Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes fazuľova polievka - hustá s párkom a pučenými zemiakmi. Zajtra ešte neviem, brázdim tipmi vašimi, a stále neviem.... Ak zostane fazuľa tak asi urobím k nej zem. placky.
Robila som zeleninkove sote ,na rychlo a nakoniec som uvarila k tomu cestovinu a je zeleninovy salatik po dochuteni 🙂
mrkvová polievočka a tvarohové rezance s vanilkovým jogurtom pre malého a pre nás bryndzové halušky 😝
špagety 🙂
ahojte zienky, pisem sem prvy krat no niekedy sa touto temou nehavam inspirovat, pretoze vymyslacky co na obed naozaj nemam rada :( neviem co by som uz varila..stale dookola tie iste jedla :( naucila som sa varit na dva dni,pretoze doteraz som varila kazdy den a to som uz nestihala popri malej, upratovani, prechadzkach a robeni vs. posledne sme mali dva dni rybu, dnes mame druhy den kura na smotane a este mam polovicu kuracich prs v chladnicke a neviem co s nimi..stale mame bud zapekane, aj plnene sme uz mali, alebo take azu, na sampionoch a neviem uz co by som varila neviete niektora dobry recept????a pre inspiraciu na nedelu a pondelok budem varit svieckovu..mnaaaaaam..a dnes na veceru idem robit sladke rozky (rozky s tvarohom) davali to aj bez servitky raz a nam to doma mamina robievala..tak sa tesiiim...dufam,ze mi poradite 🙂
kuracie sote (zo stehien) na hubach v smotanovej omacke s cestovinou....muselo to byt super rychle kedze po celodennom behani som bola na smrt unavena a nevsteva uz stala skoro za dverami...chcela som povodne noky ale nestihali sme 😀
@jarunka111 ako sa robi ta mrkvova polievka??ja ziadne neviem viem len mäsovu,zeleninovu a fazulovu a tak..ale nic moc :( a chcem,aby sme mali kazdy den polievku no skoro ziadne neviem a tato dobre znie
@janka_michal mna napadol kuraci stroganov z mimibazaru ale neviem ci sa ti to bude hodit k ostatnym jedlam co teraz varis 🙂
aj mrkvovu polievku robim podla mimibazaru...bud kremovu s kari alebo kremovu mrkvovo cervenososovicovu z kari....dokonca aj mm kamosi sa nechali presvedcit...ale tak oni su kobylky 😀
moja mrkvova 😀
500 g mrkvy
1 l vody
50 g hladkej múky
maslo
300 ml mlieka
soľ
citrónová šťava
petržlenová vňať
Postup
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Uvaríme ju v osolenej vode . V druhom hrnci si prichystáme svetlú zápražku z múky, masla, mlieka a vody, ktorú pridáme k mrkve. Uvarenú mrkvu rozmixujeme, zjemníme mliekom alebo smotanou, pridáme pár kvapiek citrónu a nakrájanú petržlenovú vňať.
@janka_michal ja z kuracich prs robim okrem toho co si ty pisala aj spiz...na palicku kuracie mäsko, cibulku, klobasku slaninku.... alebo dam cibulku na to prsia, na to sampiony / sunku , syr/,zaliat smotanou a zapiect, ...alebo ich len porezem na kocky , oprazim na oleji na cibulke,okorenim, zalejem vodou, povarim..zahustim a hodim na spagety, na to kecup, syr..
Potrebujeme: 4 veľké mrkvy, 2 veľké zemiaky, 1 cibuľa, 1,2 l zeleninového vývaru, 200 ml mlieka, olej, soľ, petržlenová vňať
Postup:
1. Mrkvu, zemiaky a cibuľu umyjeme, očistíme a ošúpeme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a na drobné kocky pokrájané zemiaky. Osolíme.
2. Podusenú zeleninu podlejeme vývarom a spolu varíme 25 minút, kým zelenina nezmäkne.
3. Ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu vo vývare, pridáme mlieko, necháme ešte raz prevrieť a pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
ja kuracie prsia robim aj s fazulkou... podusit kuracie prsia a pridat k tomu fazulku v konzerve. Davam velku cervenu aj velku bielu a maly paradajkovy pretlak. Trosku dochutit korenim, ja davam napr. korenie na morcacie maso a k tomu ryza alebo chlebik. mnam. Je to podobne ako chili con carne - to sa da robit na viacero sposobov aj nepikantne 😉
alebo este na pekac kysla kapusta, na to masko kuracie ( ja ho pred tym vzdy dam do misky, poprasim korenim a cervenou paprikou, premiesam aby bolo vsetko masko dobre pokryte korenim) a dat upiect... ja ale od urciteho casu kupujem len vrchne kuracie stehna bez kosti a koze.. su chutnejsie nez prsia - tie su take suche,bez chuti aspon pre mna
alebo ma napadol este jeden recept, moja mamina to volala ze čína, aj ked od ciny to ma daleko 😀 je to ale vyborne.
