Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
špenátová polievka a špenátove halušky s nivovou omáčkou
cestovinovy salat s rukolou, jogurtom, paradajkami, sunkou, vajickom.....
a vcera boli zemiaky, parok, mangold na styl spenatu 🙂
Čaute baby, dnes studený šalát preliaty bielym jogurtom (biele tofu, ľadový šalát, červená paprika, uhorka, paradajky), sviečková s kolienkami a polievku dojeme ešte z nedele, zeleninovú s batátmi.
šošovicová polievka, lečo so zemiakmi, ryža s mäsom a krém s kyslej smotany a tvarohu s ovocím...(keď už má ten môj chlap narodky, tak aspoň niečo sladké...)
vyprážaný karfiol, nové zemiaky s maslom, kapustový šalát
fazulovu polievku na sladko a pavlovu tortu 🙂
ja som varila vcera este, okrem mnozstva dzemu som robila hovadzie na domacom hrasku a ryzu k tomu
@zuzkaamato ahoj.no halušky sú už hotové.nákyp som ešte nerobila,musím sa trochu ochladiť.to teplo v kuchyni...vrrr 😖 nákyp idem robiť prvý krát.mám ho z časopisu.hádam sa vydarí 🙂 ryžu uvaríš v trochu osolenej vode( 200g ryže)do uvarenej ryži,primiešaš 3 lyžice medu alebo hnedého cukru a hrozienka.
2 žltky vymiešaš s tvarohom a 2 lyžicami pol.múky.2 banány nakrájame na kolieska a zmiešame s 1 lyžicou citronovej šťavy.z bielkou vyšlaháme tuhý sneh do ktorého postupne zapracujeme tvarovovú zmes,ryžu,nejaký kompot.ja dávam čerešne.
nákyp vlejeme do maslom vymastenej formy.vrch uhladíme a polejeme maslom.pri krájaní ho môžeš poliať kompotovou šťavou.
ja dnes granatiersky pochod)))
@nelinka0401 mnam, znie to vyborne... potom sem napis, ako doma chutil, ak sa ti bude chciet.. a dakujem 🙂
@zuziq nám zostalo asi 5 kusov tých pizza tyčiniek aj na druhý deń, boli dobré, ale predsa len čerstvé sú čerstvé 😉
@vieruna nám už aj višne budú končiť, po tých dažďoch rýchlo hnijú a tak ich musím dnes rýchlo spracovať, inak ja som si včera zavarila len také vo vlastnej šťave, vykôstkované a bez cukru, pustili toľko šťavy, že sú akoby boli klasicky zavarené v náleve. tiež ich plánujem do štrúdle použiť, mňam 😉
koláče- teda original od prababky. kysnutý- makovní, orechovník, kakaový ( štrúdla)a slivkový
tak dnes nakoniec rychle zapekane cestoviny - ostal mi jeden kus grilovane vykosteneho stehna, nakrajala som na male kocky, zmiesala s uvarenymi pene, do toho detska sunka na kocky, tvrdy syr na kocky a plesnivy syr rozmrvit. Zaliate smotanou a zapecene. Ze ake je to dobre, mnam
dnes -ja a deti zeleninová polievočka.. /mrkvička,hrašok,karelabik-všetko zo záhradky 😵 /
a druhe jedlo-zapekane nové zemiačky s olivovym olejom a morčacie rolky plnene šunka syr a hore na hrubo nastuhany syr a zaliate šlahačkovou smotanou... to pre tata,mama take ťažke jedla nemusi 🙂
Dnes mame sladké,rozky plnené tvarohom 🙂 mnanky 🙂
dnes brokolicova kremova polievka so zemiakmi,fašírky so zemiakmi,uhorkový šalát,ja som si urobila americké zemiaky so zeleninou,tatarkou a struhaným syrom,dostala som na ne chut 😀
ahojte.. nejake tipy na ceresnove kolace? okrem bublaniny a kysnuteho s posypkou? ... vecer ma caka zasoba cerstvo obratych ceresni a este netusim co s nimi

ja dnes spravim krkovicku zapecenu navrchu so smotanou. aj ked to bude masaker hnad ruru v tomto teple, ale co uz. k tomu varene zemiacky s maslom. ale este musim zavolat mame, ako to robieva ona 😀 😀 😀