Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
palacinky pre mojho prcka 🙂
u nas dnes vajickova polievka z hriankynym chlebikom
@cinamon7 super si napisala 😀 😉 ..budu palacinky...som vedela, ze mam zakukovat, ze budem hned vediet co mam varit 🙂 .....a este k tomu kolaciku...ja davam len pol masla..a uz som skusala aj bez masla, ze cisto len karamel..a bolo to lsuper
Ahojte holky, tak já se nakonec nechávám inspirovat zde http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16903 jen místo stehen použiju prsa na nudličky at nemusím nic obírat, fakt se mi dnes nic nechce 😀
mnaaam paprikas, uz davno som nerobila...
sosovicova polievka na sladko, smotanovo-zeleninova hlivova omacka s cestovinou 🙂
dik za recepty zajtra vyskusam,este pokukam net-dva vajicka su aj mne malo no uvidim ake su ine recepty 🙂 a mozno nakoniec spravim kremes z keksov a bude,za nim sa idu decka a moj otec pobit 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7727
@titkovamiriam mnam..taky kremes by teraz bodol 😀 😉 ...a ked sa bojite toho cesta z dvoch vajec.tak kludne pouzite svoje overene...viacvajecne..a ostatok uz budete pokracovat podla receptu 😉
@titkovamiriam ...mňam 😀
@titkovamiriam a co tak juhoslovanske rezy? ja ich milujem 😵
1 listkove cesto, 5 vajec, 200 g pr. cukru, 4 PL pol. muky, 80 g ml. orechov, 1 prdopec
plnka: 500 ml mlieka, 6 PL hl. muky, 150 g kr. cukru, 1 vanilkovy, 1 maslo
Listkove cesto prekrojit na polovicu, rozvalkat a upiect dva platy. Zltky vymiesat s cukrom, pridat muku s praskom, orechy a sneh z bielkov. Upiect.
V mlieku rozmiesat hl. muku, pridame kr. cukor a vanilkovy a uvarit hustu kasu. Ked vychladne, vmiesat maslo. Polovicu plnky natriet na plat listkoveho cesta, na to polozime piskotove, na to druhu polovicu plnky a na to zasa listkove. Treba to zatazit a nechat par hodin odlezat. Jednoduchy ale fakt mnam. Potom este povrch posypem praskovym cukrom.
ja mám uvarené toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10562&use...
ten posledný komentár je od môjho švagra 😉
Ja som vcera spravila masko na 4 syroch s ryzou 😀 No mne to teraz moc nejde, v 13. tyzdni sa dostavili ranne (celodenne) nevolnosti tak ja som tlacila maslove rohliky s madom cely vecer 😀
U nás dnes gulašová polievka a rezance s tvarohom,1.x som robila doma 😉 aj som sa toho bála 😀 😀 😀 ale boli výborné 😵
u nas je len rano, robila som cerstve wafle na manzove zelanie a jahodovy koktail. (jahody tu rodia bez sezony cely rok)
Použité suroviny receptu Tribit řezy:
PIŠKOT: | 15 dkg polohr. mouky | 3 vejce | 1 prášek do pečiva | 1 dcl oleje | 15 dkg cukru krupice | 1 lžíce kakaa | BE-BE sušenky | 1. KRÉM: | 10 dkg cukru moučky | 1/2 l mléka | 2 sáčky pudinku | 15 dkg másla | 2. KRÉM | 1 uvařené SALKO | 25 dkg másla | POLEVA | 1 lž. oleje, tenký plátek 100% tuku a másla | 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu Tribit řezy:
PIŠKOT: utřeme 3 žloutky + 15 dkg cukru krupice, přidáme prášek do pečiva, olej, kakao, polohr. mouku a sníh ze 3 bílků. Upečeme piškot na vymazaném a vysypaném plechu. Vychladlý potřeme krémem.
1. KRÉM: utřeme 15 dkg másla a 10 dkg cukru moučky. Přimícháme vychladlý puding (1/2 l mléka a 2 balíčky vanilk. pudinku). Na krém poklademe tmavé BEBE sušenky a potřeme 2. krémem.
