icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

laerke
15. okt 2010

A ja dnes nevariiiiiim 😀 Chlap isiel navstivit rodicov do Rakuska tak mam jeden den pokoj, ja sa dlabem zemiakovou kasou, nejak mi to proste ide 😵

Ale zato vypekam, robim smotanovu torticku a potom spravim linecke kolaciky 😵

laerke
15. okt 2010

@titkovamiriam Jeej nadherny mackovia! Len si musim kupit tu formu 😒

lyongirl
15. okt 2010

dala som maslo, lebo iné som nemala, koláčik sa už pečie a tento obrázok som našla aj ja 😉 , keď som zisťovala čo do koláča...

lyongirl
15. okt 2010

tak koláčik je dopečený, ak by niekto chcel vyskúšať, tu je recept:

Suchý džemový rez
6 vajíčok - odvážiť koľko vážia a toľko dať prášk. cukru a polohr. múky
1/2 smetolu, ja som dala 125g maslo
1 PDP
1dcl mlieka
džem, orechy
Vymiešať žĺtky s cukrom a smetolom/maslom/, postupne pridať múku zmiešanú s PDP s mlieko. Nakoniec pridať sneh. Cesto vyliať na plech vystlaný pečiacim papierom, pokvapkať džemom a posypať posekanými orechami.

a tu je moje dielo 🙂

elina313
15. okt 2010

@mukky Ďakujem to spravím, moja Tami bude mať radosť 😉

titkovamiriam
15. okt 2010

kuraci šalatik
zapekane cestoviny
a zajtra varim z MB

ilijanka
15. okt 2010

@titkovamiriam ja sem chodím pre inšpirácie, čo variť, a musím vyjadriť veľký obdiv, baby, Vy zvládate variť aj 2-3 menu na jeden deň, takisto aj traktor, fakt super, ďakujem ešte raz sa super nápady a receptíky. Len tak ďalej 🙂 😵

ilijanka
15. okt 2010

@titkovamiriam ako robíš ten kurací šalátik? a Cestovinky? Díky 😉

lyongirl
15. okt 2010

@ilijanka
@titkovamiriam
aj mňa by zaujímal ten šalátik, vyzerá vynikajúco a lákavo 😉

titkovamiriam
15. okt 2010

tak to vies nas je plny dom-doma sami chlapi o poschodie nizsie este rodicia,no oni si varia sami ale napriklad ten salatik jeme lem my s mamou 🙂 a moj najstarsi
na oleji si opeciem uplne natenko nakrajane kuracie prsia-uplne staci na taku vacsiu misku jedno prsko lebo ho je plna panvicka ,maso po opeceni poutieram uplne dosucha utierkami a neham vychladnut.medzitym si do misky dam ladovy salat,paradajky/teraz uz vacsinou cherry/,papriku,uhorku,olivky,tatarku-alebo iny drezing a na to vsetko kuracie masko a ham ham-pekne krasne bez chleba 😀 😀 😀 -obcas tam hodim aj napriklad bonduel tu mexicku zmas alebo si uvarim mrazenu zeleninku,ak sa mi nechce hrat s masom dam sunku alebo tuniaka 🙂 -zasa nieco co sa da spravit na sto sposobov.ja som tak rada ze teraz je ovocia aj zeleniny cely rok-ked si spomeniem ako sme s mamou cakali v rade na mandarinky a banany ako bol salat len na jar-my deti ani neveria.... 😀 😀 😀

bianca
15. okt 2010

tak u nas su uz muffinky napecene a poviam vam ta vona je genialna (a nie len vona bo uz som z nich stihla uzrat 😅 ) uz len uspesne dopiect maso a mam hotovo

eva7780
15. okt 2010

neviete dáky odskúšaný recept na šťuku?dostali sme a neviem ako na nu 😅

batmanka
15. okt 2010

@monky1 ahoj,bože mi tieto zemiačky s Baškou milujeme 😀 😝 akurát ja dávam vegetku,rascu a pretlačený cesnak,pokvapkám oliváčom a mohli by sme to jesť celý týždeň 😉

ilijanka
15. okt 2010

@titkovamiriam díky za receptík

titkovamiriam
15. okt 2010

😀 dala by som si niaku rybku - musim poprosit kamoskinho otca ci nema prebytky 😀 😀 😀 😀

bianca
15. okt 2010

@titkovamiriam hned by som ti poslala rybku juj.Mama zasa beztak nadava ze ma plny mrazak 😀

kvojtanikova
15. okt 2010

pocujte baby mozu tehotne jest pecienku - kuraciu napriklad? Ja mam straaasne rada pecienku s hruskami, alebo aj taku obycajnu s kecupom a horcicou a k tomu tarhonu ale dakde som citala ze to tehulky nesmu... ale uz mi to ukrutne ide na chut tak neviem..mozem varit ci nie?

