icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mayka
13. júl 2012

U nas dnes sosovicova polievka so zemiakmi. Zemiakovo-cukinove placky a jahodove mafiny s polevou z mascarpone. 😉

danielaj
13. júl 2012

@rastulka výborné, ten ocot prekvapil aj mňa, ale naozaj je to výborné, aspoń nám to chutilo, aj ako samostatné, aj ako príloha k divine, či inému mäsku 😉
@lenuss84 môj teda zje všetko, ale do nákypu som dala aj salámu aj domácu klobásu, takže urob tak a bude ma´t aj mäso, verím, že mu bude chutiť, je to naozaj dobré 🙂

danielaj
13. júl 2012

@zuzkaamato
@lululka555 ja som robila nedávno tortilly, ale tiež sa výborne s cestom robilo a nepotrebovala som podsýpať múkou 😉

lenuss84
13. júl 2012

@petusko ahoj.ja velmi rada robim toto: obratene rezne. recept asi na pol kila masa/
rezne naklepat,okorenit,osolit. dat do struhanky a nasledne do rozslahaneho vajca.oprazit narychlo na panvici.
pripravit si zalievku: 0,5 dcl oleja,4 KL horcice,1 KL vegety, 3 dcl vody,3 PL kecupu a worcest.omacka - ja som dala sojovu,lebo worc.som nemala.
Maso dat do pekaca,zaliat omackou,prikryt alobalom a vlozit do vyhriatej rury na 200 st. cca na 45 min.
ako prilohu som robila ryzu,to je najlepsie.ale mozu byt aj hranolky,opek.zemiaky....
ja tu zalievku robim podla oka,mam rada vela stavy s maskom,tak davam vela vody 🙂

zuzkaamato
13. júl 2012

@danielaj @lululka555 Ja som asi spravila chybu niekde pri mieseni cesta, lebo sa mi strasne lepilo. Myslim, ze mi uslo vela vody... Tak som si ich potom pri valkani radsej pomucila. Ale nabuduce si dam pozor a snad budu bez muky... 🙂

lenuss84
13. júl 2012

@petusko a nedavno som robila toto - typ odtialto a bolo to uzasne,som si to zapisala a budem robievat castejsie:
Masko na uhorsky sposob
Krkovicu nakrajat na rezne,osolit,postrasit ml.paprikou a ml.korenim z oboch stran. Cez igelit.sacok rozklepat.
Na dno pekaca dat na kolieska nakrajanu cibulu,naukladat maso,na kolieska paradajky, sunkovu salamu.
Urobit zalievku /omacku/: v slahackovej smotane rozmiesat kecup,pretlaceny cesnak,okorenit,osolit,sojova omacka. Naliat na maso.
Prikryt alobalom /pokrievkou/ a piect asi 1,5 hod na 250st.
Podavat s ryzou /zemiakmi,hranolkami..../

blcha
13. júl 2012

@lenuss84 obratene rezne robim aj ja tak ako ty ale do toho vajicka este nastruham eidam 😉

ibajeho
13. júl 2012

@luciok
@patka6 ja robievam masko na sampionoch, strasne jednoduche a vari sa to samo. Do panvice hodite masko osmahnete ho, samozrejme predtym cibulku, osolit okorenit trocha papriky pridat a zaliat to konzervou sampionov. Podusit podliat vodou a uz len do makka dovarit.

kathy1
13. júl 2012

@danielaj ahoj, chcem sa este spytat na to cukinove leco, ked ho zavaras tak aj s tou parkou? Ze ci sa to nepokazi.

miskadusko
13. júl 2012

@fontana karfiol v syrovej omááčke ? to znie dobre-môžeš hodiť recept ? díííky 😉

danielaj
13. júl 2012

@kathy1 nie, zaváram bez párky, my máme radi aj samotné, a keď to potom pôjdeš jesť, dáš si to na panvicu a párku si pridáš, podusíš a hotovo 😉

rastulka
13. júl 2012

@danielaj No ved,že ocot? 😨 😕 A ked davaš do mrazaku,tak len umyte daš do sačkov alebo do kelimkov?