2. KRÉM: Salko uvaříme den předem asi 2 hodiny v kastrůlku s vodou. Salko ušleháme s 25 dkg másla.
Nakonec potřeme polevou, kterou připravíme ve vodní lázni(1 čokoláda na vaření + tenký plátek másla + tenký plátek 100% tuku a 1 lžíce oleje)
Necháme 1 den ztuhnout a proležet.
ahojte a dobre ranko!dnes francuzske zemiaky a šošovicová polievka 🙂
Pad Thai ryzove rezance s typickou thajskou omackou.
sacok ryzovych plochych rezancov
10 kreviet najvacsej velkosti, ocistene
3 ocistene salotky
1 cervena cili papricka dokladne vyjadierkovana (nechcem palive)
2 vajicka
1 hrncek hrachovych krehkych strukov
1 hrncek fazulovych vyhonkov
1/4 podrvenych burskych orieskov (nesolene)
3 mlade zelene cibulky, nasekane nadrobno
cerstva koriandrova vnat
3 PL zeleninoveho oleja (pouzivam kokosovy)
Zalievka, stava, omacka
2 PL rybacej omacky
1 PL limetkovej stavy (cerstvej)
2 PL hnedeho suroveho cukru
uvarime rezance vo vriacej vode.
na zalievku rozmixujeme vsetky suroviny dokopy.
vo woku na rozpalenom oleji osmahneme salotky s cili (1 min)
pridame surove krevety a premiesavame kym nezruzoveju (2 min)
pridame hrachove struky, premiesavame dalsiu minutu.
do masy rozbijeme vajicka a premiesavame (1min)
naposledy pridame cibulku a klicky. za staleho prehadzovania (ako bezne stir-fry vo woku)
dokoncime tak, aby vsetko bolo este stale chrumkave.
opatrne premiesame s rezancami a zalejeme zalievkou.
Ahoj my dojedame 😅 akurat dovarim ryžu k mäsku a z nudze cnost som upiekla nepečeny kolač 😀 😀 😀 😀 už sa chladi
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31524&use... len v uplnej jednoduchšej verzii- bb-keksy,na to dva kysle smotany rozmiešane s vanilk.cukrom a dvomi lyžicami praškov.cukru,opať keksy,na každy keks po dva kolieska banana a zaliate bielym jogurtom rozmiešanym s vanilkovym cukrom a posypane grankom 🙂 😉
pekný deň...
u nás fazula na kyslo a zemiakové placky 🙂
jaj zeny, zo mna sa pomaly, ale isto stava statna matrona 😀 😀 😀 😀 , a viete peco? pretoze iba zeriem a to vdaka vam a vasim receptom 😠 , len chute tu robite a potom je to ako mor 😀 😀 😀
@maartinkaa 🙂))))))))))))))))))))))))
manzel vcera varil gulas hovadzo-bravcovy, mame aj na dnes a ja som uz urobila zemlovku 🙂
ja som robila pecene rebierka so zemiakmi pre manzela a pre seba zemiaky a brokolicu🙂
ahojky...mam otazku... nemate nejake recepty na polievky pre ustrachanu prvorodicku? uz ma omrzeli vyvarove a mliecne polievky...teda: co stre varili ked ste kojili?
zuzuz1 - ja varim skoro vsetko konecne 🙂 ale napr. dobra je zasmazena polievka, alebo zeleninova bez hrasku, rascova, zemiakova- ale bez mlieka, tekvicova ... tento tyzden idem skusit sosovicovu, tak uvidim, co povie mala 🙂 Ja som zo zaciatku jedla vyvar a zeleninovu dokola, lebo mojej dcere vadilo vsetko- dokonca aj sladka smotana. No nastastie je to zt v norme a mozem jest takmer vsetko.
@zuzka1982 hi dik... ale toto vsetko varime...teda manzel mi vari 🙂 takze asi ostanem pri tom a budem to nejako striedat... hej zeleninova, vyvarova, rascova,a zemiakova (teraz ju mame aj s tekvickou ale mliecnu - zatial drobec neprostestuje) tisko ti zavidim ze mozes papat vsetko :( ehhe ale sak aj mna to caka 🙂 inak ak sa smiem spytat - varila si rodine zvlast alebo ste papali rovnake?
tak dnes šošovicový prívarok + čerstvé pečivo+vajíčko, zajtra francúzke zemiaky.
zuzuz1 môžeš špenátovú,brokolicovú zahusťuj vločkami. Ja som varila najskôr zvlášť, neskôr som varila rovnaké a pre rodinu dochutila-upravila, alebo vybrala si čo môžem, Skús zemiaky na pokyslo ale s pochúťkovou smotanou namiesto octu, zamiaky so zakysankou - po zakysanke budeš mať veľa mlieka. Aj s acidka.

vareniu zdar ! 🙂
@titkovamiriam ja som robila tuto...a velmi namchutila...vyskusaj 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=249