Masko ( kuracie,bravcove) narezat na rezanceky, podusit na cibulke. Sladku kapustu narezat tiez na rezance ( ako ked robite klasicku kapustu ako prilohu) a tiez ju poprazit na cibulke a podusit. Do kapusty pridat sojovu omacku - nie par kvapiek, trosku viac ale zas nie pol flasky 😀 proste ju v kapuste musi byt citit aj kapusta bude mat tmavsiu farbu. Do maska dat klasicke korenia ako vegeta, pripadne ine korenie ktore pouzivate do maska a tiez sa moze dat sojova omacka. Ked sa podusi maso aj kapusta, len to spolu zmiesate a pripadne dochutit este sojovou omackou. Treba davat pozor aby maso moc neplavalo vo vode, zmiesana zmes ma mat aj stavu ale nema to "plavat" v omacke. K tomu ryza. Ta kombinacia maska a kapusty so sojovkou je velmi fajnova 😵
..aj do alobalu su super kuracie prsia- zemiaciky na kolieska, kuracie prsia, slaninka, cibula - ze na spôsob zivanskej... 🙂
@poppy1 popravde ja robim taketo veci v remoske. Ale aj ked peciem v rure masko ci francuzaky a podobne ja plech nemastim... max. podlejem vodou trosku, ak nepusti masko alebo zelenina. Takze staci dat kyslu kapustu a medzi nu masko. AK je to kuracie tak mozno ani netreba prikryt, len treba davat pozor aby to nebol pekac prilis vysoko aby sa to zhora nespieklo skor nez sa to urobi... Ak to prikryjest, skor sa to ale urobi ale urcite na koniec aspon 10 minut odkryt, nech sa masko trosku pripecie. A ja neviem kolko, ja nikdy nic nemeriam na cas, vzdy vyskusam, ci je maso hotove 😀 ale ratam ze kuracie masko okolo pol hodinky az 3/4 by mohlo stacit 😉
ja robim prsia na woku takto-na 12h ich dam uplne ne tenke rezanceky do sojovky so solamilom.potom ich osmahnem a pridavam zeleninu,kapustu,mrkvu,papriku ,huby,klicky a miesam do makka,trochu podlejem a priamo na to dam ryzove rezance.ak nemam cas tak dam tu wok mrazenu -vynikajuca zmes je ich niekolko druhov.a chodim aj do cinskeho obchodu na tie ich omacky,zeleninky,ryzu a podobne. 🙂
@titkovamiriam toto skusim 😉 ty si pre mna inspiracia a vzor v kuchyni zaroven 😉 uz som ti to musela napisat...ja to furt poriesim niecim z mimibazaru....ale tak aspon sa snazim obmienat 🙂
jonki 😀 dik mmb je velmi inspirativny ale aj ine stranky 🙂
bozeeeeee zienky ste uzasne dakujem vam vsetkym..kopec chutnych veci..a velmi nam to obohati jedalnicek..veru poskusame pomalicky kazdy jeden...ste jednotky 🙂
ahojte, mozte mi poradit nejaky dobry recept s tekvicou hokaido? dakujem
@janka_michal ja to robím takto: mrkvu nakrájam nadrobno, pridám aj zemiaky a dám to variť, ochutím petržlenovou vňaťou. Keď je to už všetko mäkké, tak to buď rozmixujem a mám krémovú polievku (ten zemiak to dobre zahustí) alebo to len popučím vidličkou. A niekedy uvarím do toho nejakú cestovinu alebo papá s chlebíkom. Prajem dobrú chuť, snáď bude aj vám chutiť 😀
My dnes sosovicovu polievku a bryndzove halusky🙂

hrachovy privarok so spekackou 😝 😝 😝 😝 😝 po chvilke dochucovania je uz uuuuplne paradňáckýýýý 😉 a zdravy - az na ten spekacik, ale obcas treba trosku zhresit 😉