Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
U nas dnes hraskova polievka a rizoto.
my bravcovy perkeltik s kolienkami 😉
šošovica polievka a pár placiek zemiak k nej...polievku zajedame plackami miesto chleba
ja som dnes robila obratene rezne a k tomu ryzu mnam k tomu velikansku misu zeleninoveho salatu mnam 😉
@adulikka aj my to tak jedávame.k hociakej mliečnej polievke sa hodia zemiakové placky 😉
pridávam sa, ani ja dnes nevarím, dojedáme zo včera: hovädzí vývar so zeleninou a domácimi slížikmi, hovädzie varené z polievky, paradajková omáčka, zemiaková kaša 😉 .
cuketovo mrkvová polievka a mrvancami a bazalkové cestoviny s paradajkovo-cuketovou omáčkou, resp, mleté mäso...verzia pre chlapa
ahojte.my dnes dojedame kuraci vyvar,pizza rezne s hranolkami-tych bolo uz malo tak som este dorobila ryzu.
na zajtra varim zeleninovy privarok /mrkva,kalerab,zemiaky/ a k tomu spravim vajce v šunke.recept na privarok aj to vajce je odtialto,resp.typ na to.este som to nikdy nerobila.natriem si formu na mafiiiny olejom,vysteliem ju šunkou,do nej rozklepnem vajicko,osolim.a upeciem v rure.sama som zvedava.ani takyto privarok som este nevarila.tak uvidime. 🙂
dnes varil manzel, cukinovy gulas, niekto s ryzou, iny s cestovinou a niekto aj s chlebom
@halit13 džemy musím miešať,ale to zasa neni na 14hodín,lebo lekvár robím z dvoch dávok.Slivky si večer vykostkujem,zasypem cukrom.Ráno dám na dno hrnca v ktorom budem variť lekvár,ocot a prelejem zasypané slivky,nechám,variť,až keď vidím že sa mi to pomaličky začína zvárať tak začnem miešať,ale nesmie sa do toho skor ísť,lebo ako náhle začneš raz miešať,už mušíš stále,tak ja začínam až po takých 6-7hodinách.
vieruna -neviem ti povedať,či je rozdiel len v hustote.Ja robím slivkový lekvár takto-7kg sliviek,2kg kryštálového cukru,2dcl octu.Slivky poštiepame večer a zasypeme cukrom,premiešame a necháme do druhého dňa stáť.Ráno dáme do druhého hrnca na spodok ocot a vysypeme poštiepané slivky,varíme,nemiešame.Ja to robievam z 2dávok,a vyjde mi tak cca 15 sedmičkových pohárov lekváru.Máme na celý rok.
@vieruna ja robievam slivkový lekvár v rúre,http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16627 už roky a je výborný, netreba stáť na hrncom miešať, je úžasný , hustý 😉
dnes som si kupila jahodovu dren. 85ml -85 centov. Tak do mixera som hodila cierne rybezle, skore jablka aj so supkou, cerveny melon,lebo nieje velmi chutny a v mraznicke si uz mrazim dren a nemrazenu papkam. snad nepuknem 🙂
@danielaj trosku aj mne 😉 ale ja som si myslela, ze to sposobila muka lebo som pouzila celozrnnu napolovicku s obycajnou , chutovo bol dobry ale priznam sa o trosku viac nam chutil ten bozsky pernik z pekarnicky co si tu davala recept prednedavnom 😉 a mozem sa spytat aky mas ty namysli s ktorym ho porovnavas - uvitam aj receptik 🙂
@ivetka1981 ano toho cesta bolo nejak menej tie piskoty dost trcali ked som ho davala piect som mala strach ako to bude vyzerat aj na tej foto v orig. recepte je vidiet ze tie piskoty trcia ale ked sa upiekol bol dost vysoky 😉
ano to cesto bolo huste ale ja som pridala viac mlieka a myslim ze by sa hodilo aj viac oleja aby to bolo take tekutejsie a vlacnejsie 😉 ako som pisala pouzila som celozrnnu muku a ta viac saje tak som si myslela ze to sposobila ta 🙂
Ahojte...
dnes dojedáme z víkendu... zeleninkovú polievku, bravčové karé na šampionoch a ryža... a upiekli sme si perníkové mafinky... 🙂
@bobinkask ja mám tento úžasný receptík na perníček, 100 ročný recept ešte po mojej babuíčke, už som ho tu kedysi písala, ale páči sa ti 😉
Perníček
30 dkg práškového cukru, 2 vajcia, 2 PL džemu, 1 PL kakaa, 2 dl oleja, 1 ČL škorice, 1 a pol ČL sódy bikarbóny, 40 dkg hladkej múky, pol litra mlieka, 1 prášok do perníka, všetko spolu vymiešať, dať na plech a upiecť

dnes u nás http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=705 s marhuľami 😉