icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womenne
11. okt 2010

@titkovamiriam počuj ve´d tebe ani chlapy z domu nebudu chciet odisť ked im tak vyváraš. Nevesty budu musieť k tebe na zácvik 😀 😀 😀 Včera som zavelila rodine že musim do cukrárne na kremeš,po tych tvojich fotkach sa inak ani neda 😀 😵
@traktor poprosim recept na pudingovy kolač. 😵

denne73
11. okt 2010

@traktor no a kvám sa ja teda nadobro nasťahujem do učenia (varenie) 😀 😀 😀 😀

traktor
11. okt 2010

@womenne 2 cele vajicka, hrncek krystalovy cukor, pol hrnceka olej, hrncek mlieka, 2 hrnceky polohruba muka, 1 prasok do peciva, dame na vymasteny , vysypaný plech, lyzickou davam puding...rôzne, ako na obrazku a dam upiect/ ja davam zlaty klas, ale môze byt rozny puding, aj ovocny/, upeceny kolac necham vychladnut a potom ho polejem jogurtom / davam sabi jogurt 450 g + vanilkovy cukor

traktor
11. okt 2010

@denne73 prid 😉 aspon pokecame 🙂

denne73
11. okt 2010

@traktor 😉 😉 😉

womenne
11. okt 2010

@traktor jogurt biely? a ono to nevpije ten kolač? ja nepečiem kolače skoro vobec tak preto sa pytam 😉

traktor
11. okt 2010

@womenne davam sabi- ten je taky husty ako smotana/ môzes kludne aj kyslu smotanu, pôvodny recept bol zo smotanou, len u nas v dedine je kazdy tyzden na sabi jogurty zlava, ze stoja velke 22-24 centov, tak nekup 😀 , ..a chuti nam to/, kolac musi byt vychladeny...a nevpije sa to 😉

womenne
11. okt 2010

@traktor tuna ho nemame,bývam v čr. Ale skusim s kyslou smotanou alebo šlahačkou 🙂 dík.

traktor
11. okt 2010

@womenne vyskusaj je to taky sviezi kolacik 😉

adka84
11. okt 2010

@traktor dakujem, a este poprosim receptik na babovku, lebo ta moja mi vecne splasne 😖

traktor
11. okt 2010

@adka84 babovka- 25 dkg krystal cukor, 4 vajicka, 1 dcl olej , 1 dcl vody, 250 g polohrubej muky , prasok do peciva, vanilka/ nemusi byt/, posekane orechy, hrozienka, kakao....zltka s cukrom vymiesame , pridame olej, vodu, muku, prasok do peciva, vanilku, orechy hrozienka, nakoniec sneh z bielkov.do polky masy pridame kakao/ môzes pridat kakao a nemusis/- je to vyborna babovka, nie je sucha, treba vyskusat a teraz som robila skoro tak isto, len som miesto orechov dala tvaroh a nastruhanu citronovu kôru......ak nieco s toho nemas rada, kludne vynechaj / hrozienka, orechy..../, môzes do nej pridat kokos...stale je vyborna 😉

babu9
11. okt 2010

@kibuk ahoj, môžem ťa poprosiť o receptík na banánové šišky, ďakujem ...🙂

petusko
11. okt 2010

@zuzu13 baklazan sa podaril, je to vyborne 🙂 urcite ho budem robievat, Marcel sa ide za tym zabit 😅

traktor
11. okt 2010

@zucha Nech Vám v zdraví, láske rastie,
nech Vám dáva iba šťastie.
Vo dne, v noci, skrátka stále,
nech Vás teší chlapča malé. 🙂

titkovamiriam
11. okt 2010

womene nwboj-nevesty naucim a chalani varia radi tiez 🙂

bananové šišky
-Suroviny:
2 banány, 2 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 8 lyžíc polohrubej múky, šťava z 1 citróna, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, olej
omáčka : 300 g kompotovaných marhulí, 1 lyžička práškového cukru, ½ dl koňaku, 2 lyžičky citrónovej šťavy
Postup:
Banány rozmixujeme, pridáme vajcia a spolu prešľaháme. Postupne vmiešame múku s práškom a cukrom. Pridáme šťavu a štipku soli. Cesto necháme 30 min odpočívať, pričom ho občas premiešame. Potom lyžicou namočenou v studenej vode vykrajujeme z cesta okrúhle šištičky a vo vyššej vrstve oleja vyprážame z oboch strán. Šištičky sa smažia veľmi rýchlo, preto ich do oleja nedávame naraz viac ako 5, nestihli by sme ich obracať a vyberať. Vypražené šištičky posypeme práš. cukrom. Podávame teplé s omáčkou. Omáčka : Marhule bez šťavy rozmixujeme, osladíme cukrom, pridáme koňak, šťavu a dobre premiešame.

