icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

maba
6. aug 2012

@abriela receptík by nebol 😉 ?

mitka2007
6. aug 2012

@mravvcek kuracie prsia,2 cibule,1 strucik cesnaku,1 PL horcice,1 rajcinovy pretlak,1 CL mletej cervenej papriky,3 PL struhanky,6-7 vajicok,sol a mlete cierne korenie na dochutenie,petrzlenova vnat.... prsia pomelies,pridas k nim struhanku,papriku,horcicu,pretlak,2 vajicka,sol,korenie.....cibule aj s cesnakom nakrajas nadrobno,orestujem na masielku,k tomu pridas tu vnatku....vylejes to k masovej zmesi,dobre pomiesas.....obycajnym maslom si vytri formu na srnci chrbat,vysip polohrubou mukou....napln do polovice,poukaldaj tam zvysne vajicka uvarene na tvrdo....doloz masovu zmes....pecie sa to na 180 stupnoch cca 50 minut...

nelinka0401
6. aug 2012

@zklimekova http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortill... ja som robila tieto.sú fajnové 🙂

abriela
6. aug 2012

@maba napisem, ale az vecer, pretoze je to u nasich.

irsina83
6. aug 2012

Dnes som si nastruhala reochu cukine do mraznicky a tak som hned spravila placky - mnam vynimocne sa vydarili a uvarila som si kukuricu...nejako mi nechuti jest...takze obed zo vcera som nejedla... inak mame zo vcera....

lencyca
6. aug 2012

ahojte,dnes sa doje cukinova omacka,urobila som cestovinovy salat s tofu,zeleninou a dresingom, moji masozravci 😀 ho zboznuju,nastastie,lebo by boli hladni 😉

rastulka
6. aug 2012

Ahojte 🙂
Som tu,čitam vas,ale nestiham pisat 😵 akosi mam rozhadzany režim 😨
V sobotu sme mali karfiolovu polievku,plnene palacinky so syrom a šunkou, varene zemiaky,TO
v nedelu kuracia polievka s mrveničkou,pečene kura,zem.kaša a uhorkovy šalat a ako dezert okaty pernik /moc sa mi nepodaril 😒 /
dnes mame polievku zo včera a cuketovy nakyp 🙂

lencyca
6. aug 2012

@rastulka mnam,dobre vyzera,dala by som si 😉

lenuss84
6. aug 2012

@happy8051 tie palacinky vyzeraju mnam!vyskusam.
aprosim mam otazku:aka je to ZLATA polievka? 🙂

mravvcek
6. aug 2012

@mitka2007 dakujeeeeeeeem 🙂

verka18567
6. aug 2012

Ahojte neviete mi prosim vas poradit na ktorej strane najdem palacinky uz ani neviem ake mali nazov len viem ze boli take kaloricke z 10 vajec.dakujem

lenuss84
6. aug 2012

@lululka555 su fajnove vsak?aj ja som ich uz robila.a budem castejsie 🙂

lenuss84
6. aug 2012

ahojte.my sme dnes dojedli kuraci vyvar s pismenkami a rezne so zemiak.kasou.
na zajtra chystam tuto cukinovu polievku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8801.este som nerobila,tak som zvedava.
mm ostal na zajtra este 1 rezen aj zemiaky.a druhe netusim co spravim.este domyslim a vecer napisem.posnazim sa si vymysliet menu do konca tyzdna,inak sa zas budem kazdy den trapit 🙂

zklimekova
6. aug 2012

@nelinka0401 super..ďakujem , nabudúce budú domáce 🙂..už som si ho pre istotu opísala 🙂

mitka2007
6. aug 2012

@mravvcek NIE JE ZACO...PODLA ORIDINAL RECEPTU BY TAM MAL IST ESTE TYMIAN,1 CAJOVY LYZICKA CITRONOVEJ KORY A 1 CL FEFERONKY...ALE TO UZ JE NA TEBE...

