icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nelinka0401
30. júl 2012

@lydia22 ok.a potom si teplotu zvýšila na tých 200 stupňov?ako dlho si to piekla? ako bolo v recepte 3/4 hod.?tolko otázok ti dávam 😀 😀

lydia22
30. júl 2012

@nelinka0401 tak som zvysovala na 180 zavisi od rury a piekla som myslim dlhsie ako 3/4 hodiny.

lululka555
30. júl 2012

my dojedame dnes svieckovu s knedlou 😉

kathy1
30. júl 2012

Rajcinova polievka so syrom a pecene kuracie stehna s maionezovym salatom. Cestovinovy salat so sampionmi a na veceru ryzovy nakyp 😉 mnam

lululka555
30. júl 2012

baby ,chcem upiecť tento týžden ten koláč z odpalovaného cesta,myslím ,že sa volá ,,MRAKY´´,ktorý recept je taký naj?
Tiež mám malo času sem teraz chodit,sme u mami a stale je niečo,takže večer asi dočítam 🙂

abriela
30. júl 2012

@lululka555 http://varecha.pravda.sk/recepty/kremes-tatry/2...
len plnku robim karamelovu.
250g krys. cukru skaramelizujem, zalejem pomalinky mliekom (4 dcl), v 2 dcl mlieka zmiesam 2 zlate klady, pridam do karameloveho mlieka. Do vychladnuteho pudingu zamiesam 250g masla.

nelinka0401
30. júl 2012

@lululka555 pozri si u danielaj vo fotoalbume.má tam na tie veľhory recept.aj ja ho skúsim niekedy spraviť 😉

katy1986
30. júl 2012

@lululka555 Ahoj, tie "mraky" sú vlastne veterníky, ide do toho tá istá plnka, len vlastne z cesta nerobíš venčeky, ale rozotrieš len na celý plech (upečieš 2 pláty) a potom plníš s krémami. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14806 - ja mám tento recept odskúšaný, fakt výborné plnky 😵 A tu sú mraky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32664

lienka2
30. júl 2012

ahojte, my dnes zemiakova polievka s krupami, bravcove na rasci a horcici k tomu nokerle a salatik, zajtra dojeme polievku a robila som ryzovy nakyp, ako zakusok rafaelo rezy 🙂

lydia22
30. júl 2012

Obrátený jablčník mňam

lienka2
30. júl 2012

@lydia22 u nas som nikdy tu polevu nestihla urobit 😀 😝

lencyca
30. júl 2012

dnes sme dojedli cukinovú polievku,kedže sme včera negrilovali,tak masko v marináde zostalo dnes na obed,zemiaky,šalátik

womankc
30. júl 2012

Naše nedeľné menu: polievka z čerstvej kapusty na spôsob držkovej a druhé: celé maličké zemiačky/neošúpené/ + cibuľa/ nakrájaná na také štvrtkové kúsky + celé cesnakové strúčky / taký ten nový cesnak aj so šupkami / + celé zelené fazuľky , trošku grilovacieho korenia / ale mohlo by byť aj provensálske korenie , alebo rozmarín/ a na to kúsky naporcovaného kuraťa,okorenené grilovacím korením. Len som trošičku zvrchu pokvapkala olejom a podliala troškou vody. To som upiekla a k tomu uhorkový šalát v náleve s kyslou smotanou a cesnakom. Dostala som pochvalu a moja najmenšia aj kosti zo stehna rozhrýzala, že mňam aj kosti chutia dobre , tatino sa dokonca poďakoval za obed dvakrát, že si už dávno tak nepochutnal 😅 . Ak zostane trochu šťavy z toho, tak dnes zeleninové rizoto v nej udusím

womankc
30. júl 2012

@irsina83 no tak to je úplne krásne menu, s tými fazuľkami ma to s cesnakom nenapadlo, to musím vyskúšať. v nedeľu som ju práve čistila do mraziaka na smutné zimné dni 😅

soniatko
30. júl 2012

U nas bola dnes nedelna slizikova polievka a parky v cesticku+pyre...

