icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

glee
12. júl 2012

Zienky, chystam sa zajtra robit tuto zapekanu cuketu

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30318

myslite, ze k tomu treba aj nejaku prilohu (v zmysle zemiaky alebo ryza)?

akika722
12. júl 2012

@mravvcek zemiačky ja parim nevarim 😉 a nakyp: cukety+tehla syr+šunka=nahrubo nastruhať..cca 4žltky,sol,korenie,cesnak,trošku muky a struhanky,zmiešať to všetko a nakoniec sneh z bielkov.. zmiešať a dať na vymasteny struhankou vysypaný plech a piecť 😉

luciok
12. júl 2012

@lululka555 Ano ano, táto je najsuper, odporúčam vyskúšať!!!

bartokami
12. júl 2012

my sme mali na večeru tuto pomazanku..ODPORUcAM..lakocinka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16904

mravvcek
12. júl 2012

@akika722 dakujem 🙂 zajtra upeciem mam jednu veliku a jednu strednu cuketu,mam dat len jednu?

miskadusko
12. júl 2012

@glee ja by somm k tej cukete spravila iba šalát uhorka- rajčina a zaliala bielym jogurtom. ten u nás teraz v tých horkách frčí- taký osviežujúci... 😉

glee
12. júl 2012

@bartokami cukina je cuketa?

bartokami
12. júl 2012

@glee myslim že hej...že je to to iste... 😉

lussy23
12. júl 2012

@danielaj mňáááááááááááááááááám
@happy8051 aké sú to kuracie batôžky s nivou? znie to chutne🙂

Inak my dnes cuketové placky, napokon sme ich robili až dnes a sú úúúúúúúúúúúúúúúúúúúplne mňamkovéééé

danielaj
12. júl 2012

@kucminka ešte zostalo, kľudne prídi na návštevu z Trenčína to nemáš k nám ďaleko 😉
@ivanajelinek ja som tentoraz robila na grilovacej panvici, tento sa trocha roztiekol, bol to Zlatý hermelín s oranžovou kôrkou, ale sú hermelíny aj na vyprážanie a tie s aneroztečú, nám to ale nevadí, my to ľúbime aj také, ja som si zarobila do misky taký nálev : olivový olej, cesnak, grilovacie korenie, oregano a korenie gyros, ale kľudne podľa chuti aj iné koreniny, či bylinky 😉 som to v tom ponamáčala a šupla som na tú panvicu, pár minutiek z každej strany a hotovo 😉
@lululka555 práveže vyzerá lákavo 😉 mňam 😉
@abriela presne, staré dobré klasické recepty našich babičiek 😉 no to ti je papanica tá cuketa, tiež som to len ponatierala olivovým olejom zmiešaným s koreninami a šup na gril panvicu 😉 no škoda, že mamina nenasadila cukety, 😒 to je tak dobrá zelenina, pritom úplne že bez chuti ale dá sa robiť na toľko spôsobov a vždy je výborná 😉

miskadusko
12. júl 2012

@bartokami Super zajtra idem na to 😀

danielaj
12. júl 2012

@glee ja dávam k zapekanej cukete prílohu väčšinou zemiaky, ryža mi k tomu nejak nejde, ale hlavne teda pre chlapa 😉 ale kľudne sa to dá jesť aj samotné, či teplé, alebo studené 😉 alebo so zeleninkovým šalátom
@bartokami tak túto pomazánku som ešte nikdy nerobila a ani som ju nikde neobjavila, vďaka z tip, určite vyskúšam 😉

akika722
12. júl 2012

@mravvcek ja som dala 3 😀

happy8051
12. júl 2012

@lolko_lenka ano, robim to tak odkedy som pracovala v Rakusku, tam odomna chceli kazdy den cerstve jedlo. obcas sa pritrafi neplabovana obmena ako teraz s palacinkami 🙂

