Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
nase menu na tento tyzden:
Pondelok: paradajkova polievka so syrom a bylinkami, brokolicovy nakyp s cestovinou, salat
Utorok: vajickova polievka, makarony so syrovo-sunkovou omackou
Streda: hraskova polievka, kuracie batozky s nivou, pecene zemiaky, salat
Stvrtok: zemiakova polievka, karfiol na masle, varene zemiaky
Piatok: krupkova polievka o zeleninou, zapekane palacinky s pudingom, inspiracia z alubumu @traktor
Sobota: zelerova polievka s krupicovymi knedlickami, treska na bylinkach, varene zemiaky, salat
Nedela: vyvar s rezancami, morcacie stehno na pive a rozmarine, ryza, krokety, salat
@happy8051 to na každý týždeň si dopredu napíšete?
marhuľové guľky a šúlance 🙂
@lululka555 ja už mám naložený hermelín, ja ale nevydržím do soboty, 😒 ako sa poznám, ešte dnes si z neho dám 😝
@kathy1 ahoj, vitaj medzi nami, veru sme tu super partia, poradíme si navzájom, nehádame sa ako v iných témach, a tu je môj strašne starý recept na bábovku, ale je výborná, šťavnatá 😉
Bábovka
25 dkg pr. cukru, 1 vanilkový cukor, 4 žĺtka, 1 dl oleja, 1 dl vody, 20 dkg pol.múky, 1 prášok do pečiva, sneh z bielkov, kakao, hrozienka,ovocie, sekané orechy,Urobíme cesto, rozdelíme na polovicu, jednu ofarbíme kakaom, nalejeme na striedačku-mramorovito do formy, jednotlivé vrstvy, posypeme hrozienkami, orechami alebo ovocím, upečieme
@lululka555 pozerám, že máme podobný recept na bábovku 🙂
My dnes grilovaný hermelín s opekanými zemiačkami a dresingom 🙂
a brokolicová polievka 🙂
baby ,neviete ci sa daju jedle oplatky s fotkou objednat aj cez internet???dakujem
@danielaj no su dost podobne tie recepty,ja ho mam uz strasne davno,neviem ci este nahodou nie od mojej starkej 🙂
fúúúha ja som tu dávno nebola...
no my dnes máme rýchlovarenie - kuracie kúsky v kečupovej marináde s naškrábanou mrkvičkou a tarhoňa a kurací vývar s baby karotkou a slížikmi
@lululka555 myslím, že sa dajú 😉 veď aj ja ho mám po mojej babine 😉
@danielaj uz som nasla jednu stranku,idem to skusit objednat,len dufam,ze to pride v celom stave 😅
my dnes pecena jaternica, zemiaky, uhorkovy salat 😉
@lululka555 kuk sem http://www.jedleobrazky.sk/ 😉 myslím, že v pohode ti to príde, viem, že baby, čo pečú vo veĺkom u nás v dedine, normálne objednávajú
@danielaj dakujem,idem to popozerat 😉
@lululka555 ja som si objednávala jedlé foto tu http://www.peceniehrou.sk/
@danielaj Ten grilovany hermelin vyzera uzasne. Sa to neroztecie na grile? Hodis nejaky postup? Aj si ho nejak korenila? 😎
@danielaj presne taku istu babovku peciem, len davam hladku muku 🙂. Stara dobra klasika.
Mna z tvojho menu zaujala cuketa. Vcera som jedla prvykrat plnenu cuketu s kuracim maskom a slaninkou u kolegyne. Juj to bola dobrota. A moja mama mi oznamila, ze tento rok uz cukety nenasadila 😒
@lululka555 mnam, mnam ako ho nakladas? a kolko musi postat? Este som to nikdy nerobila ☹ Jaj kocky ja ked zacnem vyvarat podla Vasich overenych a pre mna casto krat novych receptov tak ten moj chlap sa od taniera ani nepohne 😀 😀 😀
co s cukinou,mam dve a neviem ako s nimi nalozit 🙂

ahojte, my hribova polievka so zeleninkou a zemiakove placky. 🙂