lizatko1009
30. júl 2012

akurat sa mi varia cestoviny budu zabepakne s brokolicou, nivou, kukuricou sunkou a este uvidime a kysne cesto na sisky 🙂

soniatko
30. júl 2012

@rastulka Prosim Ta, tie rafaelo rezy sa polievaju akou smotanou, na slahanie a kolko z nej? dakujem

mona333
30. júl 2012

@soniatko ja som to polievala slahackovou smotanou a stacil mi jeden kelimok 250ml

tosomja
30. júl 2012

Falošné rezne, zemiaková kaša
špízy (bravčové, káp. paprika, cibuľa, slaninka), opekané zemiaky - možno bude aj na zajtra, len dorobím zemiaky.

A zajtra malej cestoviny so syrom a brokolicou a zeleninová polievka s liatym cestom

katkas1
30. júl 2012

kuracie nugetky v zemiakovom cesticku s ryzou a hranolkami a bude aj na zajtra

kikatko
30. júl 2012

slivkové gule

tinuskaha
30. júl 2012

ahojte dievcata ma niektora z vas osvedceny recept na sisky??aby neboli moc mastne ale take fajnovucke nadychane 😉 dakujem

zklimekova
30. júl 2012

dnes sme dojedali z nedele a v nedeľu sme mali 🙂...hovadziu polievku s rezancami, vyprážané rezne a pangasa a zemiakovú kašu...

titkovamiriam
30. júl 2012

dnešne spracovanie plodov zo zahradky-zavarane cernice a uhorky,uhorkovy salat a cviklovy salat,inak cvikla mnam mnam 😉

norcima
30. júl 2012

@tinuskaha kopirujem recept, podla ktoreho robievam sisky a su mnamkove 🙂, len ja miesim rucne a nie slahacom a nedavam cesto do rury kysnut 🙂

500g polohrubej múky, 50g cukru, 40g tuku (palmarín), 5 žĺtkov, 30g droždia, štipka soli, lyžica rumu, asi 1/4 l smotany na šľahanie (môže byť aj mlieko).

Múku prevzdušním - 2 x preosejem, potom v miske vložím do teplej rúry (vypnutej), aby bola teplá - letná. Potom do teplej múky pridám žĺtka, soľ. Do pohára dám zohriať smotanu s lyžicou rumu a v hrnčeku rozpustím tuk. Kvások nerobím, droždie len vymiešam s cukrom. Rozpustené droždie zalejem polovicou teplej smotany a vlejem do misky, taktiež tuk zalejem druhou polovicou teplej smotany a vlejem do misky. Vymiešam elektrickým šľahačom (metličky na tuhšie cestá) musela som pridávať teplé mlieko - cesto musí byť mäkkšie a prikryté bavlnenou utierkou vložím znovu do jemne vyhriatej vypnutej rúry kysnúť. Cesto vyvaľkat asi na 1 cm a vykrajovat pohárom šišky, ktoré nechat asi este 15 min. kysnúť a potom hurááá smažiť prikryté a po otočení odokryte.

irsina83
30. júl 2012

Eluskina vecera - zdrave cestovinky 🙂

lululka555
30. júl 2012

@abriela
@nelinka0401
@katy1986 dakujem pekne,uz sa len pustit do toho 🙂

ibajeho
30. júl 2012

@titkovamiriam olalaaa uz je aj cvikla? ja vobec nemam prehlad to je strasne 😀 no ale dala by som si 🙂

titkovamiriam
30. júl 2012

@ibajeho no ved esteze som bola u babky a ona že už zavara dva t. a idem kuk do zahrady a tam cvikliska,ja zatial robim len na rychle jedenie,ked sa prejeme zavarim 😉

kucminka
30. júl 2012

jablkový kremeš z víkendu 😉