abriela
6. aug 2012

@rastulka neviem preco sa pernik nepodaril, ale vyzera chutne

mravvcek
6. aug 2012

U: Syrovo-kelove karbonatky s kurac.salamou+zemiaky s jarnou cibulkou a kysla smotana
S: Špagety + paradajkova omacka
Š: Zemiaky na kyslo+slaninka a cibula a kysle mlieko
P: Bravcovy perkelt na horčici + ryža
S: Navsteva u nasich a grilovacka 
N: Kuracie fasirky a zemiakova kasa

nelinka0401
6. aug 2012

aj som zabudla napísať.čo dnes varím...len Vás čítam a ukladám recepty 😝 takže dnes-smažená cuketa a pyré a hranolkami,kto si čo dá k tomu čerstvá zelenina.a už sa chladí aj vajíčková nátierka 😉

rastulka
6. aug 2012

@lencyca @abriela Nerobila som podla receptu http://katherine.sk/index.php?option=com_conten... "naš" pernik @danielaj 🙂 cesto bolo riedšie a piškotky "vyleteli" hore 😖 😠 Inač bol vynikajuuuciii 🙂

titkovamiriam
6. aug 2012

dneska varím na zajtra-zaklad na cinu.po praci sme oli vsetci na jazere a pizzerie,ani nezavaram je 40 st.
foto su vcerajsie zemiaky so zeleninou a maskom,potom syrove grilovane spekaciky a dnesna čina -akurat syn struha vsetku tu zeleninku zo zahradky

abriela
6. aug 2012

Moja vecera a snad nie olovrant, lebo za 2 tyzdne +2kg 🙂 . Prosuto, vajce, cibula - ktoru jem len vdaka svojmu stavu, predtym som ju neoblubovala, feferonka, paradajky.

abriela
6. aug 2012

@titkovamiriam tie zemiaky vyzeraju skvelo

titkovamiriam
6. aug 2012

@abriela tam som dala vsetko mozne rozmiesala som tam 3 vajcia,ale 5 som supla celých 🙂 bola o ne bitka 😀

soniatko
6. aug 2012

dnes podvecer som uvarila uz na zajtra, lebo v takomto teple a v mojom stave sa mi nechce stat pri sporaku...sote z kuracich prs + vela zeleniny v nom+ryza

titkovamiriam
6. aug 2012

@soniatko inak sa ani neda ,ja som zmes na cinu vypla a teraz sa chladi,zajtra tam pojdu cestoviny vonku je nenormalne 😉 😉

abriela
6. aug 2012

@maba
Nesterilizovaná čalamáda
3kg uhorky alebo 1,5 kg uhorky, 1,5 kapusty, 6 papriky, 6 cibule, 4-5 mrkvy, 1 deko, 0,5l octu, 0,5 kg cukru, 1 kávová lyžica borkeru. Nastrúhať a nechať stáť 4-5 hodiny, premiešať a dať do fliaš.

6kg kapusty, 2 kguhorky,2kg paprika, 1 kg cibuľa, 5 ks mrkva, 0,5 kg cukru, 2 lyžice soli, 2dkg (1 kav. lyžica) borkeru, 7dcl octu. Necháť stáť 24 hodín anaplniť do fliaš.

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49321

danielaj
6. aug 2012

@kucminka recept som dala na str.1387, no má to trocha inú chuť, takú zeleninkovú, ale ja to miešam s kyslou smotanou a podľa mňa je to výborné, inak dá sa to aj samostatne jesť bez tej smotany, vtedy je to skôr taký dip 😉

danielaj
6. aug 2012

@rastulka prečo sa ti nepodaril? na foto vyzerá super, robila si ten recept odo mňa, či iný? 😉
@titkovamiriam aj my na jazere od predobeda, prišli sme až po 20-tej, nádherne bolo dnes, aj keď horúco, voda perfektná, decká nechceli ísť ani domov, mne sa tiež nechce zavárať v tomto teple, ale mm mi ešte večer naoberal vedro baraních rohov a ďalšie vedro alma papriky, takže by som to chcela zajtra spotrebovať 😅 večer si decká pýtali krupicovú kašu, tak som ešte po 20tej stála pri šporáku 😀 a naši narobili plnú panvicu cukinového leča, tak ho teraz tlačím 😉 aké je výborné 🙂

titkovamiriam
6. aug 2012

@danielaj veru bohovske su dni,skoda ze musim do prace no uz len 4 dni potom dovolenka,očr,pečka a bude po prazdninach 🙂 -dufam ze este bude pekne aj ked tento vikend chceme do zoo to by nemuselo prazit 😉
ja mam stale este uhorky no uz ich necham na rusle.cukiny mrazim a varim s nich,ved aj do číny som dala 😀

lululka555
6. aug 2012

@rastulka mňam ,ten okatý perník vyzerá super,musím vyskúšať s dobrým domácim ríbezľovým džemikom 😉