icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

verka18567
21. júl 2012

@fontana ahoj ako robys ten cukynovy nakyp?

lydia22
21. júl 2012

@lululka555 ano ten 🙂 dakujeme

amdeis
21. júl 2012

Tak my sme dnes dojedli paradajkovu polievku zo vcera a druhe bola domaca pizza. Poobede sme mali navstevu a tak som napiekla visnovo-mandlovu strudlu, tvarohovu strudlu a potom aj kolacik a la @danielaj

amdeis
21. júl 2012

Jo a teraz na veceru cesnakova natierka a ta cukinova natierka, zelenina surova, uvarene vajka, chlieb rozky. Inak celkom dobra je ta cukinova, len synovci moji aj mode deti odmietli jest, lebo ze vraj to vyzera ako grcky. 😕 No nezahlusis? 🙄

lenocka84
21. júl 2012

dievcata u nas dnes su kuracie prsia zapekane s broskynou a syrom, k tomu omacka z vypeku a zemiakova kasa. totalna mnamka 😉

bobinkask
21. júl 2012

@abriela dakujem za receptík 😵 určite vyskúšam 😉

bobinkask
21. júl 2012

@veve39 dakujem 😉 a som velmi rada že vám chutia aj u nás si našli miesto v jedálničku taktiež nám zachutili 😵
tu cukinovú som robila s malou zmenou nepoužila som papriku ako je v recepte ale dala som sterilizovanú kukuricu 🙂
ak sa ti podarí zohnat syr tak určite vyskúšaj je výborná 😵

bobinkask
21. júl 2012

@amdeis to poznám 😀 jeden vymyslí nejakú hlúpost a už sa pridá aj zbytok 😠 čo už narobíme deti sú raz také nevedia čo je dobré 🙂

bobinkask
21. júl 2012

@lydia22 tortička vyzerá mnam mnam ja som ju ešte celú nerobila skúšala som len ten krém ale s orechovým korpusom a bol výborný tak celá čokoládová s malinami musela byt mnamková 😵

bobinkask
21. júl 2012

@katy1986 tortička je peknučká a presne ako píše @danielaj nevadí že pár lentiliek odpadlo bola robená z lásky a občas sa niečo nepodarí to tak býva 😉

bobinkask
21. júl 2012

ja som dnes varila zeleninovú polievku s hrubými celozrnnými rezancami a toto masko http://varecha.pravda.sk/recepty/kukulienky-fot... so špaldovou tarhonou a skúsila som jojo rezy
velmi nám chutili 😵 z celeho plechu nám zostali tieto tri kusky čo sú na foto aj tie už o chvílu nebudú 😀

titkovamiriam
21. júl 2012

@fontana ten nakyp vyzera fantasticky

Mne akurat dosiel syn/Milan/ z dovolenky aj s frajerkou a čo myslite že chcu na privitanie...krupicovu kašu 😀 😀 😀 tak som navarila z dvoch l mlieka a už nieje 😀

katy1986
21. júl 2012

@bobinkask ,@danielaj jaj dakujem za povzbudenie 😅 ešteže chuťovo je naozaj dobrá 😅 jéj to som ani nevedela, že do horúceho sa môže akože pridávať maslo, som si vždy myslela, že len do vychladnutého (okrem pudingoš 😀 )to počujem po 1x krát....človek sa vždy niečo nové naučí 🙂

babush
21. júl 2012

dnes bola zeleninova polievka s pismenkami a plnena paprika s knedlou a ako dezert salkovy kolac s rebarborou a kuskami marhul 😉

kokorunecka
21. júl 2012

Tak sa idem pochváliť. Cestoviny s mäskom a orechovou omáčkou sú výborné !!!

afrika
21. júl 2012

a zajtra čo varíte? 😕

kubkatka
21. júl 2012

@afrika zeleninovu polievku a plnenu papriku asi s chlebikom a upeciem babovku 🙂

fordikford
21. júl 2012

zajtra kuracia polievka z rezancami a pečena krkovička kapusta a knedlik dali ste mi chute na tie venčeky 😉

happy8051
21. júl 2012

menu na buduci tyzden:
Pondelok: bryndzova polievka, zeleninove rizoto, salat
Utorok: polievka z ovsenych vlociek tvarohova zemlovka s pudingom
Streda: paradajkova polievka s bylinkami, kuracie prsia, svieckova omacka, cestovina
Stvrtok: zeleninova polievka, cuketovy nakyp
Piatok: karfiolova polievka, pangas so syrom a sunkou, zemiakova kasa, salat
Sobota: gulasova polievka, lasagne, salat
Nedela: hovadzia polievka, varene hovadzie maso, chrenova omacka, kdesla

happy8051
21. júl 2012

@kokorunecka vyzera to mnam, daj recept

afrika
21. júl 2012

@happy8051 varíš každý deň inú polievočku?

happy8051
21. júl 2012

@afrika ano🙂 varim tolko, aby sme ju zjedli

pancake
21. júl 2012

cukynové placky. zajtra neviem ale isto špenát. polievku.
a polievku robím na 2-3dni. druhé sa snažím tiez 😀 😀

kokorunecka
21. júl 2012

@happy8051 Kuracie prsia ako máte radi, na tom nezáleží..
A tú omáčku : cca 140g mletých orechov, asi polovica bagety alebo 3 krajce veky, 2PL oleja, šťava z citróna, 5 strúčikov cesnaku a 500ml smotany na varenie.
Bagetu/veku namočíš do vody a chvíľku necháš, potom to odtiaľ vytiahneš a pomelieš s cesnakom, zamiešaš do orechov, dáš šťavu z citróna, premiešaš,olej, zamiešaš a zaleješ smotanou a dáš zovrieť.
Potom na dochutenie trošku soli.

fontana
21. júl 2012

@verka18567 uplne jednoducho.Postruhalasom jednu cuketu,asi 200g syra,do toho som narezala 200g liptovskej salámy,3 vajcia,cesnak,vegeta,ml.č.korenie,čerstvu petr.vnat,sol.Toto vstko premiešaš,možeš pridat este trocha muky a struhanky a na koniec som dala 1 kyslu smotanu.Všetko este raz premiešaš,dáš do pekáča a taku hodinku pečieš na 180 stupnou.

adelaida33
21. júl 2012

my sme dnes mali grilované údené tofu s varenými zemiakmi s maslom a zeleninový miešaný šalát

daniela15
21. júl 2012

@fordikford úprimnú sústrasť

mirage
21. júl 2012

@happy8051

teda aj varim polievky tak 3 litre, ale aby som varila aj napr. hovadzej tak malo to sa mi teda nepodarilo aby sme ju v ten den zjedli.. takze neverim ze 7 polievok tyzdenne 🙂

Zajtra mame cerstveho zajaca, spravim ho na horcici smotane a bylinkach http://dorasart.blogspot.sk/search/label/Mäso a zapekany baklazan, a nejake prilohy k tomu sa vymyslia..

happy8051
21. júl 2012

@mirage ani ja nedokazem uvarit vyvar na jeden den.... mrazim ho a ked nan mame chut, vyberiem

danielaj
22. júl 2012

@lululka555 myslím, že ano, ja som nemala, inak by som určite vyskúšala aj tvarohové 😉