icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ibajeho
30. júl 2012

asi budem musiet zajst aj j a svojej babke 😀

luciaq
30. júl 2012

vecera vyprazane bedle s pecivom a paradajkovo-cibulkovy salat

anavila
30. júl 2012

ahojte...mám doma uhorky asi 3-4kg, su uz dost velke na zavaranie a malé na šalát...taký stred...neviem co s nimi...čalamadu mame este od minuleho roku a nikto ju neje ☹

ibajeho
30. júl 2012

@anavila a kvasaky nepapate? nic ine ma nenapada co s nimi kedze hovoris ze na salat su male...

abriela
30. júl 2012

@kucminka ak by na nom bola poleva, vyzera ako punčový kolacik. Recept nam nedas?

abriela
30. júl 2012

@anavila no ja tieto dni "ficim" na rychlokvaskach 😀 @ibajeho

kucminka
30. júl 2012

@abriela možno by sa tam tá čokoláda aj hodila,ale posýpa sa to práškovým cukrom,receptík dám zajtra,dneska už som grogy 😉

ibajeho
30. júl 2012

@abriela a to co mas nejaku divnu dietu??? a kde mas foto?nebodaj aj teba dneska nahlasili nejake dobroprajkyne? 😀 🙄

abriela
30. júl 2012

@ibajeho no neskutocne mi chutia a dietu mam super, za tyzden 1,5kg navyse 🙂. Vsimla si si, ze mi chyba foto? No dnes mi prisla spavicka, ze nezodpoveda poziadavkam 😀 ale ako citam, niesom asi sama.

riana12
30. júl 2012

dnes slepacia polievka a pastiersky koláč (mleté bravčové so zeleninou, na to zemiakova kasa a tak zapiect v rure; zemiakovú kasu som dnes robila namiesto s maslom a mliekom s čerstvou slahackou, ešte lepšie a jemnejšie chuti, takze odteraz už len kasa so šľahačkou 😵)

ibajeho
30. júl 2012

@abriela hej hej, aj mna niekto nahlasil...asi som neni sympaticka a nechcu sa na mna divat 😀 ja moc rychlokvasky nemusim...celkovo nic skysnute mi nechuti, netusim kto to vobec vymyslel take nieco jest...to uz za chvilu plesen budeme pozierat 😀 inak si tu pisala ze ked ti stvrdne dzem tak ho povaris vo vode?ci nieco take...ale to asi len ked ho chystas nie?lebo mne sa to stalo ale potom co som ho uz otvorila som zistila ze je tvrdy a asi ho musim vyhodit...len je mi to luto, lebo bol to moj prvy dzem a takto sa dokafral...a stale neviem pricinu...

amdeis
30. júl 2012

Dievcata dnes som robila pudingovy zavin (slovo pudingos sa mi nepaci, znie tak brutalne 🤐 ) z hrubej muky a musim povedat, ze sa neda porovnat s tym z hladkej. Jemny, nadychany, ziadny PDP. Dokonca je lepsi nez z polohrubej. Manzel ho zblajzol a sa ma spytal, preco sa knedle nerobia z hrubej aby boli take jemne. Dokonca som nemusela ani nejak regulovat teplotu pri peceni, piekol sa vzorne 45min bez prikrytia papierom ci znizenia teploty. Uvidim aky bude zajtra ale dnes je famoooozny. 🙂

raza
30. júl 2012

dievčence, potrebujem radu (ako vždy 😅 ) . rozhodla som sa zajtra spraviť perkelt z hlivy ustricovej.. kukala som recepty na nete.. máte niektorá nejaký overený? a ešte jedna sprostá otázka, ako dlho to treba variť? ( nečudujte sa, kuchárka som dobrá, ale keďže hríby nelúbim, nevarievam ich)

danielaj
30. júl 2012

@kikaneu to mi je ľúto ☹
@rastulka teším sa s tebou z nového bývania 😉 a tie Rafaelo rezy robievam aj ja, rýchle a veľmi dobré, že? 😉
@katy1986 ja tú majolenkovú roládu tiež robievam , ale voláme to vaječná tlačenka, neskutočná mňamka 🙂
@abriela ja som kedysi veľmi veľmi dávno robila výživu s pudingom, ale nechutilo nám to, teraz robím bez toho, čisto jablká, alebo jablká s iným ovocím (marhule, broskyne, jahody, maliny, slivky.....), robievam každý rok aj 5 druhov a vždy ju zjeme všetku 😉

