Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@afra inak ja robieravm rada bok tak, ze ho dam na pekac spolu s na stvrtky nakrajanymi zemiekmi / najlepsie novymi/ .. naposdok plechu dam zemiaky / alebo na kolieska nakrajane/ a na to dam bocik, ten bocik pusti stavu a pekne tie zemieky podleje, potom este dam nato nakrajanu cibulku mnaaam, a k tomu udusim cervenu kapustu ... 😉
inak dnes idem robit tie zapecene toasty v rure a na to to vajicko so sunkou a syrom.. neviem nazov ako sa to vola.. ale je to cosi ako nejaky pizza toast 😅 mmdojde ale az zajtra z prace, tak k tomu zajtra uvarim este nejaku polievocku
dobre ranko 😉 vcera som stihla zavarit marhule aj dzemu som narobila,dnes bude kelova polievka so zemiakmi,zo vcera ostalo este granadiru,mm si pochvaloval,dala som tam kopec slaniny,aby boli aj masozravci spokojny 😀
dnes máme hríbovú polievku zo včera a urobím marhuľové knedličky z odpaľovaného cesta posypané domácim tvarohom a opraženou strúhankou, alebo aj makom, orechami, grankom, ako bude mať kto chuť, ešte zostali aj 2 porcie dusenej pečienky z diviny zo včera 😉
my dnes plnenu tekvicu a zemiacky nove🙂
cuketová polievka a vykostené kura na smotane s haluškami 🙂
ahojte,dnes nevarím mm nam niečo "objedna na obed" 🙂 🙂 jednoducho po osmich dnoch varenia,umyvania riadu pre cca desiatich ludi stačilo 🙂 🙂 oddychujem papa 😉
@lenuss84 ahoj ja robim takto:
,,spenatove halusky,,
polohruba muka- od oka ,kolko toho asi chces ,vajicko,sol,voda,cesnak - 3 struciky a cerstve spenatove listy si zalejem horucou vodou,vyberiem a pokrajam na na drobne kusky. Vsetko spolu vymiesam na take cesto ani huste ani riedke a hadzem do horucej vody cez sitko na halusky.Ked vyplavaju su hotove a su strasne dobre 😉
polievka zo vcera,čína 🙂
a maminka robi ako dezert ku kave lievance z polotovaru a v krabicke boli dalsie super oetker receptiky co sa da robit z lievancoveho a palacinkoveho cesta 😉
@mrkvakatka wrrr tak taký koláčik by som neváhala zjesť aj o polnoci, vyzerá mňam chrumkavo 😝
ahojte 🙂 my ideme tiez ,,do ulic,, tak na veceru bude len tato rychlovka http://varecha.pravda.sk/recepty/cestoviny-s-cu... ,uz som tie cestoviny raz robila a boli super,tak aj dnes budu . 🙂
@miskadusko my budeme mať to isté, len polievka bude hovädzia, mňam, mňam
@bobinkask tie prasiatka su krasne,dobry napad 🙂
kapustova polievocka a tvarohove gulky s marhulami
Taak ja sa dnes chystám urobiť pizzu bez čakania (nemusí kysnúť) a na ňu šupnem to, čo ostáva v chladničke a treba to zjesť - určite nejakú salámku, zeleninu, vajíčko a olivy. No a dnes sa chystáme na cestu, takže sa odhodlávam urobiť bábovku
tak ja som dnes urobila kolozvarsku kapustu a polievka od vcera paradajkova,,,. 🙂
Ja dnes spravím cestoviny s červenou omáčkou a syrom 🙂
U nas dnes paradajkova polievka a špenatove halušky so syrovou omačkou 🙂 take chutky ste mi narobili 😅 😝
@vi3ka
@lenuss84 baby kebyze nemam kuchynskeho robota tak nerobim ju ani ja. je to moja najlepsia pomoc pri kysnutych cestach. Knedlu robim podla mojej babky a maminy : na 500g - hladkej, polohrubej a troska hrubej muky - zmiesam zbytky a je to 😉 , dam pol kocky kvasnic, 3 dcl mlieka - takeho mierne tepleho - lebo aj tak treba spravit kvasok, pridam trochu soli a jedno vajicko. a vymixujem. Potom cesto zasypem s hladkou mukou a necham ho odpocinut asi na 40 min na teplom mieste, pozakryvam ho uterkami a najnoviem si predhrejem trubu na 30 spupnov a dam ho tam. Ked je nakysnute, rozdelim na dva bochnicky a dam na paru na rovnych 20 min 😉 a ked je knedla sparena tak ju po vybrati este potriem s olejom z vrchu a necham vychladnut 😉
dnes mliečna polievka s červenou fazuľou a langoše.žemličky zostali už len na raňajky.mali veeľký úspech 😵
@danielaj ako prosím ťa robíš marhulový lekvár v pekárničke?dosť nám opadalo tak by sme skúsili.nechce sa mi v hrnci variť 🙂
@mimmka30 koložvársku lúúbim, a veru dlho som ju nerobila. dorýý nápad- sobota ako strvorená na toto papaníčko 😉
Nuz u nas dnes bude cesnakova polievka so syrom. Na druhe pecene kura, zemiaky, ryza, paradajkovy salat. Manzel ma do roboty vyprazanu cukinu co ostala od vcera vecere.
Dievcata viete mi poradit prosim? Neviem docielit aby bola na pecenom kuriatku taka chrumkava kozka, na povrchu az lepkava. Moja babka take robievala a ja za svet na to neviem prist. No a ist s tym k spiritistke aby tukla moju babku na oblaciku ako na chrumkavu kozku je asi riadna volovina. 😅 Uz som skusala mamim postup, sestrin, majky z gurunu a furt nic. Ak mate niektora chrumkavu lepkavu kozku na pecenom kurati sem s tym prosim. 🙂 Dakujem
my dnes francuzske zemiaky 😉
včera som si nakopala u svokry fajnovučku zeleninku, všetko 100% bio 😝 tak dnes som bola už od rána nažhavená na polievku a už sa aj varí... mnaaam 😀
porovu polievku a cestovinovy salat

@afra nakrajas si bok, a poukladas na pekac, pokorenis posolis, a je to. 😅