titkovamiriam
11. okt 2010

Banánové muffiny

Potrebujeme:
3-4 banány (zrelé), 1/3 hrnčeka roztopeného masla, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 vajce, 1 ČL sóda bikarbóna, soľ, 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, kakao, vlašské alebo iné oriešky

Postup:
Predohrejte si rúru na 175°C. Zmiešajte v miske roztopené maslo (stačí aj margarín) s roztlačenými banánmi, vmiešajte cukor, vajíčko a prípadne kakao (ak to chcete tmavšie). Do cesta môžeme pridať kúsky čokolády alebo oriešky, alebo posypať navrchu orieškami. Potom posypeme sódou bikarbónou a štipkou soli a premiešame. Nakoniec vmiešame múku. Zmes nalejeme do formy (ak treba tak vymastenej a múkou vysypanej) a pečieme cca 25 minút (záleží od hrúbky cesta).

kibuk
11. okt 2010
titkovamiriam
12. okt 2010

bre ranko!dnes odchadzam na par dni k babke 🙂 tak sa ozvem neskor

maartinkaa
12. okt 2010

ahojte, vcerajsie francuzske zemiaky boli vynikajuce 😉 a dnes sa chystam na plnenu papriku, len sa mi zvyknu tie gule ryzove rozpadat, ako ich robite, aby boli pevne v kope 😖 ????

lilix
12. okt 2010

@traktor mnaam pudingovy milujem, len teraz v tehu sladke ani vidiet. ☹
tak vas idem podrazdit este dacim 😝

lilix
12. okt 2010

@maartinkaa mne sa gule nerozpadli. dala som jedno vajce. a drzali ako kamene! ale ja som nerobila plnenu papriku zo suroveho maska, ale z uvareneho pomleteho, je to rychlejsie a tie gule sa nemaju sancu rozpadnut, staci im chvilu povarit. skus tak.

maartinkaa
12. okt 2010

@lilix aj ja ich robim z vareneho masa a davam aj vajce a aj potom sa mi rozpadavaju ☹ , neviem co robim zle, ale asi by som mala pridat vajce este jedno 😒

lilix
12. okt 2010

@maartinkaa podla toho kolko mas hmoty. a ryzu aku uvaris, musi byt taka lepkava 😀 nie sypka

lilix
12. okt 2010

ja som dala gulatu ryzu. a dnes idem skusit sosovicove fasirky. drzte paluchy nech sa to podari..

maartinkaa
12. okt 2010

@lilix ja pouzivam ,len gulatu, dlhozrnnu nemame radi 😝 a mozno ju naozaj robim sypku, dam vediet ako to dopadlo...

zucha
12. okt 2010

u nas je dnes spenatova polievka a srdieckove rizoto. Muzovi ostala zo vcera este fasirka

traktor
12. okt 2010

@maartinkaa ja robim plnenu papriku takto-do mleteho mäsa pridam jedno vajicko, sol, trosku vegety,cierne korenie mlete,ryzu/nevarim, davam surovu ryzu/, urobim gulky , obalim v hladkej muke a pomalicky davam so stavy/ ked vrie/,ak mam peknu papriku tak plnim papriku ale zväcsa robim len tak, ze ciste gulky a papriku celu len hodim do stavy, tu stavu to tak fajn ochuti....a stavu robim- do vody dam varit paradajkovy pretlak, 1 bobkovy list, nove korenie, sol, trosku krystalovy cukor a trosku kecup...ked stava zacne vriet, dam tam gulky...mäkke gulky vyberiem a stavu zahustim bud mliekom a mukou alebo smotanou a mukou/ stavu asi kazdy pozna inak..tak podla seba.. 😉 /...potom gulky vlozim nazad...este sa mi nestalo,zeby sa gulky rozpadli..

lilix
12. okt 2010

@zucha zucha waau kolko deticiek a tak hned po sebe! to si tak chcela ci sa pritrafilo?

zucha
12. okt 2010

@lilix chceli sme tak

traktor
12. okt 2010

@lilix nedrazdi 😀 ..mnam