icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

traktor
6. okt 2010

vareniu zdar ! 🙂
@titkovamiriam ja som robila tuto...a velmi namchutila...vyskusaj 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=249

traktor
6. okt 2010

@simasa ale je vyborny..a 2 vajcia stacia..teda ak su poriadne..ak zaprdky dam 3

cinamon7
6. okt 2010

palacinky pre mojho prcka 🙂

traktor
6. okt 2010

u nas dnes vajickova polievka z hriankynym chlebikom
@cinamon7 super si napisala 😀 😉 ..budu palacinky...som vedela, ze mam zakukovat, ze budem hned vediet co mam varit 🙂 .....a este k tomu kolaciku...ja davam len pol masla..a uz som skusala aj bez masla, ze cisto len karamel..a bolo to lsuper

inffinity
6. okt 2010

Ahojte holky, tak já se nakonec nechávám inspirovat zde http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16903 jen místo stehen použiju prsa na nudličky at nemusím nic obírat, fakt se mi dnes nic nechce 😀

kazdovci
6. okt 2010

mnaaam paprikas, uz davno som nerobila...

nellie_
6. okt 2010

sosovicova polievka na sladko, smotanovo-zeleninova hlivova omacka s cestovinou 🙂

titkovamiriam
6. okt 2010

dik za recepty zajtra vyskusam,este pokukam net-dva vajicka su aj mne malo no uvidim ake su ine recepty 🙂 a mozno nakoniec spravim kremes z keksov a bude,za nim sa idu decka a moj otec pobit 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7727

traktor
6. okt 2010

@titkovamiriam mnam..taky kremes by teraz bodol 😀 😉 ...a ked sa bojite toho cesta z dvoch vajec.tak kludne pouzite svoje overene...viacvajecne..a ostatok uz budete pokracovat podla receptu 😉

standa82
6. okt 2010

@titkovamiriam ...mňam 😀

simasa
6. okt 2010

@titkovamiriam a co tak juhoslovanske rezy? ja ich milujem 😵

1 listkove cesto, 5 vajec, 200 g pr. cukru, 4 PL pol. muky, 80 g ml. orechov, 1 prdopec
plnka: 500 ml mlieka, 6 PL hl. muky, 150 g kr. cukru, 1 vanilkovy, 1 maslo
Listkove cesto prekrojit na polovicu, rozvalkat a upiect dva platy. Zltky vymiesat s cukrom, pridat muku s praskom, orechy a sneh z bielkov. Upiect.
V mlieku rozmiesat hl. muku, pridame kr. cukor a vanilkovy a uvarit hustu kasu. Ked vychladne, vmiesat maslo. Polovicu plnky natriet na plat listkoveho cesta, na to polozime piskotove, na to druhu polovicu plnky a na to zasa listkove. Treba to zatazit a nechat par hodin odlezat. Jednoduchy ale fakt mnam. Potom este povrch posypem praskovym cukrom.

monkula
6. okt 2010

ja mám uvarené toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10562&use...
ten posledný komentár je od môjho švagra 😉

laerke
6. okt 2010

Ja som vcera spravila masko na 4 syroch s ryzou 😀 No mne to teraz moc nejde, v 13. tyzdni sa dostavili ranne (celodenne) nevolnosti tak ja som tlacila maslove rohliky s madom cely vecer 😀

eva7780
6. okt 2010

U nás dnes gulašová polievka a rezance s tvarohom,1.x som robila doma 😉 aj som sa toho bála 😀 😀 😀 ale boli výborné 😵

titkovamiriam
6. okt 2010

dneska to bolo jendoduche polievka zo vcera,šalatik desiatich chutí a najstarsi pizza.

briketa
6. okt 2010

u nas je len rano, robila som cerstve wafle na manzove zelanie a jahodovy koktail. (jahody tu rodia bez sezony cely rok)

titkovamiriam
6. okt 2010

Použité suroviny receptu Tribit řezy:
PIŠKOT: | 15 dkg polohr. mouky | 3 vejce | 1 prášek do pečiva | 1 dcl oleje | 15 dkg cukru krupice | 1 lžíce kakaa | BE-BE sušenky | 1. KRÉM: | 10 dkg cukru moučky | 1/2 l mléka | 2 sáčky pudinku | 15 dkg másla | 2. KRÉM | 1 uvařené SALKO | 25 dkg másla | POLEVA | 1 lž. oleje, tenký plátek 100% tuku a másla | 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu Tribit řezy:
PIŠKOT: utřeme 3 žloutky + 15 dkg cukru krupice, přidáme prášek do pečiva, olej, kakao, polohr. mouku a sníh ze 3 bílků. Upečeme piškot na vymazaném a vysypaném plechu. Vychladlý potřeme krémem.
1. KRÉM: utřeme 15 dkg másla a 10 dkg cukru moučky. Přimícháme vychladlý puding (1/2 l mléka a 2 balíčky vanilk. pudinku). Na krém poklademe tmavé BEBE sušenky a potřeme 2. krémem.
2. KRÉM: Salko uvaříme den předem asi 2 hodiny v kastrůlku s vodou. Salko ušleháme s 25 dkg másla.
Nakonec potřeme polevou, kterou připravíme ve vodní lázni(1 čokoláda na vaření + tenký plátek másla + tenký plátek 100% tuku a 1 lžíce oleje)
Necháme 1 den ztuhnout a proležet.

