icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

abriela
31. júl 2012

@cora30 ty to chces asi pre deticky, ze? Zavisi to od jablk, ake su, aby sa bez cukru dali jest. Moje boli celkom sladke, cize mozno ani cukor nebolo treba pridavat. Rozmyslala som ci ju sterilizovat ci nie, pretoze ako pises teplu som ju davala do flias. Ale rozhodla som sa pre sterilizaciu.

luciok
31. júl 2012

Ahojte, ja som sa dnes rozhodla urobiť palacinky, ale keď si pomyslím že ich mám piecť 2 hodiny, a za 10 minút ich zbaštíme... 😝

ibajeho
31. júl 2012

@boska79 a svieckovu z toho preco neurobis? alebo sprav steaky 😉

boska79
31. júl 2012

@ibajeho svieckovu sme mali prednedavnom, steaky tiez... Dusene tiez... No ak nieco nevymyslim, kaslem nato, budu steaky :/

Idem kuk tie linky, diiik

kibuk
31. júl 2012

pekne ranko
dnes mame vyprazanu tekvicu , zemiaky 🙂

mariana0915
31. júl 2012

hrstkova polievka zo včera a cestoviny s maskom a ako dezert žemlovka

womankc
31. júl 2012

My sme sa včera o pol siedmej večer rozhodli , že ideme na huby, no našli sme takže som im uvarila hubovú polievočku z kuriatok a cestovinky s dusenými dubákmi s pórom a cukinou - okorenila som korením na čínu a ešte do toho jednu kyslú smotanu- no a deti si dnes nesú nakrájané hubky k babke , aby im urobila hríbovú omáčku a ešte si na večeru rozkázali vyprážané bedle

rastulka
31. júl 2012

@danielaj 😀 😀 😀 ANO,tie rafaelo rezy su užestne,včera tu bola kamoška na navšteve,tiež jej velmi chutili 🙂 hned si pytala recept 😀

rastulka
31. júl 2012

U nas dnes fazulova polievka a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33304 , druhe bude kuracie rizoto a uhorkovy šalat 🙂
Včera som robila chlebik v DP podla @bobinkask http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47173 Mnaaam 😝 😝 😝

katy1986
31. júl 2012

Ahojte, tak u nás dnes kelový prívarok + párky/špekačky (uvidím čo kúpim) + chlebík.
A ešte asi upečiem aj toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8176 raz som to už robila, bolo to dobré, mne sa zdalo že nie je to také "suché" ako obyč. bábovka.... 🙂
@mrkvakatka tá pečeňová paštéta bola veeeeeľmi dobrá, budem to robiť častejšie 😉
@danielaj nerada robím so želatínou, ked som robila po 1x túto roládu, tak mi z toho ostal šalát 🙄 vôbec mi to nestuhlo...potom 2x som dala zas moc želatíny, bolo to tvrdé 😅 po 3x som to ako tak uhádla 😝 kupujem na to tú obyč. želatínu v takom žltom obale v Jednote, a včera akurát nemali 😠 kúpila som inú, ale zas mi nestuhlo, ešteže aj mama mala doma ale inú, tak s tým to potom stuhlo 😝 ale kolko riadu som mala potom z toho, som tak nadávala 😀 🙄

nelinka0401
31. júl 2012

zeleninová polievka s krupicovými haluškami,hovädzie mäso s dusenou zeleninou a novými zemiakmi @boska79 už si niečo vymyslela? 🙂

vi3ka
31. júl 2012

@titkovamiriam hmmmm tie placky so soté....si ma inšpirovala. mám cuketu v chladničke a neviem čo by som s ňou inač robila, tak ďakujem za tip a dnes to bude u nás v kuchyni rozvoniavať. mňam

boska79
31. júl 2012

@nelinka0401 aj tak sa mi maso nestihne do obeda rozmrazit, takze na obed prazenica s hribami, najmladsiemu nieco vymyslim rychle. zbytok familie je na prazdninach, Mato je cely den u babky, takze maso bude na veceru...

