Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak ja peciem masko a robim k nemu dusenu mrkvicku s luskami a varene zemiaky 🙂
slepaci vyvar, fasirky, zemiakova kasa, uhorkovy salat
kuracie prsia v cesticku,zemiakova kasa a paprikovo paradajkovy salat,trosku nudne,ale aj toto ledva ledva :o) som dnes lenivaaaaa
My máme dnes vyslovene nedeľnú klasiku: kurací vývar a bravčové alebo kuracie rezne. Máme veľa zeleniny, takže k mäsku bude uhorkovo - paradajkový šalátik. Dezert je tvarohovo želatínový koláčik čo robila svokra a mm dostal asi 2 kg banánov, tak si urobíme s roztopenou čokoládou 😝
hovadzia polievka, bravcove azu+pecene zemiaky, kuracie prsia zapecene s cibulkou slaninkou a smotanou a k tomu varene zemiaky
hovädzi vyvar zo vcera , pecene plnene kura, basmati ryza a marhulovy kompot 🙂
dnes už mám konečne navarené.takže polievka-vývar z kostí so zeleninou a slížikmi.Hovädzie mäso s knedlou a cuketovým prívarkom.ako dezert idem ešte spraviť perník 🙂 🙂
my máme dnes len ľahký obed, lebo nás čaká skorá slávnostná večera v reštaurácii 😉 : zemiakovo-cícerová polievka s majoránkou, parená zelenina (mrkva, batát, brokolica, paradajky), soté z tofu preliate kôprovou omáčkou a celozrný kuskus.
@danielaj presne na teba som myslela ze ty ju robievas 😉 chcem sa spytat ze na mmb v recepte nie je pisane ako tie slivky mam uvarit, co znamena ze ci samotne v hrnci alebo tam pridam vodu. Potom ze ked to vyberiem z tej chladnicky na druhy den tak to mam dat take studene do poharov a zavarat vhrnci alebo to predtym zohriat?
@titkovamiriam a tí ako robíš sirup z čiernich rybezli? Koľko davas cukru na 1 kg rybezli?
u nas je dnes granadir zo vcera + uhorkovo-rajcinovo-paprikovo-cibulovy salat - ten mozem aj kazdy den a neskor spravim pre MM ribezlovu bublaninu, aby ju mal teplu, ked pride vecre z prace...
@joannas ja robim sirup z čiernych podla tohto receptu:
http://varecha.pravda.sk/recepty/sirup-z-cierny...
u nas dneska klasika: pecene kuriatko a ryza + broskynovy kompot 🙂
@titkovamiriam taký nechcem,
my dnes gulášová polievka a kuracie rezne s ryžou a cviklou
@titkovamiriam keby si bola bližšie tak tí tie ríbezle dám...aspoň by som nemusela vymýšľať,
ahojte maminky, tak mi dnes len vyvar a sucha ryza. najskor maly vracanie, teplotky, vcera ja zaludok a wc a dnes mm wc, zaludok. len najmensia je zdrava ale asi preto ze berie ATB. takze idem aspon pocitat co dobreho uvarim ked budeme fit.
U nas sa robi z CIERNYCH RIBEZLI nevareny dzem, kt. sa pouziva hlavne do caju.
Ribezle sa ocistia, pomelu, zasypu cukrom (1kg ribezli, 1kg cukru). Prida sa jeden pektoget. Tato hmota stoji 1 den. Potom sa naplni do poharov, postoji este aspon 0,5 dna a pohare sa len potiahnu celofanom. Nesterilizuje sa, nevari. Cize v dzeme je kopu vitaminov. Stary recept od jednej rusky.
my mame gulas z rury http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1417 a pudingos http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9139 🙂 aaa aj nieco z dnesj rannej hubacky 😵
U nas dnes polievka nebola. Boli platky ryby bez kosti vyprazene v trojobale, nove zemiaky na masle a s perzlenovou vnatkou, paradajkoo uhorkovy salat, uhorkovo smotanovy salat s cesnakom.

Ja dnes - slepačia polievka s rezancami,pečené zemiaky s pečenými kuracími stehnami,uhorkový šalát alebo marhuľový kompót 😉