra máme navarené 🙂 😉

bobinkask
7. jún 2012

dievčence dakujéééém @atiatko ano boli robené z lásky 🙂 nech tatinko vidí, že nanho myslím aj pri varení 😀 držím sa hesla :láska prechádza cez žalúdok 😀
@irsina83 aj ja mám doma takého masožravca 🙂 ale nepohrdne ani takýmto zelen.jedlom 😉

danielaj
7. jún 2012

@bobinkask mňám, ja by som si zas dala tie totilly 😉 a ružičky sú krásne 🙂
@rastulka čerešňový prívarok? 😕 som našla nejaké recepty nań, ale ešte som nerobila, s čím to ješ, samotné? 😉

danielaj
7. jún 2012

ja som dnes robila ešte jahôdkový džem, z jahôdok z našej záhrady, teda domáca pekárnička za mňa robila, ja som len nahádzala ingrediencie 😝 takže zajtra na raňajky bude maslový rožtek s džemíkom a biela káva 😉 a na olovrant si deti vypýtali krupicu, tak sme sa napratali aj tej 😝

bobinkask
7. jún 2012

@danielaj dakujééém 🙂 aj nám velmi chutili 😝 asi ich budem robit častejšie 😵 alebo ked budem mat viac času si ich narobím a dám do mrazáka aby boli vždy poruke 😉

katussska24
7. jún 2012

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2339 nasa vecera 🙂 mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam 😝 vyborne bolo...odporucam k tomu por a cherry paradajky 😝 😝 😝

tortelinka
7. jún 2012

@gelifil myslim, ze to je jedno, ja ju varim v malom mnozstve vody a necham chvilu dojst