Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte dnes bol ryzovy nakyp s marhulami 🙂
Dnes na rychlo rozky plnene tvarohom na sladko a zapecene v rure. A cez vikend budu urcite cuketove variacie 😀
@lenuss84 ten cestovinový nákyp som sama vymyslela ešte za čias ked mi dcérka nemohla papat vajíčka tak som len uvarila cestoviny v osolenej vode, scedila, do misy som dala cestoviny, kúsok masla, tvaroh dobre zamiešala pridala som jeden marhulový džem, hrozienka, brusnice a osladila podla chuti a trošku strúhanky masu som dala na vymastenú a vysypanu zapekaciu nádobu a upiekla do zlatova , detom to chutí doteraz aj bez vajíčok 😉 a može sa tam použit aj rozne ovocie
a šalát na oleji som podusila cukinu,pridala som šampiony a olivy po chvílke som dala uvarenú rýžu nechala prejst varom a do hotového som zamiešala nakrájanú sterilizovanú kukuričku možu sa pridat aj paradajky, st. hrášok šalát podla chuti a zásob nám to velmi chutí s tatarkou a posypané syrom a hlavne sa spotrebuje ryža ak zostane predošlého dna 😉
skúšala som tie marlenkové guľky,ako tu bol nedávno receptík 😉 nuda,keď vonku prší 🙂 🙂 🙂
hovädzi gulasik
lievance
a lahodkova kukuricka
baby ,budem piect tortu a ak mate nejake recepty na dobry korpus a plnku,tak budem rada ak napisete ( chcem klasicku okruhlu ) dakujem...,ak nie tak zostanem pri tejto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24824 ,tu som uz robila a chutila 🙂
jablkova strudla, mame vela jablk.. 😅
@lululka555 doteraz co som robila, najvacsi uspech mal krem mascarpone/biela coko - 2 slahacky dat do hrnca varit, nalamat 1 az 2 biele cokolady ( orion, milka,to je jedno) a nechat to povarit, trosicku to zahustne.Nechat do druheho dna odstat v chladnicke a potom vyslahat. Do vyslahanej slahacky sa moze/nemusi pridat mascarpone. Robievam to v kombinacii mramorovej piskoty, ktoru natriem riedkym dzemom ( on do piskoty vsiakne) a pridavam na krem este jahody, maliny, niekedy banany. Je to uzasna kombinacia a ten dzem sa oplati dat, ked vsiakne do korpusu a je torta vychladena, chuti to neskutocne 😉
ahojte, niekto tu nie tak dávno dával odkaz na kakaový koláčik s marhuľami na spôsob bublaniny, len to už neviem nájsť, neporadíte niekto ? 😕 🙂
@zuziq dakujem ,vezmem si z toho nieco,napad s malinami sa mi paci 😉
ahojte!som na dva dni doma-doviezla som si zavaranie.dnes som narychlo spravila paradajkovu a kuracie prsia s oncle bens s ryzou 🙂
@zuzkaamato ahoj, odpisala som si ten recept na tortilly, fakt tam idu len necele 2 salky muky - teda 1 + 3/4 ? Vdaka
ahojte babenky ... tak u nás dnes halušky s bryndzou, opraženou slaninkou a mliekom 🙂 a pre synčeka halušky so syrokrémom .... mňamka preveliká 😉
My sme dnes varili tekvicovy privarok s novymi zemiacikmi a hovadzim maskom na cervenej paprike 😉 a ako dezertik, jahody so slahackou 😅 😅
A mozme ist rodit 😉 😉 😉
@titkovamiriam jééj nová profilová foto 😉 najskôr som nevedela, že kto to píše a to ty si sa nám vrátila 😉
@lindauciatko ano, idu len necele 2 salky. ,me z toho vyslo 6 tortil na panvici o priemere 26 cm, ale neboli cez celu panvicu. Nabuduce by som spravila radsej len 5, aby boli trosku vacsie. To uvidis, ako sa ti ich poradi rozvalkat. Dobru chut 🙂
@titkovamiriam nasla som receptik na chlebik od teba, len sa chcem opytat, ako dlho to asi kysne? Myslim tym od zarobenia cesta po samotne pecenie - ci sa mam do toho pustit este dnes 🙂 A na akej teplote ho pecies? A ked ho dam do pekacika, treba pekacik vysypat mukou alebo ho len tak polozim? este som chlebik nikdy nepiekla, tak preto tolko otazok 😕
@titkovamiriam any som ťa nezpoznala
@titkovamiriam a este otazocka. to cesto ma byt take tuhsie? som ho rucne miesila ale islo to dost tazko, lebo je dost tuhe.. 😕 tuhsie ako ked robim napr. knedlu. tak to ma byt? 😕
@zuziq jasne o nieco tuhsie 😉 ak miesis z kila muky tak to fakt o ruky 😉
@titkovamiriam oki, uz som sa zlakla, ze mi vaha zle vazi a dala som vela muky ( robim polovicnu davku) 😀

@bobinkask ako robis cestovinovy nakyp s tvarohom?
a ako salat s ryzou?
poprosim presne recepty,diky!