icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
7. okt 2010

zuzu ja ti neporadim ja som jedla absolutne vsetko 🙂
a foto francuzakov 🙂

zuzka1982
7. okt 2010

zuzuz1- zo zaciatku sa manzel prisposobil, ze sme jedli len take dietnejsie jedla, potom som zacala pridavat postupne stale nove jedla, ale polievky som si varila zvlast. Nasa mala ma uz 5 mesiacov, uz je nacase, aby som konecne mohla jest normalne 🙂 Aj ked napr. pizzu sa este bojim jest. Ona mavala prve 2 mesiace koliky, takze som si uzila svoje.

juliagregor
7. okt 2010

dnes šošovicová polievka a pôjdeme na pizzu...
sem tam treba 😀

elka74
7. okt 2010

dnes kuraciu bábovku a opekané zemiaky. k tomu kapustovo-cvilový šalátik

majkaa76
7. okt 2010

@titkovamiriam
ked pocujem slova francuzske zemiaky alebo nebodaj ich vidiiiim na fotke, tak "stracam" kontrolu nad chutovymi poharikmi,,, 😀
my dnes mame slepaciu pol. (v tyzdni?-ano, mali sme na nu chut,,), na obed bola ryba so zemiakmi a vecer zemiakova baba+kefír,,,huraaa 🙂

mukky
7. okt 2010

mm dnes varil rezance s tvarohom a slaninkou a ja som malému varila celozrné halušky s kyslou kapustičkou 😎

eva7780
7. okt 2010

u nás dnes http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29376 s acidofilným mliekom ,zajtra bude kurací perkelt ,bude aj na sobotu 😵 😵 😵

majkaa76
7. okt 2010

@eva7780
vyzeraju vyyyborne,,,
my robievame "karate" zemiaky, vyzeraju podobne,,,zemiaky osupeme, prekrojime pozdlzne, ulozime na mriezku do rury a nechame volne upiect,,,,potom na tanieri robime na ne karate aby sa prepolili (namiesto nozika),,,,prepolene zemiaky si "namacame" do soli + kefír,,,,mnaaam/ ponukla som nimi svokru a odvtedy ich robievaju aj oni 😉

briketa
7. okt 2010

@zuzu13 za fazulu nakyslo a zemiakove placky by som dala pol kralovstva a ruku princeznej ku tomu .
teraz v tehy nemozem fazulu (koli supkam) ☹ mavam take cosi ako zlcnikovy zachvat, ale zlcnik je pritom v poriadku, povedali, ze to koli tehu hormonom momentalne. uplne na zlost!

briketa
7. okt 2010

@titkovamiriam francuzske som robila minuly tyzden na obmenu tak, ze namiesto klobasy (nemam) som davala na malinke kocky nakrajanu taliansku pancettu a vmiesala som to do zalievky (smotana+syr+vajicko) a robila som ich poriadne zaliate aby boli uplne kremove.

majkaa76
7. okt 2010

@briketa
napis prosim ta, kolko- coho davas do tej zalievky, aby bola kremova,,

bzuco
7. okt 2010

práve som dovarila večeru - paradajková polievka a zeleninové rizoto

titkovamiriam
7. okt 2010

aj ja mam rada zemiaky take ,,vacove,,no chalani su zvyknuty na tie skolske 😀 -inak davam so jednej slahacky 4 vajcia a obcas syr,dnes bol kecup 😀

zuzu13
7. okt 2010

@briketa a keby si to jedla bez šupiek? alebo len polievku so zemiakmi bez fazule? či aj tak? ja dávam do strukovín saturejku, proti plynatosti...možno by ti aj to pomohlo...

@bzuco paradajková polievka...super tip 🙂

bzuco
7. okt 2010

@zuzu13

no menu muselo byť - rýchle + dobré 😉
a barborka mi rizoto nechce, tak polievka bola vlastne kvôli nej 😎

briketa
7. okt 2010

@majkaa76 rozmyslam, lebo robim to naozaj od oka. zemiaky robim na tri a pol cloveka , taka priemerna, mensia okruhla jenska misa. hrncek smotany, dve hrste syra, jedno vajicko a cely balik pancettovych kociek, co je asi 200g

briketa
7. okt 2010

@zuzu13 momentalne mi nestoji za to experimentovat, uz som skoncila dvakrat na pohotovosti v horsich bolestiach ako kontrakcie 🙄 tych zvysnych 20 tyzdnov to vydrzim. a nakolko tu nikoho nemam a dve male deti, pre mna je problem aj dostavit sa na pohotovost. nevadi ze cosi naduva, vadia supky a velmi tvrda konzistencia - strukovinove supy, uhorky, redkovka, paprika.
ale doki mi dal dobru radu, ked citim, ze ide na mna znova ten druh bolesti, dat si pohar vody a vyvracat sa co to da (prepacte v teme o jedeni...). velmi to pomaha!

briketa
7. okt 2010

ale napr. hriby mozem normalne a orechy tiez co je velmi zaujimave. no poblaznene hormony.

zuzu13
7. okt 2010

@briketa no vidíš...tak si sprav kysle zemiaky s hubami...presne ako sa robí kyslá fazula, len miesto fazule dáš varit sušené huby 🙂

babu9
7. okt 2010

keď ste u tých húb, mužíček bol na hubách tak dnes bola hubová polievka, huby, veškerá koreňová zelenina a mrvanička a ešte zápražka z cibuľky no proste super 🙂 a zajtra zemiakové placky s mäsovou plnkou...

titkovamiriam
8. okt 2010

polievka zo vcera a cestoviny s omačkou,,čo je v chladničke,, 😀

cinamon7
8. okt 2010

brokolicova polievka, vyprazany syr 😝

daniz
8. okt 2010

Kalerábová, alebo paradajková polievka a halušky s kyslou kapustou - dúfam, že zostane na zajtra, ak nie tak
vyprážaný vatovec / huba/ so zemiakmi. Na nedeľu vývar z domácej sliepky+rezance, španielské vtáčky + tarhoňa. A chystám sa na jablkový koláč, alebo bábovku.

zuzkat1
8. okt 2010

ja uz dva dni nevarim,lebo zavaram jablka... ale ak sa zadari tak zajtra budu zemiakove placky a nejaka polievka na kyslo...mozno sosovicova a v nedelu ideme k nasim🙂 takze navari mama asi zemiakovy salat nakyslo a rezne...kolac beriem ja...urobim jablkovy kolac... taky kde idu jablka do cesta a poliaty cokoladou🙂 uz teraz sa nam tesim🙂

petusko
8. okt 2010

piatok-nepiatok u nas je maso 😅 a bude aj na zajtra.
platky z krkovicky s vegetovou omackou a zemiakova kasa, polievka rajcinova.
a kysne cesto na sladke aj slane rozteky 🙂

kibuk
8. okt 2010

dnes kelovy privarok s chlebikom 🙂

titkovamiriam
8. okt 2010

tak dnesne cestovinky 🙂

babu9
8. okt 2010

to sú obedíky, ako čítam ...tuším som už aj hladná 🙂
babenky viete mi poradiť nejaké receptíky pre môjho drobčeka, nieje nejaký papkáč, ako vrabček .... tak niečo rýchle a chutné...ďakujem 🙂

titkovamiriam
8. okt 2010

a este dezertik-medový kremeš 🙂

titkovamiriam
8. okt 2010

babu-zeleninkové polievky,varene kuracie masko,zemiakové pyre,varena zeleninka-parena zeleninka... a uz si fakt nepamatam co ročnemu dietatku-postupne asi vsetko... 🙂