danielaj
30. júl 2012

@titkovamiriam mňám cvikla 😉 ja cviklu ani nezaváram, máme super pivnicu na zeleninu, tak mám celú zimu čerstvú, tak priebežne si robím, ke´d dostaneme chuť, dám len tak do pár pohárov a uložím do chladničky, keď zjeme, urobím čerstvú 🙂

boska79
30. júl 2012

Nemate prosim recept, co mnamkove z hov. rostenky? okrem na hriboch ... dakujeeem

happy8051
30. júl 2012

menu na tento tyzden:
Pondelok: tekvicova kremova polievka s opecenym chlebom, brokolicove fasirky so syrom, zemiakova kasa, salat
Utorok: Zemiakova kysla polievka s vajcom, kuraci perkelt, halusky
Streda: spenatova polievka, palacinky s tvarohom a vanilkovym kremom
Stvrtok:porova polievka, spanielsky vtacik, ryza, uhorkovy salat
Piatok: kelova polievka, pecena ryba, sladke zemiaky pecene, syrovo cesnakova omacka
Sobota: hraskova polievka, fazulkovy privarok s vajcom
Nedela: slepaci vyvar, mlete morcacie prsia na zelenine (por, cibula, zeler, petrzlen) zabalene v placke, zemiakova kasa s mrkvou

babulatko
30. júl 2012

@happy8051 fíha 😉 to máš takto nachystané menu na celý týždeň dopredu?

happy8051
30. júl 2012

@babulatko robim to tak uz niekolko rokov. setri to cas aj peniaze 🙂

babulatko
30. júl 2012

@happy8051 šikovná gazdinka 😉

abriela
31. júl 2012

@ibajeho tak sme asi obe nesymposky. Co uz. O dzeme som pisala, ze ho zriedit s vodou, ked je uz hotovy, ked ho ides spotrebovat. Ak sa da, vyber ho do z flase, ohrej s troskou vody,mal by zrednut a dat sa natriet.
U nas sa varieval zvycajne dzem tak, ze bol vo velkom hrnci a postupne sa odoberal na panvicu. Cize kazda naplnena flasa mohla mat inu hustotu 🙂 .
@danielaj Spravila som len cistu vyzivu, aj ked u nasich sme robili aj s pridanim ovocneho sirupom. Ja velmi jablka nemam rada, ani na kolacoch, ale teraz asi na mna posobia tehu hormony a spracuvavam ich 🙂
K sterilizacii cvikli sa pridavam. Nasi maju taku pivnicu, ze zemiaky este aj teraz maju len sem tam mini klicky a su skoro akokeby certsvo vykopane. Ale mrkve sa tam nedari.

cora30
31. júl 2012

@abriela ako si robila tú jablkovú výživu?

titkovamiriam
31. júl 2012

Ahojte!
dnes-marhulove gule s tvarohom
zajtra - cukinove placky so sote
pozajtra - restovana pečen,zemiakove pyré

lencyca
31. júl 2012

Dobre ranko 😉 dnes kuracia polievka so slizami ,bryndzove halusky pre chlapov a ja si urobim vajickove,som zvedava ci to bude aj maly papat 😉

abriela
31. júl 2012

@cora30 len som rozvarila tie prve letne jablka aj so supkou a troskou vody, pridala trosku cukru a vymixovala v mixery.
Kusok co mi ostal, dala do chladnicky a je prekvapujucu husta 🙂

cora30
31. júl 2012

@abriela Musím tam pridať ten cukor? Výživu si dávala do fliaš horúcu a len uzavrela, či ako?

lencyca
31. júl 2012

@titkovamiriam dobry napad- cukinove placky so sote,musim veru vyskusat 🙂 sladke jedla mi moc nechcu,len masiska aby bolo,hlavne nas pubertiacik,stale je hladny 😀