Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
baby pomoc neviem co uvarit skoro 10mesacnemu dietatu uz polievky mesove zeleninove nechce ani pire ani ryzu uz som zufaala dajte tip.... ☹
francuzke
Cevabcici,zemiacky a uhorkovy salat 🙂
polievka mäsový vývar z domáceho kohúta, pečený pangasius na masle, nové zemiečiky uvarené v šupke na masle s cibuľkou a petržlenovej vňaťke a šalátik zo záhradky .-)
@vi3ka mńam, veď zo slovenskej ryže je výborné rizoto, my ho máme dokonca radšej ako z klasickej 😉
@sisanka nechutila ti moja tatarka ☹ a dávala si potom do nej ešte kyslú smotanu na zjemnenie? +ostatné ingrediencie, ako horčica, soľ, cesnak, cibuľka, uhorky, kápia? lebo my ju máme veľmi radi, no ale presne tak, koľko ľudí, toľko chutí 😉
@lucikatn
Baby zmena planu: ten najvacsi hrniec plnenej papriky, lebo varim aj pre brata ,ktory je teraz sam doma lebo svagrinka je v nemocnici a varim aj pre nu - nemozem ich nechat hladnych 😉 ale robim ich z kuracich prs a hovadzich odrezkov na mletie - vsetko som pomlela dokopy a takuto zmes som dala do guliek...taketo maso som mala rozmrazene tak dufam, ze to bude dobre, lebo vzdy robime z bravcoveho....
dnes máme zapekané zemiačky s brokolicou a syrom mnamkááá 😀 😵
@vieruna nakrajam na jemno cibulku dam do misky k tomu pridam mlete masko,pretlacim cesnak-dala som 3 strucky,pridam vegetu,trosku soli,cervenu papriku,moze byt aj korenie,majoranku,horcicu,kecup a vajicko..urobim male gulocky,alebo valceky z toho a dam do truby na peciaci papier..takto je to zdravsie ako keby som to smazila na oleji 😉
Včera sa ako druhý chod predsa len robila tá polenta s vajíčkom a so syrom. Polievky ostali zo včera.Dnes som varila aj na zajtra. Takže :ryžovo-mäsové guľky so zeleninovou omáčkou (pašternák, mrkva, petržlen+ vňaťka), cibuľku som pridala len pre chuť v celosti. Zapekané bravčov. pliecko bez kosti s vrstvami pašternáka ,jabĺk, trošklu som to podliala biel.vínkom a na vrch som poukladala angl. slaninu. Manžel sa poteší. 🙂
Dnes šošovičkový prívarok + pečivko, a včera bol granadír + uhorka
@danielaj dakujemza receptík.určite ich v najbližšej dobe spravím.my pečivo strašne lúbime 🙂
zapekaný karfiol...a polievku sme nestihli..išli sme von, lebo svietilo slnko...že využijeme počasie...a odstavili nám vodu :(..som zvedavá čo bude jesť najmenšia..lebo tá je hlavne polievková :(
práve som dovarila plnenú papriku,malému zeleninovú polievku so slížikmi a včera som robila toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24385

dnes hovädzi gulas s domacim pecenym chlebikom... 🙂