Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@soniatko
@anabelka83 ďakujem
mäsovo-zeleninový vývar s cestovinami, hovädzie na paradajkovej omáčke + knedľa 🙂
hrachova polievka, plnena paprika
my dnes kuracia polievka a špagety s mletým mäskom a postrúhaným syrom,mm si nedal syr ale kyslú smotanu🙂
zeleninovo - halušková polievka , cestoviny s bravčovým mäskom , párkou a vajíčkom . Šalátik zo záhradky : uhorky , papriky , rajčiny a cibuľka , to všetko na sladko - kyslo
hovadzi stroganov 🙂
Ahojte, dnes varim bravcove plece na stave s mrkovu a hraskom a k tomu tarhona tento receptik ,
Pekny den http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3984
Dnes pečiem takú maškrtu, rižkof. 🙂
Kremova zeleninova polievka a restovana kuracia pecen s jablkami s ryzou 🙂
@irsina83 napisala by si mi recept na ten chutny chlebik nikde ho nemôžem najst dakujem
ahojte my dnes cicerova polievka, kremove hribikove rizoto s cviklou, na veceru zapekany hermelin s grilov. zeleninou
zajtra zemiakova kysla polievka, plnena paprika so zemiakmi, na veceru, pecene kuracie pecienky s paradajkovo-rukolovym salatom
sobota zemiakova kysla polievka, varene udene koleno, chlebik, horcica
nedela hovadzia polievka, ?
kyslá hribova polievka, špagety so syrovo-cuketovou omačkou, dcére langoše, a čo mužovi???? niečo bezlepkové musím vymyslieť ešte ☹
Dnes varím ja 🙂 Nevydržala som toľko ležať 😝
kyslá šošovicová polievka a šúľance s orieškami, mňam 😀
kysla fazulova polievka s domacimi udenymi rebrami a broskynovo-marhulovy ryzovy napkyp a idem urobit metrovy kolac z bb keksov, zajtra poobede odchadzame a vratime sa v nedelu tak snad nebudem musiet vyvarat aj tam, ale myslim ze ma to neminie
dnes obedik na rýchlo,konečne som sa dostala ku kaderníčke 😀 brokolicová so zemiakmi a lečo s chlebom,včera som nevarila,boli sme na výlete v Lešnej 😉
U nas dnes paradajkova polievka a hraškovy privarok s varenym vajičkom 🙂
ahojte kočky, hlásim skorší príchod zo stanovačky, staršia dcéra dostala prvdepodobne od kamoškinho syna črevnú virózu, tak sme doma a spíme a dijétujeme, ☹ už včera krátko po príchode hovorí, že ju pobolieva brucho, potom to nejak prešlo, kúpali sa, guláš zjedla, navečer zase mala kŕče, potom zase nič, zaspala a v noci 2x vracala, odvtedy nič, , jaj tak sme sa tam mali dobre, super bolo, dnes sme chceli pokračovať 😒 ale už jej je lepšie, tak snáď jej to prejde, aby sme mohli ešte zajtra alebo v sobotu ísť k vode 😒
dnes som uvarila len takú diétnu zeleninkovú polievku so zlížikmi, ak by jej neskôr prišla na chuť, cukinový prívarok a v chladničke zostalo trocha ryže, urobila som k tomu ryžové karbonátky 😉
@fordikford 60dkg hladkej muky
2 cajove, zarovnane lyzicky soli
1 kocka cukru
4.5 dcl vody
1/2 balicka drozdia
2 PL olivoveho oleja
zoberies si z tych 4.5 dcl vody 1 dcl a do toho rozpustis drozdie a das kocku cukru.
Nechas to tak 20min rast. Potom si v miske navazis muku, pridas sol. Zamiesas. Urobis jamku, nalejes tam kvasok. Zacni miesat cesto. Pridaj olej, vodu. Vymies dobre cesto. a nechaj vykysnut na 50 min.
Rozdelila som ho na dva mensie bochniky. a nachaj odlezat na 20 min.
Ruru si predhrej asi tak na 200 stupnov (zalezi od kazdej rury) a bochniky pecies asi 3/4 hodiny.
a ja som zamiasala este cajovu lyzicku kminu. a cesto je dobe vtedy ked je ako na knedlu take fajnove, ja som dala viac vody a mam ho nizky, podla mna tam moze ist menej vody, zalezi od muky, postupne ju tam lej a uvidis a ked ho dopecies tak ho potri horucou vodou aby chytil glazuru
@adka.8 to od roku 2010 cakate na babatko ? 🙂 inak mnam langose 🙂
grilovana tilapia a pecene zemiaky v supke,tzatziky 🙂
Dnes budeme mat na veceru leco a dojeme slivkovy kolac zo vcera, na zajtra netusim co varit.
@womankc ako dlho vydrží to pesto??? v chladnicke -- my taketo lubime a bazalke sa zadarilo len nemam piniove oriesky ale snad aj bez nich to bude dobré

Ahojte, dnes u nás vyprážané rybie filé + zemiakové pyré 🙂 ešte sa to aj rýmuje 😀 a polievku ešte vymyslím....