Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte kolegynky 😀
ja som dnes šikovná, manžel dal piecť brav. stehno v celku, prešpikované cesnačikom a k tomu hodím na plech zemiačiky a príloha čalamáda. A spravím mrkvovú polievku s krupicovými haluštičkami - mňááááááááám tie milujem
ja len na troche oleja opražím mrkvu na koliečka, pridám vegetku - proste všetky koreninky, ktoré do polievky ľúbiš a ešte zaprášim múkou, potom prilejem vodu a dovarím.... a ešte tam hodím cez haluškové sitko tie krupicové halušky - do 2 vajíčok dám detskú krupicu, osolím a pretriem cez sítko 😉
Ja si preto robím mrkvovú, lebo kojím, tak moc tej zeleniny nemôžem 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=929
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 hrnčeky polohrubej múky / / 1 hrnček krištáľového cukru / / 1 hrnček mlieka / / 3 / 4 hrnku oleja / / 1 prášok do pečiva / / 1-2 vajíčka (celá) / / biela a mliečna čokoláda
POSTUP PRÍPRAVY
Z uvedených surovín zaděláme redší cesto a nalejeme zhruba po dvoch lyžicou do formičiek. Tesne pred pečením, položíme na každého Brumík jednu až dve kocky čokolády. Pečie sa veľmi rýchlo cca 8 min.
Množstvo stačí na 3-4 plechy po šiestich brumících.
http://www.toprecepty.cz/recept/10613-brumici/
ja dnes tie cestovinky a kuraci šalatik
@elina313 ale coby nie...korenovu mozes v pohode mozno zeler nie..ale aj por mozes do polievky a ked kojis tak je super vajickova s rascou🙂...ja som jedla vsetko okrem zeleniny na k🙂 ta naduva a este okrem strukovin...a inak postupne skusaj vsetko po troske a sleduj maleho ked mala moja 3 mesiace tak som jedla asi uz vsetko... jasne ze s mierou ale bola v pohode... ja kojim doteraz🙂 citrus ypridavam do stravy len teraz ale nic to s nou nerobi takze asi sa da...ale ananas som jedla uz ovela skor🙂 neodolala som 😅
inak dakujem🙂
@elina313 su to tieto pampušiky 😅
ja sladké jedlá veľmi nemusím ale toto mi chutí 😎 ,len ja dávam viacej banánu a nedávam celý citron,nie je to potrebné...a cestíčko naozaj treba nechať odležať
@bianca ahoj, podarilo, dopadlo to nad moje ocakavania - akurat nas prepadla navsteva a dost sa ponahlali, tak som to neprerezala, ale nnatrela nahrubo marhulovym lekvarom navrchu a posypala len kokosom - a slahacka k tomu, ked uz je to ten sacher 😀 ... ale chutilo vsetkym, urcite som to nerobila poslednykrat 🙂
@katuskad obycajne cerstve, nie Floru, Ramu - myslim rastlinne ... klasiku
nam sa zatial najviac tento osvedcil, len minule mm protestoval, ze co si to tak komplikujem - ze este aj sneh z bielkov slaham, ze nech to zmiesam vsetko dokopy, lebo on tak zvykol zaslobodna robievat, tak som mu povedala, ze nabuduce bude varit on a hned bol ticho 😀
jaaj, dievcata, ja ked tak citam, co kto vari, ja by som si snad vsetko dala 😀
u nas dnes na plane pecene zemiaky v rure - rasca, paprika , sol a k tomu acidofilne mlieko a rascovo-vajickova polievka
..a sacherka odvcera 😉
segedinsky gulas
Pečené kuriatko a ryžu. 🙂
ahojte 🙂 , u nas dnes vajickova polievka s chlebikom a ryba / na plech alobal , na kruzka nakrajane zemiaciky, na to na kolieska nakrajana cibula, na to platky slaninky, na to pangas a na to zemiacky...samozrejme okorenit, prikryť alobalom a piect v rure/, a puding z ovocim 🙂
dnes piatková rýchla večera -chlebík vo vajíčku so strúhaným syrom. V nedeľu by som chcela vyskúšť to kura s tou tatarkou. Zdá sa mi, že to niekto robil aj z celého rozporcovanéhho kuraťa či?
v utorok sme mali cestovinu pene z kukuricou,fazulkou,hraskom slaninkou,salamkou,cibulkou 🙂 vcera spagety so syrom 🙂 a dnes toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32046&use... ale s ryžou 🙂
@bianca jeeejda, tak vsetko naj naj naj ... prip. skus tuto, tiez je vyborna a fantazii ako to ozdobis sa medze nekladu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24572
len pozor na to ako tam je pisane, ze jenske sklo netreba vymazat - TREBA ... inak to budete skrabat lyzicou
a tu mi vysli az dve torty z tohto mnozstva 😉
baby ak mám v recepte smetol môžem dať namiesto neho maslo, alebo olej???

@maculik ahoj a vitaj 😅
my dnes /už je po polnoci / ideme na obed k svokrovcom,neviem čo bude na obed. A ja budem robiť banánové pampušiky aby som k nim nešla s prázdnymi rukami 😎