eva7780
15. okt 2010

@titkovamiriam dakujem,idem to pokukat 😉

titkovamiriam
15. okt 2010

bianca dik ako mi bolo dobre ked stredny syn rybarcil....teraz aspon kamoskin otec prispeje oni su rybari 5 v jednom dome 3 deti a2 dospeli a skoro kazdy den nieco chytia 😀 😀 😀 😀

alias313
15. okt 2010

kvojtanikova,no ja som jedla v tehotenstve dost casto pecienku, a ked prisla sesternica z anglicka, ktora ma dve deti a videla ma ako ju jem, tak skoro po mne skocila. Neviem ze vraj sa nemoze ked si tehotna, ale ja som sa nikde nedopatrala k tomu, preco by pecienka mala uskodit dietatku v brusku.

kvojtanikova
15. okt 2010

@alias313 no ja neviem uz ani kde som to citala ale tiez dufam ze hadam jednorazovo nemoze uskodit, doteraz som si ju odopierala aj plesnove syry, tuniaka z konzervy a take veci, ale zacinam byt coraz nachylnejsia myslienke ze si to uvarime🙂 celkove sa vraj vnutornosti nemaju jest ale tiez neviem prist na to ze preco...

ilijanka
15. okt 2010

@kvojtanikova ja myslím, že pečienka sa nemôže preto, lebo cez ňu prechádzajú v organizme tých zvierat všetky toxické látky, ktoré sa napr.dávajú do krmiva- antibiotiká, hormóny atď., a v malom množstve tam aj zostávajú, takže by mohli uškodiť bábätku..

titkovamiriam
15. okt 2010

hej teraz sa nedoporucuju vnutornosti-koly tomu ze su to vlastne cistice organizmu a plesnove syry...No ja sa priznam ze som ako tehu,pred aj po jedla absolutne vsetko 😀 ,samozrejme ze keby som niekde nieco take citala,alebo poznala konika tak asi by som ani tehu nechcela byt z niektorych tem 😠 😀 -myslim si ze ak je potravina cerstva - u pecienky najlepsie domaca,alebo z mladeho zvierata-kurence,teliatka...nemala by uskodit a samozrejme tepelne upravena .

bibi1711
15. okt 2010

pecen je velmi zdrava, ale presne ako pisu baby, zalezi aka...z nejakej starsje kravy nejest, tam je toxinov ulozenych dost, kedze je jednak velka a dlho zila, ale z mladych kureniec-domacich, kralika, morky...pokojne papat, obsahuje mnozstvo zeleza a B vitaminov...

kvojtanikova
15. okt 2010

dakujem vsetkym za odpovede, myslim ze ste ma viac-menej presvedcili. Skoda ze nechovame kurence doma ale si myslim ze aj kupena pecienka kuracia nemoze mat az tak vela toxinov ved tie kurence ziju len par mesiacov. Tak uz len zajtra kupit hrusky a mozem ist na to🙂 Napadlo mi - kupujete niektora casopis "Posli recept"? taky malicky A5 format za 26 centov... niekedy su tam blbosti ale uz som odtial odkukala celkom vela spickovych receptov...

titkovamiriam
15. okt 2010

aj ja pecen milujem aj ine vnutornost.imilujem kuraciu pecen obalenu v slaninke a takto ju upiectno a kralicia pecen je delikatesa a dnes poriadne draha.

titkovamiriam
15. okt 2010

ja kupujem snad vsetky casopisy a hlavne ked idu vianoce kde sa vari a to nehovorim recpty z netu.....

bianca
15. okt 2010

@kvojtanikova pecienka sa nesmie presne koli tym toxinom.Predpokladam ze kupovana bude mat viac toxinov ako dajaka stara krava kedze ich krmia nenormalnm svinstvom a kedze dieta si berie ziviny z krvy a ta sa dokladne neprefiltruje,moze to ohrozit pecen babatka

plesnove syry sa nesmu koli listerioze

dalej sa nesmu niektore bylinkove caje a nedoporucuju sa ani huby