Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mravvcek kuracie prsia,2 cibule,1 strucik cesnaku,1 PL horcice,1 rajcinovy pretlak,1 CL mletej cervenej papriky,3 PL struhanky,6-7 vajicok,sol a mlete cierne korenie na dochutenie,petrzlenova vnat.... prsia pomelies,pridas k nim struhanku,papriku,horcicu,pretlak,2 vajicka,sol,korenie.....cibule aj s cesnakom nakrajas nadrobno,orestujem na masielku,k tomu pridas tu vnatku....vylejes to k masovej zmesi,dobre pomiesas.....obycajnym maslom si vytri formu na srnci chrbat,vysip polohrubou mukou....napln do polovice,poukaldaj tam zvysne vajicka uvarene na tvrdo....doloz masovu zmes....pecie sa to na 180 stupnoch cca 50 minut...
@zklimekova http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortill... ja som robila tieto.sú fajnové 🙂
Dnes som si nastruhala reochu cukine do mraznicky a tak som hned spravila placky - mnam vynimocne sa vydarili a uvarila som si kukuricu...nejako mi nechuti jest...takze obed zo vcera som nejedla... inak mame zo vcera....
ahojte,dnes sa doje cukinova omacka,urobila som cestovinovy salat s tofu,zeleninou a dresingom, moji masozravci 😀 ho zboznuju,nastastie,lebo by boli hladni 😉
Ahojte 🙂
Som tu,čitam vas,ale nestiham pisat 😵 akosi mam rozhadzany režim 😨
V sobotu sme mali karfiolovu polievku,plnene palacinky so syrom a šunkou, varene zemiaky,TO
v nedelu kuracia polievka s mrveničkou,pečene kura,zem.kaša a uhorkovy šalat a ako dezert okaty pernik /moc sa mi nepodaril 😒 /
dnes mame polievku zo včera a cuketovy nakyp 🙂
Ahojte neviete mi prosim vas poradit na ktorej strane najdem palacinky uz ani neviem ake mali nazov len viem ze boli take kaloricke z 10 vajec.dakujem
@lululka555 su fajnove vsak?aj ja som ich uz robila.a budem castejsie 🙂
ahojte.my sme dnes dojedli kuraci vyvar s pismenkami a rezne so zemiak.kasou.
na zajtra chystam tuto cukinovu polievku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8801.este som nerobila,tak som zvedava.
mm ostal na zajtra este 1 rezen aj zemiaky.a druhe netusim co spravim.este domyslim a vecer napisem.posnazim sa si vymysliet menu do konca tyzdna,inak sa zas budem kazdy den trapit 🙂
@nelinka0401 super..ďakujem , nabudúce budú domáce 🙂..už som si ho pre istotu opísala 🙂
U: Syrovo-kelove karbonatky s kurac.salamou+zemiaky s jarnou cibulkou a kysla smotana
S: Špagety + paradajkova omacka
Š: Zemiaky na kyslo+slaninka a cibula a kysle mlieko
P: Bravcovy perkelt na horčici + ryža
S: Navsteva u nasich a grilovacka
N: Kuracie fasirky a zemiakova kasa
aj som zabudla napísať.čo dnes varím...len Vás čítam a ukladám recepty 😝 takže dnes-smažená cuketa a pyré a hranolkami,kto si čo dá k tomu čerstvá zelenina.a už sa chladí aj vajíčková nátierka 😉
@lencyca @abriela Nerobila som podla receptu http://katherine.sk/index.php?option=com_conten... "naš" pernik @danielaj 🙂 cesto bolo riedšie a piškotky "vyleteli" hore 😖 😠 Inač bol vynikajuuuciii 🙂
@titkovamiriam tie zemiaky vyzeraju skvelo
@abriela tam som dala vsetko mozne rozmiesala som tam 3 vajcia,ale 5 som supla celých 🙂 bola o ne bitka 😀
dnes podvecer som uvarila uz na zajtra, lebo v takomto teple a v mojom stave sa mi nechce stat pri sporaku...sote z kuracich prs + vela zeleniny v nom+ryza
@soniatko inak sa ani neda ,ja som zmes na cinu vypla a teraz sa chladi,zajtra tam pojdu cestoviny vonku je nenormalne 😉 😉
@maba
Nesterilizovaná čalamáda
3kg uhorky alebo 1,5 kg uhorky, 1,5 kapusty, 6 papriky, 6 cibule, 4-5 mrkvy, 1 deko, 0,5l octu, 0,5 kg cukru, 1 kávová lyžica borkeru. Nastrúhať a nechať stáť 4-5 hodiny, premiešať a dať do fliaš.
6kg kapusty, 2 kguhorky,2kg paprika, 1 kg cibuľa, 5 ks mrkva, 0,5 kg cukru, 2 lyžice soli, 2dkg (1 kav. lyžica) borkeru, 7dcl octu. Necháť stáť 24 hodín anaplniť do fliaš.
@rastulka prečo sa ti nepodaril? na foto vyzerá super, robila si ten recept odo mňa, či iný? 😉
@titkovamiriam aj my na jazere od predobeda, prišli sme až po 20-tej, nádherne bolo dnes, aj keď horúco, voda perfektná, decká nechceli ísť ani domov, mne sa tiež nechce zavárať v tomto teple, ale mm mi ešte večer naoberal vedro baraních rohov a ďalšie vedro alma papriky, takže by som to chcela zajtra spotrebovať 😅 večer si decká pýtali krupicovú kašu, tak som ešte po 20tej stála pri šporáku 😀 a naši narobili plnú panvicu cukinového leča, tak ho teraz tlačím 😉 aké je výborné 🙂
@danielaj veru bohovske su dni,skoda ze musim do prace no uz len 4 dni potom dovolenka,očr,pečka a bude po prazdninach 🙂 -dufam ze este bude pekne aj ked tento vikend chceme do zoo to by nemuselo prazit 😉
ja mam stale este uhorky no uz ich necham na rusle.cukiny mrazim a varim s nich,ved aj do číny som dala 😀
@rastulka mňam ,ten okatý perník vyzerá super,musím vyskúšať s dobrým domácim ríbezľovým džemikom 😉

@abriela receptík by nebol 😉 ?