danielaj
13. júl 2012

@rastulka do mrazáku umyté a dávam do kelímkov 😉

petusko
13. júl 2012

@lenuss84 @zuzkaamato dakujem za tipy 🙂
obrátené robievam aj ja, ale pozdávajú sa mi tie so smotanou aj tieto prekladane so sunkou a rajcinami 🙂 Asi dám vybrať mojim chlapom 🙂

lenuss84
13. júl 2012

@danielaj prosim ta ten hermelin si aj niecim plnila?ci len taky cely neprekrojeny si ho ponamacala v zalievke a ugrilovala?ci si ho mam prekrojit na 2 platky ci ako?diky

lenuss84
13. júl 2012

@blcha vdaka za tip.isto vyskusam 🙂

lenuss84
13. júl 2012

@happy8051 recept na batozteky odpisany,vdaka za tip. 🙂

akika722
13. júl 2012

ryža a kuracia pečen..a teraz mi preplo 🤐 nudim sa tak chcem urobiť domace rožky ..klasicke v rure..kto mi da receptik? 😅

lizatko1009
13. júl 2012

tak mne sa este len dopekaju kuracie stehna na mede, spravila som marinadu, rozpustila som med, zmiesala som, worcesterovu omacku, sol, palivu cervenu papriku, trosku oregana, minimum suseneho cesnaku( kedze nemame v laske cibulu a cesnak) 😀 korenie na grilovanie, trosku kari, kecup, stehna som namocila a nechala aspon hodinku odstat, potom som ich opiekla na panvici poukladala do zapekacky a vypek vyliala nan, som zvedava ake budu, plus ryza, cisty salat, rucola.

lenuss84
13. júl 2012

@lolko_lenka ja si tiez vzdy v nedelu vecer robim jedalnicek na cely tyzden.tento tyzden sa mi akosi nechcelo,a normalne som bola cely tyzden nesvoja....lebo som furt nevedela co varit....je to o zvyku.takze zas pekne budem trapit v nedelu vecer svoju hlavicku 🙂

irsina83
13. júl 2012

Pvy pokus na domaci chlieb od @briketa , ale musim na nom vychytat par chyb.... musim trosinku zmenit postup ale malinkej chutil, tesim sa 😵

lenuss84
13. júl 2012

@happy8051 skvele menu.prosim posli ako robis:
a/ brokolic.nakyp s cestovinou
b/ zelerova polievka
c/ morcac.stehno na pive s rozmarinom.
velmi ma to zaujalo.recept na kurac.batozky s nivou uz som si odpisala.vdaka ti vopred.
a este mam otazku-morcac.maso moc nevarim,nemam teda skusenosti,ale zacnem.mam kupit morc.stehno horne,dolne,ci ake? s kozou,ci bez? ake ja najlepsie,najstavnatejsie?

irsina83
13. júl 2012

@briketa ako je to mozne,ze moj vyzea inak....ked si ho zamiesila, davala si ho aj kysnut??? a az potom do truby???

lenuss84
13. júl 2012

@irsina83 super!tesim sa spolu s tebou,naozaj,srdecne! aj ja sa chystam.napis,porad co treba vychytat.... 🙂

irsina83
13. júl 2012

@lenuss84 ja by som povedala, ze ho treba nechat trochu nakysnut pred pecenim... lebo kvasnice mi krasne nakysli len sa mi zda taky ,ze mohol byt viac do vysky ...

rastulka
13. júl 2012

@danielaj z 1,5kg sa už vari džemik v pekarničke a ostatne cca 1,5kg som hodila do mrazaku 😎 dufam,že mi ešte donesie aj buduci tyžden,tak by som ešte vyskušala tie "ako brusnice" 🙂 Vdaka za tip 🙂

lenuss84
13. júl 2012

@kathy1 moja,si presne ako ja,ked som tuto temu nasla.asi tyzden v kuse,som tu sedavala dlho do noci,a opisovala a opisovala....a nieje tomu inak ani teraz.
tym receptom s aproste neda odolat....mam plno poukladanych aj v PC,ale ked ja to mam najradsej pekne rukou popisane v zosite 🙂

lenuss84
13. júl 2012

@nelinka0401 dakujem za recptik na cerstve rozky.isto vyskusam. 🙂

bobinkask
13. júl 2012

ahojte my sme dnes dojedli kelovu polievku a pre deti bol cestovinový nakyp s tvarohom a ešte ryžový šalát ja ho robievam vždy ked potrebujem minút varenú ryžu dá sa do toho použit rozna zelenina ja som teraz dala cukinu, šampiony, olivy, kukuričky može sa to jest teplé aj studené s tatarkou a posypané syrom nám to velmi chutí 🙂
a držte mi prosím palčeky idem dorobit toru pre známych na oslavu- dufam že sa mi podarí 😉

lenuss84
13. júl 2012

@denne73 ja vacsinou kupujem v Metre ked je akcia.tam maju balenia cca 5kg,teda bravcove.doma si to pobalim asi cca po 1kg.alebo pol kile.od oka.
a tiez kupujem len bravc.stehno,pliecko.a kura ked je v akcii.obcas kur.prsia. a finito....s inym masom ani nemam skusenosti.ale chcem zacat aj morcacinu.len ak mozte,babky poradte ake je morcacie maso najlepsie,najstavnatejsie a nie mocfinancne narocne.nemozme si moc vyskakovat...diky. 🙂