Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera som robila kurací vývar s krupicovými haluškami a dnes špenátový prívarok, vajko na tvrdo a zemáky
ahojte my dnes hŕstková polievka a palacinky s nutellou a s domácim marhuľovým a jahodovým džemom
deti u babky, tak mm slepý guláš + kolienka s vajíčkom, ja surovú zeleninku - ja som taký zajko, uvažujem čo mm na zajtra ☹ . asi mu zavolám na čo má chuť.
Dnes hrášková polievka so špagetami (ešte som nerobila, len skúšam, recept je z netu) a langoše... 🙂 keďže mám stále prázdninárov, už skúšam recepty aj z netu, lebo už neviem od radosti čo variť... 😖
rostenka na hubach
a ešte vás chcem poprosiť,nemáte nejaký odskúšaný recept na tekvicový koláč-na slano???
tak perkelt z hlivy ustricovej s haluštičkami hotový 😉
dnes som robila halusky,az pri robeni pozeram ze to cesto je nejake ine...dala som hladku muku miesto polohrubej,som sikovna 😀 ale su dobre,chlapi si pochvalovali 😉
dnes fazuľová polievka so zeleninou a širokými rezancami, ale bez údeného, pečené podkovičky z kapra, zemiaky, zeleninový šalát, moravské koláčiky 🙂
@kucminka ďakujem za receptík, tiež nepoznám takýto koláč 😕 ale vyzerá zaujímavo, musím niekedy vyskúšať 😉 ja som už robila jablkový krémeš, ale úplne niečo iné, ako tvoj recept 😉
@kucminka
@abriela mňam, že čerstvé orechy 😉 aj ke´d ja sa práve z nich vyhádžem, suché môžem a mám veĺmi rada, ale tiež nesmiem veľa takých len samotných, lebo tiež vyhádzaná plná pusa 😒 keď sú v plnke alebo v ceste, nevadí 😉 a kokos, ten tiež milujem 😉
ahojte,
viete mi poradiť receptík na nejaký fajnový osvedčený domáci chlebík pečený v rúre?? 😎 ďakujeeem
ja dnes v plnom prude: varene plece, rajčinová omáčka a žemlová knedla
plecko na lesných hríboch, pečené zemiaky, miešaný šalátik (uhorka, rajčina, paprika, cibula)
manželík sa poteší 🙂 miluje 🙂
@katushka16 ja robim z cukiny-400gpostruhanej na hrubo-jak jablcka-cukiny,150g dietnej salamy(sunky)na kocky,150g syra na hrubo,1dcl oleja,3vajcia,1cibula na drobno,3-5str cesnaku,1kyp.prasok,200g polohr.muky(ovsene vlocky),ml.c.korenie,sol,vegeta.vsetko sa to zmiesa,necha postat 15min.vymastim plech a vysypem struhankou a pecem na 220° 30min aj viac- ja to mam radsej take tenke a pripecene 🙂 🙂
no tak my mame este zo vcera kuracie sote s mexickou zeleninou a k tomu uz len treba uvarit ryzu.
u nás hustá držková polievka - veľký hrniec, dúfam, že ostane aj na zajtra 🙂
@danielaj mňam kapra by som si dala, ale u nás nehrozí..až na vianoce :D...aj to ho jem iba ja a moj otec...trošku nám pomože aj mama, len tá sa bojí kostí 🙂
ja dnes idem robit ten gulas z rury, tak som zvedava co na to drahy povie, lebo ja taketo veci nejem a predpokladam ze to ani nebudem vediet dochutit...no co uz, snad sa to zje 🙂
@mrkvakatka prosím ťa, čím si poliala tú zapekanú cuketu s klobáskou a zeleninou, čo je v tej miske? Môžeš napísať celý recept, vyzerá to super a cukety stále rastú, tak nech vyskúšame niečo nové.
baby dajte nejaký dobrý recept na domácu zmes na špagety.takú.čo si môžem dať aj do pohárov na zimu,vdaka 😉 😉
dnesne knedle 😉 inak nestiham vas citat 😝
@nelinka0401 ja si na spagety robim vzdy cerstvu ale robim niečo taketo a je to dobre na ryzu,maso aj cestoviny:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40404
Ahojte babule
idem si k vam po nejaky recptik,ak mate nieco z karfiolu,ale nech nie je vyprazzaany ani zapekany, za dakujem
piekli ste už "pomaly" pečenú kačku (s plnkou)? Aké máte skúsenosti? Alebo, ako ju pečiete?
@irsina83 Dala by si nám receptík na ten guláš? Vyzerá super 🙂
Olovrant: domaca slanina, cibulka, uhorka, cerstvy chlebik
Potrebujes kusok morcacieho masa, mrkva, petrzlen, cibula, zemiaky, timian, petrzlenova vnat, 3 gulky noveho korenia, morska sol, olivovy olej, cierne mlete korenie, vegeta, paradajky v konzerve krajane na kocky, biela fazula v konzerve,. Na olej das na drobno cibulu a petrzlen s mrkvou na kolieska, posypes korenim, pridas gulickove korenie a posmazis, pridas masko, posolis, posmazis a zalejes vodou, ja som pridala aj curcumu, nechala varit ked bolo masko polomakke tak som pridala zemiaky, uvarila so makka, pridala som paradajky v konzerve, nechala povarit asi 10 min, dochutila som vegetou, solou a na koniec prida fazulky a nechas povarit 5 min, pridaspetrzlenovu vnat.. dobru chut. robila som ho husty takze je bez zatrepky 😉 😉

@amdeis moja mama robí knedľu len z hrubej múky a je naozaj vynikajúca 😉