titkovamiriam
7. okt 2010

ahojte a dobre ranko!dnes francuzske zemiaky a šošovicová polievka 🙂

briketa
7. okt 2010

Pad Thai ryzove rezance s typickou thajskou omackou.
sacok ryzovych plochych rezancov
10 kreviet najvacsej velkosti, ocistene
3 ocistene salotky
1 cervena cili papricka dokladne vyjadierkovana (nechcem palive)
2 vajicka
1 hrncek hrachovych krehkych strukov
1 hrncek fazulovych vyhonkov
1/4 podrvenych burskych orieskov (nesolene)
3 mlade zelene cibulky, nasekane nadrobno
cerstva koriandrova vnat
3 PL zeleninoveho oleja (pouzivam kokosovy)
Zalievka, stava, omacka
2 PL rybacej omacky
1 PL limetkovej stavy (cerstvej)
2 PL hnedeho suroveho cukru

uvarime rezance vo vriacej vode.
na zalievku rozmixujeme vsetky suroviny dokopy.
vo woku na rozpalenom oleji osmahneme salotky s cili (1 min)
pridame surove krevety a premiesavame kym nezruzoveju (2 min)
pridame hrachove struky, premiesavame dalsiu minutu.
do masy rozbijeme vajicka a premiesavame (1min)
naposledy pridame cibulku a klicky. za staleho prehadzovania (ako bezne stir-fry vo woku)
dokoncime tak, aby vsetko bolo este stale chrumkave.
opatrne premiesame s rezancami a zalejeme zalievkou.

briketa
7. okt 2010
kibuk
7. okt 2010

Ahoj my dojedame 😅 akurat dovarim ryžu k mäsku a z nudze cnost som upiekla nepečeny kolač 😀 😀 😀 😀 už sa chladi
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31524&use... len v uplnej jednoduchšej verzii- bb-keksy,na to dva kysle smotany rozmiešane s vanilk.cukrom a dvomi lyžicami praškov.cukru,opať keksy,na každy keks po dva kolieska banana a zaliate bielym jogurtom rozmiešanym s vanilkovym cukrom a posypane grankom 🙂 😉

zuzu13
7. okt 2010

pekný deň...

u nás fazula na kyslo a zemiakové placky 🙂

maartinkaa
7. okt 2010

jaj zeny, zo mna sa pomaly, ale isto stava statna matrona 😀 😀 😀 😀 , a viete peco? pretoze iba zeriem a to vdaka vam a vasim receptom 😠 , len chute tu robite a potom je to ako mor 😀 😀 😀

kibuk
7. okt 2010

@maartinkaa 🙂))))))))))))))))))))))))

petusko
7. okt 2010

manzel vcera varil gulas hovadzo-bravcovy, mame aj na dnes a ja som uz urobila zemlovku 🙂

wighy
7. okt 2010

ja som robila pecene rebierka so zemiakmi pre manzela a pre seba zemiaky a brokolicu🙂

zuzuz1
7. okt 2010

ahojky...mam otazku... nemate nejake recepty na polievky pre ustrachanu prvorodicku? uz ma omrzeli vyvarove a mliecne polievky...teda: co stre varili ked ste kojili?

zuzka1982
7. okt 2010

zuzuz1 - ja varim skoro vsetko konecne 🙂 ale napr. dobra je zasmazena polievka, alebo zeleninova bez hrasku, rascova, zemiakova- ale bez mlieka, tekvicova ... tento tyzden idem skusit sosovicovu, tak uvidim, co povie mala 🙂 Ja som zo zaciatku jedla vyvar a zeleninovu dokola, lebo mojej dcere vadilo vsetko- dokonca aj sladka smotana. No nastastie je to zt v norme a mozem jest takmer vsetko.

zuzuz1
7. okt 2010

@zuzka1982 hi dik... ale toto vsetko varime...teda manzel mi vari 🙂 takze asi ostanem pri tom a budem to nejako striedat... hej zeleninova, vyvarova, rascova,a zemiakova (teraz ju mame aj s tekvickou ale mliecnu - zatial drobec neprostestuje) tisko ti zavidim ze mozes papat vsetko :( ehhe ale sak aj mna to caka 🙂 inak ak sa smiem spytat - varila si rodine zvlast alebo ste papali rovnake?

daniz
7. okt 2010

tak dnes šošovicový prívarok + čerstvé pečivo+vajíčko, zajtra francúzke zemiaky.
zuzuz1 môžeš špenátovú,brokolicovú zahusťuj vločkami. Ja som varila najskôr zvlášť, neskôr som varila rovnaké a pre rodinu dochutila-upravila, alebo vybrala si čo môžem, Skús zemiaky na pokyslo ale s pochúťkovou smotanou namiesto octu, zamiaky so zakysankou - po zakysanke budeš mať veľa mlieka. Aj s acidka.