icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

joannas
20. jún 2012

@danielaj a to prekladas alebo ako?

mravvcek
20. jún 2012

baby ked peciem zemlovku,este len bez snehu,mam ju piect prikrytu?A po 40 minutach dat sneh a piect odkryte?

lenka268
20. jún 2012

@mravvcek ja peciem zemlovku odokrytu a potom na koniec dam sneh ale tiez by som chcela vediet ako to robite ostatne lebo ten sneh je kraaasny nafuknuty potom to vypnem a necham v trube. Ked to ideme jest tak so snehu ostane len tenka vrstva. neviem co robim zle ☹

fatima30
20. jún 2012

@amdeis
ako sa robi ta krupicova posypka?prosim

titkovamiriam
20. jún 2012

@mravvcek co chces na zemlovke piect 40 min ?peč odokrytu maxim 15 min.a potom ci uz das alebo nedas sneh je na tebe

mravvcek
20. jún 2012

@titkovamiriam no tak bolo v recepte 🙂 ja neviem ja ju peciem prvykrat a podla receptu,cize myslis,ze staci 15 min a potom dat sneh a este 15 minut,ci ako?

titkovamiriam
20. jún 2012

podla mna urcite ja viac nepeciem ved rozky su upecene,ovocie je skoda tak dlho varit a ked dat na to vajcia tie sa spravia hned a sneh len par minut to musis sledovat hned ako zacne hnednut vypnut a hlavne vybrat aby sa ti to neusušilo.sneh je za 2-3 min hotovy

lenka268
20. jún 2012

@titkovamiriam moze mi ten sneh splasnut preto lebo to ja nechavam v trube ked ju vypnem? lebo pisete ze treba vybrat aby sa to nevysusilo, ospravedlnujem sa ako otravujem ale uz ked sme pri tej zemlovke 😀

titkovamiriam
20. jún 2012

@lenka268 jasne može,ja vyberam zo sporaka aj ryžovy nakyp aj žemlovku a este je aj na figu ked je rura plynova,ta strasne vysuši 😠 -skus nabuduce vybrat a porovnaj! 🙂

lenka268
20. jún 2012

@titkovamiriam dakujem za radu urcite skusim, horsie to uz byt nemoze. Lebo zemlovka chuti super ale ten sneh hroza. 🙂

erni
20. jún 2012

@mravvcek ja peciem zemlovku celkovo 20 minut, najskor prikrytu, potom cca 5 minut odokrytu navrch dam sneh a potom uz len stirehnem ci je ten sneh do ruzova a vypinam
inak horucavy nemusim ale aspon je dovod spravit si so zamrznutych bananov bananovo-kakaoveho sejka 😵

lenka268
20. jún 2012

@titkovamiriam dnes som ju nerobila to len ked sa o tom zacalo pisat 😉

amdeis
20. jún 2012

@fatima30 na panvici ci v hrnci rozpustis maslo a nasypes krupicu aby sa ti spravila konzistencia ako na zaprazku a prisypes cukor. Cukru naozaj dla chuti, neda sa pausalizovat, ja davam menej. Prehrejes do zozlatnutia. Cim dlhsie prehrievas tym viac ti karamelizuje cukor, tak pozor aby si nemala tvrde hrudky.

zu2za3na
20. jún 2012

na dnes to bola čína s ryžou

gianni
20. jún 2012

zo včera šalátová polievka a dnes soté z morčacieho stehna+ ryža a zeleninový šalát

atiatko
20. jún 2012

Tak u nás sa dnes dojedá zo včera - teda dojedajú moji chlapci ..... a ja som si dnes dala melónový deň .... ponúkam dve varianty do Vašich knižiek receptov ... tááákže píšte si - melón ako trojuholníky alebo ako kocky 😀 😀 😀 😀 ešte krásny večer prajem všetkým šikulkám z tejto našej témičky 😉

bobinkask
20. jún 2012

@atiatko aký kráááásny mnááám

bobinkask
20. jún 2012

ahojte u nás dnes fazulová polievka a višnové halušky strakoše s usmaženou strúhankou a cukrom mnáám

kikaneu
20. jún 2012

@tosijo ahoj, ja robím najradšej ovocné koláče s týmto cestom: 4 vajcia, 350g cukru, 350g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva a jedna 250ml smotana na šľahanie 🙂 zmiešaš postupne všetko dokopy, vyleješ na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, poukladáš akékoľvek ovocie a môžeš ho posypať vanilkou alebo škoricovým cukrom 🙂 je to veľmi rýchle 🙂 mňam 🙂 aj dnes som ho robila s čerešňami 🙂

fontana
20. jún 2012

@bobinkask višnové haluška? 😕 a to je čo,to nepoznám,ako sa to....

janusa_
20. jún 2012

tuniakovo nivova pomazanka a domaci chlebik od maminy

bobinkask
20. jún 2012

@tanitta gulky z vareného maska: nepoviem ti presné vahy surovín lebo nemám ten časopis doma ale napíšem ako som to robila ja lebo ja ked aj mám nejaký recept vždy si ho upravím podla seba 😉
na gulky sa použije varené masko z pol kurata z polievky nakrájané najemno, najemno nakrájanú cibulku, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko,čierne ml.korenie, majoránku, sol,vegetu, petrž. vnat podla potreby strúhanku všetko zmiešat a z hmoty spravit gulky ktoré sa zo všetkých strán opeču na panvici na oleji- ja som ich ale dala na plech na papier na pečenie a upiekla som ich v rúre...
do asi 1 l zeleninového vývaru si dáme zeleninku- ja som použila mrazenú zmes por, mrkva,hrášok a necháme povarit podla potreby osolit- ovegetit..
na masle si opražíme šampiony a necháme podusit ked sú už makke zalejeme vývarom s uvarenou zeleninou a zahustíme zátrepkou zo solamylu alebo múky - ja som postrúhala surový zemiak-ja múkou moc nezahustujem do hotového vložíme gulky a necháme prejst varom a hotovo 🙂

bobinkask
20. jún 2012

@fontana páči sa tu je recept na čerešnové halušky ja som použila višne a bolo to mnamkové priznám sa 3x som si nakladala 😀 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40906

luciok
20. jún 2012

My sme dnes mali na obed plnenú papriku. A zajtra ju dojeme 😉

tortelinka
20. jún 2012

@atiatko odpisem si, aby som nezabudla 😀

atiatko
20. jún 2012

@tortelinka 😉 😀

danielaj
20. jún 2012

@joannas čo či prekladám? prepáč, nejak mi nezaplo k čomu patrila tvoja otázka, to bude tým teplom 😒

danielaj
20. jún 2012

@fontana
@bobinkask prikláňam sa, je to výborné, aj keď s višňami som ešte nerobila, keby dnes nebolo sladké jedlo, isto by som ich zajtra urobila 😉

joannas
20. jún 2012

@danielaj tie zemiaky či prekladas napríklad že najprv zemiaky do pekaca,potonm klobásu a tak,ja robím z varenih

libka1
20. jún 2012

aj sa vam chcelo v tom teple varit? ja som akurat upiekla cerstvy chlieb a spravila vajickovu natierku a vela vela salatu... 😉