icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mysiatkoo
21. jún 2012

dnes lasagne ...a bez namahy, kedze sa v noci o to postaral mm :D ... milujem taketo dni ;)

boska79
21. jún 2012

A nozno ak sa k tomu dokopem bublaninu visnovu, susedma dobre visne 😝 chodim na ne uz par dni, dufam, ze som si na strome nieco nechala a nepojedla vsetko

Ja robievam tuto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15112

mia117
21. jún 2012

Ja dnes cinu s kur. masom a ryza a k tomu kuraci vyvar 🙂

katkas1
21. jún 2012

pre nas pecena klobaska a pre deti zajac na paprike s cetovinou

brumka
21. jún 2012

ahojte, ja neviem co varit ale asi v tejto horucave spravim kuracie na mrkve s rizou. v nutri mame cely tyzden ci den ci noc 30st, malokedy nam klesne na 29 takze zavidim tych 25

lululka555
21. jún 2012

ahojte 🙂 ja dnes varím mexický guláš a ryžu 😉

rosannar
21. jún 2012

dneska zapekané cestoviny s párkami, kukuricou a slaninkou a aby to nebolo obyčajne tak s prihoreným syrom 😀

kibuk
21. jún 2012

pekne ranko 🙂
dnes nevarim dojedame

zklimekova
21. jún 2012

polievka kelová od včera...a špagety s maskovou omáčkou..syr...a na večeru asi vyprážaný karfiol a zemiaky

libka1
21. jún 2012

rizoto s kralicim masom a zeleninou so syrom, paradajkovy salat s cibulou

daniz
21. jún 2012

@mysiatkoo rozvarím bryndzu v poch. smotane a popr.dosolím a dám pažítku.....

kikaneu
21. jún 2012

tak ja dnes polievku nerobím a druhé budú tie kuracie stehná na kyslej kapuste a k tomu nové zemiaky 🙂 mňam 🙂 ale to až na večeru spravím, aby bolo teplé, keď manžel príde 🙂

danielaj
21. jún 2012

@brumka ale to sme mali vonku ráno o 7mej toľko stupňov, vo vnútri radšej ani nesledujem, totálna vyhňa, dvere, okná všetko dokorán 😒

brumka
21. jún 2012

@danielaj normalne zavidim kazdemu kto ma menej ale teraz nam klesla teplota na 28 v byte konecne

sloto
21. jún 2012

my dnes len rýchlovka - špenát s varenými zemiačkami a omeletou

vera1132
21. jún 2012

@sloto aj ja som akurat dovarila špenatik 🙂 ale strašné teplo pri šporáku 😉

amdeis
21. jún 2012

Tak u nas sa dnes dojeda drozdova zeleninova. Na druhe bude paradajkova ryza so syrom. Rychlovka. U nas v noci prsalo a sa krasne ochladilo. Deti spali stavnato do pol osmej. 🙂

stanislavao
21. jún 2012

@amdeis co je paradajkova ryza? ako sa to robi?

nelly3
21. jún 2012

my dneska ked pridem z prace asi urobim len vareny karfiol ( manzelik lubi len tak uvareny) a potom dam platky syra a trosku ho zapeciem, mozno aj bez prilohy ho zjeme, v tomto teple sa mi nic nechce 😀

stanislavao
21. jún 2012

@verka1856 ako robite kukuricovu polievku? este som o tom nepocula.

alure
21. jún 2012

my dnes zeleninovy salat s feta syrom a kuracie stehno a la gyros 🙂 a napiekla som par muffiniek 😉

rosannar
21. jún 2012

ahoojteee, potrebovala by som radu...
budúci týžden mám narodky a do práce chcem spraviť maffiny, lenže mám doma taký nepodarený plech, kde mi nevojdu tie mafinovské košíčky a na nete som čítala, že stačí tak 2-3 doseba a piecť na obyčajnom plechu....myslíte si že rovnomerne upečú a neprihorí mi kraj a bude mať aj pekný tvar??? alebo nejakú radu ako ich spraviť v tých košíčkoch, okrem obalu na paštiky, nemám šancu do bud. týždna zjesť asi 6-10 paštik 😀

snu
21. jún 2012

ahojte, dnes masko na pore so smotankou s ryzou.. a odhodlavam sa upiect tortu,,len to teplo ma odradza :D

snu
21. jún 2012

@alure vyzera to neskutocne dobre-vsetko mhhhm

alure
21. jún 2012

@rosannar aj v kosickoch a na obycjnom plechu sa podaria 🙂 urcite budu chutne...ja som piekla dnes sice v mufinovom plechu ale predtym som nemala a stacili kosicky 😉

alure
21. jún 2012

@snu dakujem 🙂

rosannar
21. jún 2012

@alure a davala si tak viacej aby sa pekne držali??

alure
21. jún 2012

@rosannar ani nie,ale nesmies mat prillis "riedke" cesto...naplnis par mm pod okraj oni pekne nabobtnaju...
tu je moj osvedceny receptik

3 šálky polohrubej múky (dá sa kombinovať napr. 2 šálky hladkej, 1 hrubej, alebo aj 3 celozrnnej)
1 šálka prášk. cukor
1 vanilk. cukor
1 prášok do pečiva
1 káv. lyžička sódy
-toto všetko zmiešame v jednej miske (suché suroviny)
- 1 šálka oleja
1 šálka mlieka
2 vajcia
- zmiešame v druhej miske (mokré suroviny)
všetko spojíme a zmiešame (nie dlho, stačí 2 minutky)
do cesta sa dajú pridať orechy, kokos, hrozienka, kakao, čokoláda, brusnice (nie viac ako 1 šálka)

rosannar
21. jún 2012

@alure a šalku máš asi tie klasika 2dcl, že??

amdeis
21. jún 2012

@stanislavao dve varianty mam. Slaninova paradajkova ryza a neslaninova. 😉 Prva varianta je, ze opecies na kusky nakrajanu slaninu, ked sa opecie pridas nakrajane paradajky. Dusis na miernom ohni, kym nezmaknu. Potom pridas uvarenu ryzu. Mnozstvo pridanej ryze zalezi od osobnej chute. Ja mam rada ked je stavnata od paradajok, nie sucha. Pridam na kusky nakrajany syr (alebo nastruhany), posolim a pockam az sa syr s ryzou prehreju (miesam) a syr sa zacne topit. A moze sa podavar. Neslaninova varianta je, ze rovne zacnes dusit paradajky.