@kvetinqa

@kathy1 kuracie batozky s nivou som si vymyslela sama. potrebujes na to kuracie prsia, nivu, zavmiesto aranu sparglu, sol, korenie, sojovu omacku, olej. kuraci vyvar (zvysok polievky alebo bujon) naklepes zlahka maso, osolis, okorenis, pokvapkas sojovou omackou. Nivu nakrajs na platky tak, aby neboli vacsie ako maso. na maso polozis nivu+pasik spargle a vytvoris rolku alebo batoztek, zosijes nitou. opecies sprudka na oleji, zalejes bujonom a nechas dusit. ak chces hustejsiu omacku, zahusti mukou, alebo zemiakom.
robim to aj v obmene, namiesto nivy+ sparla davam slaninka+ susena slivka.

mravvcek
12. júl 2012

@happy8051 aj ja robim jedalnicek na cely tyzden 🙂 je to prakticke a robime tyzdenne nakupy,usetrime tym kopec casu a penazi 😎 😎 😎 😎

mitka2007
12. júl 2012

@lululka555 praveze vyzera genialne....

bartokami
12. júl 2012

@miskadusko
@danielaj ja som inac tuto pomazanku robila aj bez papriky, a tiez je vyborna🙂

kathy1
12. júl 2012

@happy8051 juj ty si aka sikovna, super urcite tie batozky urobim uz sa teraz na ne tesim 😉

nikita308
12. júl 2012

Ahojte dnes bola hrášková polievka a parené buchty, zajtra polievka ešte zostala a pečené kuracie stehienka, ryža a mix šalát (čo záhradka dá)... 🙂 a prázdninujúcim deťom som sľúbila, že im urobím nepečenú ovocnú tortu, ale keďže sa občas robia, že nepočujú, tak neviem neviem... 😀

levandullka
12. júl 2012

Náš dnešný domáci cheesecake - ako sme dnes zistili, celkom vďačný darček 🙂

danielaj
13. júl 2012

@levandullka mňám vyzerá výborne, ja by som si ale najviac asi dala tú machovku, čo je na ozdobu, milujem toto ovocie 😉

katushka16
13. júl 2012

@adelaida33 ďakujem ti 🙂

lydia22
13. júl 2012

Kalerábova polievka,kuracie sote s ryžou a opekanymi zemiakmi.

lululka555
13. júl 2012

@kathy1 ahoj 🙂 nakladany hermelin / mozes pouzit aj encian,camembert /... tak syr si nakrajas bud na trojuholniky,alebo mozes aj na kolieska ,ale v tom pripade ho budes ukladat do pohara tou bielou plesnou - korkou dole,na seba.Ja si ho este na doske pokorenim ciernym korenim a trosku paprikou.Nakrajam si cibulu a cesnak.A ukladam do pohara,syr - cibula -cesnak,trosku noveho korenia,bobkovy list,ja davam aj korenie styroch farieb a cili papricky,tak 2-3,ak mate radi pikantne mozes aj viac.Nakoniec zalejem olivovym olejom a necham tak 2-3 dni stat.Moj manzel niekedy uz nemoze vydrzat,ma to strasne rad.Pohar dobreho vinka nesmie k tomu chybat 😵

lululka555
13. júl 2012

@levandullka krasna,taketo darceky mam rada aj ja 🙂

danielaj
13. júl 2012

dnes dojeme kapustovú polievku s údeným, a idem zase cukinovať, dnes to bude cukinový nákyp, zemiaky a zeleninový šalát (uhorka, rajčina, paprika, cibuľa) a nejaký koláčik, len ešte musím vymyslieť aký 😉

abriela
13. júl 2012

@levandullka krasna napadita vyzdoba 😵

mimi21mimi
13. júl 2012

Polievka zo včera vajíčková s opečeným chlebíkom a druhé jedlo kuracie prsia na čínsky spôsob s ryžou.

lencyca
13. júl 2012

dnes gulasova polievka a leco,na veceru chcem urobit syrove mufiny 😉

vieruna
13. júl 2012

dnes este na veceru neviem, ale v poslednej dobe cokolvek navarim na veceru, odpoved je, ze ja chcem roztek s lekvarom 😀
Na vikend napacujem kare na sposob ciny, alebo aj pac desiatich koreni sa to tusim vola. To s hranolkami. Dusene hovadzie. Chapi chcu na hrasku s ryzou, alebo tarhonou a ja si spravim pre seba tekvicovy privarok. Este vymysliet nejaky dezert a polievku a bude to 🙂