icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ivka82
12. jún 2012

zeleninove rizoto s fotu a ciferovu polievku

irriss
12. jún 2012

@briketa
@anaxamon
Ahojky devcata!!
Dekuju za odpovedi! 🙂
ale - Vy jste ze mne udelaly "cunatko" 😀 😀 😀
Ja ledvinky delam uz nekolik let...ty bile cevky - nekdy silne cevy 😠

samozrejme odstranuju😉 😀 tak, ze je doslova nuzkama vyndavam do posledni viditelne bile castecky.. 😉
Ale i po jejich odstraneni mi ledvinky smrdi.. ☹
Nechavam je hodne pod vodou...a pak je namocnim do citronu - mleko vyzkousim😉 - vidis, to mne nenapadlo 😨 a he to pritom tak logicke 😎
Pak nekolikrat necham prevarit a vzdy tu vodu vyliju...ale propste neustale jsem se vcera nemohla zbavit a rozloucit s tim zapachem ☹ 😒

Kdysi davno udelala ledvinky detem babicka...a od te doby jsou zadane... 😉

S tou asijskou kamaradkou jsi mi pripomnela spoluzacku dvojcat - ke svacine do skoly si nosi suseny - jeste chlupaty kravsky jazyk a tlapicky na zvykani od kachnicky...
no nastesti to pani ucitelka uz zatrhla..protoze nekdo z deti blinkal a nekdo chodil ochutnavat a tak lizaly a zvykaly tyto ostatky deti spolecne i ze zvedavosti.. 😀 😀 😀 😀 😔 😔 😔 🤐 🤐 🤐

libka1
12. jún 2012

@ewana73 to je len cista psenica, nic ine v tom nie je

mysiatkoo
12. jún 2012

polievka zo zelenej fazulky, a klasika, co davno nebola - rezne s novymi zemiakmi

babullka1
12. jún 2012

tak my dnes máme kapustnicu s udenym a malému som robila zeleninovu zaprazenu polievku s cerstvej zeleninky s rozslahanym vajickom... a smotanovo jahodovy koláč s čok.polevou. 😉

tretulka
12. jún 2012

zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a dojeme perkelt na smotane s kolienkami, zajtra neviem co, inspirovala ma @lencyca tymi americkymi zemiakmi, mnam

cora30
12. jún 2012

@natalii6 ja som použila na hrášok hladkú múku.

ewana73
12. jún 2012

@libka1 a ako to chuti?,mne kamoska vravela,ze jej to pripomina ovsene vlocky 😀

libka1
12. jún 2012

@ewana73 podla mna to je vynikajuce chutovo, ovsene vlocky mi to nepripomina 😅 treba skusit, velmi jednoducha priprava...

cora30
12. jún 2012

@titkovamiriam super som rada a už si ho stihla aj vylepšiť 😉 , úžasné......šikuľka. 🙂 🙂 🙂 🙂 😉

nelinka0401
12. jún 2012

baby máte niektorá recept na fakt chutnú žemlovku? mám také fajnové detičky 😅 😅

danielaj
12. jún 2012

@ewana73 Kuskus je tvrdozrnná pšenica spracovaná do drobných guličiek 😉 no u nás chutil len mne a mladšej dcére 😉

katusska1
12. jún 2012

my dnes mame zeleninovu polievku (kalerab, karfiol, mrkva) a bryndzove halusky

titkovamiriam
12. jún 2012

@nelinka0401 no ja robim bud s tvarohom alebo bez-rožky/úžasna je z vianočky alebo z makoviek/ dam na pomasloveýy pekac,na to ovocie/najčastejsie jablka/zmešane so skoricovym a vanilkovým cukrom a hrozenka/popripade ten tvaroh albo mascarpone/potom zalejem smotanou s vajickami,ak robim aj bielkovu penu tak len zlka a z bielkov sneh s cukrom.

alebo aj takuto robim ze namacam rozky do mlieka:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34967

a nepoznám,,zlu,,žemlovku lebo tak ide vsetko mnam-teraz ked je rebarbora tak aj ta je vynikajuca k jablkam,alebo ribezle ci ceresne

rastulka
12. jún 2012

Ahojte 🙂 My dnes mame špenatovu polievku podla @titkovamiriam 🙂 a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23215 a pre mm vypražany br.rezen,hranolky a uhorkovy šalat 😉

luliu
12. jún 2012

@titkovamiriam este som nerobila zemlovku - som zaciatocnik 😉 - ako sa robi z vianocky?

nelinka0401
12. jún 2012

@titkovamiriam dakujem..len tie moje deťuchy majú strašné chute.menší nezje skoro nič ,čo nie je polievka a staršia tá hned povie,že nelúbi aj ked ani nevie,čo vlastne máme navarené 😅

tinuskaha
12. jún 2012

kuraci perkelt s kolienkami

titkovamiriam
12. jún 2012

@luliu tak isto len nakrajas vianocku,ktoru uz nikto nechce 🙂 a zemlovka z nej je mnam 🙂

irriss
12. jún 2012

inspirace..prave delam - pecu v troube slany "kolac" z cizrna...

pokud je u vas k dostani mouka z cizrna...vyuziti upeceneho "kolace" je bud jako nahrazka chleba, nebo slany zakusek, slana svacina..t.j. slana dobrota 😉

zuziq
12. jún 2012

dnes rajcinova polievocka a kedze sme boli doobedu s drobcom prec a mne sa dnes nechcelo varit, objednali sme si pizzu 😀

katushka16
12. jún 2012

my dnes polievka z čerstvého hrášku s opečeným chlebom a vyprážaný syr,opekané zemiaky,tatárska a pre Valentínku kur. rezne na zelenine a ryža

kikinka81
12. jún 2012

Karfiol a zemiakova kasa🙂

irsina83
12. jún 2012

dnes sa mi nechce, vratili sme sa z Ba kde sme boli na cine a vecer dojeme rajcinovu kapustu zo vcerajska 😉

lencyca
12. jún 2012

@tretulka ahoj,to som rada,ja si ich casto robim,len tak s rajcinou,paprikou,uhorkou,trocha tatarky a postruhany syr-mnam,ani maso k tomu nepotrebujem 😉

adelaida33
12. jún 2012

@irriss prosím ťa, čo je to "cizrno"?

mirage
12. jún 2012

@adelaida33 Cicer

chloe001
12. jún 2012

Kuracia polievocka a fazulkovy privarok s varenymi zemiackami a vajicom natvrdo 🙂

lenka268
12. jún 2012

Teraz som dorobila kuraciu pecienku s ryzou, lebo maly spi. Mama robila salatovu mliecnu polievku s vajcom tak to sme si dali na obed.