@katy1986 hodis mi link prosim na tu pecenovu pastetu, nestiham docitavat

nelinka0401
31. júl 2012

@boska79 no ved aj mne sa ešte púšťa.ale pokým príde Peťo z roboty tak to hádam stihnem.tak potom vegetíš 🙂 a ja ,že čo je tu tak ticho.nikto vonku.malá už došla,tak kriku po celom dome zase 😀 😀

kikatko
31. júl 2012

takže najbližší týžden sa u nás nevarí 🙂 riadne som si odrezala z prsta a tak prechádzame na nový režim- vždy sa niekomu pichneme na obed

danielaj
31. júl 2012

@katy1986 ja na to používam želatínu na vaječnú tlačenku, tak sa to volá a dostať ju hocikde, teda aspoň ja som ju vždy kúpila 🙂

snu
31. júl 2012

mam zo vcera 1 kuracie prso.surove,,. co snim?? dnes nemam vobec naladu varit,, nechce sa mi ani vytahovat neco z mrazaka,,hm???

lenka268
31. júl 2012

Ahojte, dnes varim hrstkovu zeleninovu polievku, a obalenu rybu s ryzou a zel. salat. Akurat rozmyslam ci sa mi chce aj nejaky kolacik spravit, aj by sa mi chcelo ale momentalne ma nic nenapada. Ked ma napadne nieco lahke urobim aj kolac ak nie, tak inokedy 😉 Pekny dnik.

maba
31. júl 2012

@snu rizoto so zeleninkou 😉

snu
31. júl 2012

@maba no asi aj ano,, rychle a jednoduche,, som KO .. 2 deti a manzel po operacii,cize dalse dieta naviac,, dik

maba
31. júl 2012

@snu neboj, bude dobre 😉 ,držím palce 🙂

snu
31. júl 2012

@maba ja viem,dik 😀

enya00
31. júl 2012

langose,sosovicova polievka s klobaskou a drobcovi zeleninovu polievku 🙂

kucminka
31. júl 2012

@abriela páči sa receptík na jalkový kremeš:
LINECKE CESTO-500g hladkej múky,180g práškového cukru,250g palmarinu,2žltky,pol prášku do pečiva.
KAKAOVE CESTO-2kyslé smotany,200g práškového cukru,280g hrubej múky,2lyžice kakaa,7lyžíc oleja,6lyžíc
pomletých orechov,pol prášku do pečiva
JABLKA-1 a pol kg očistených a udusených jablk na troške vody,2 vanilkové cukry,2 škoricové cukry,ak by táto
masa bola riedka,pri varení do nej vmiešať 1zlatý klas

Postup-LINECKE CESTO-vypracujeme cesto z múky,cukru,palmarínu,žltkov,prášku do pečiva.Ak je veľmi suché,pridáme troška vlažného mlieka.Uložíme do chladu.Nesmie sa lepiť a ruky.
KAKAOV0 CESTO-kyslú smotanu vymiešame s cukrom,múkou,olejom,kakaom,orechami,a práškom do pečiva.Nakoniec zamiešame sneh z 2bielkov.
JABLKA-jablká ošúpeme a podusíme na kašu,pridáme vanilku a škoricu.
Linecké cesto rozdelíme na 2časti.Jedno vyvaľkáme na veľkosť plechu,plech musí mať vyšší okraj,a preložíme na vymastený plech.Cesto potrieme džemom,aký máme.Na to uložíme okrúhle piškoty a dáme podusené jablká.Na jablká sa vyleje kakaové cesto.Vyvaľkáme druhú časť lineckého cesta a prenesieme ho na kakaové cesto.Linecké cesto popicháme špáradlom.Dáme piecť.Po upečení posypeme práškový cukrom.Dobrú chuť 🙂 🙂 🙂

abriela
31. júl 2012

@kucminka dakujem. Tak tento kolac nepoznam (to je prekvapujuce), aj ked mi pripomina jeden z knihy recepty zo zivota.

kucminka
31. júl 2012

@abriela je naozaj veľmi dobrý,šťavnatý a veľa sa z toho nakrája,takže pre nás ako stvorený,že nám ostane aj na druhý deň 🙂

abriela
31. júl 2012

@kucminka ukladala som si ho a naozaj moze byt super a pacil sa mi aj ako zaujimavo vyzera. Aj ked moja verzia by bola kokosova, lebo orechy nemam rada.

kucminka
31. júl 2012

@abriela ja ti poviem,že ani ja ich nemusím,lebo sa mi z nich vyhadzujú ústa,tak som ich tam ani nedala,každý nech si to už upraví podľa seba,nie 😉

abriela
31. júl 2012

@kucminka ja ich vzdy nahradim kokosom, ten mam rada aj ked viem, ze vela ludi ho tiez nemusi. A s orechami je to u mna podobne, aj ked cerstve zelene orechy su perfektne a chutia mi

sevi
31. júl 2012

dnes som urobila iba cernicovu bublaninu.