Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
nejaky dobry recept (link) na ryzovy nakyp? 🙂
@titkovamiriam ja som tiez klasik. Neviem si predstavit, zeby som mala pouzivat na kysnute cesto vahu. Mam to v ruke a aj ked miesi drahy, stale musim do toho capnut rukov, ci je cesto dobre
zapekane cestoviny s karfiolom. Varim sama pre seba,s nad to zas nebudem jest tyzden ako ked som varila francuzke zemiaky.
dnes to bude spenat s varenymi zemiakmi a volskym okom
dnes kuracia polievka s kostí + domáce rezance , tarhoňa + kuracie stehná pečené na masle , kompót . A zaváram , zaváram . Uhorky , nektarinky , slivky - každé po 2 dávky . Do 1 dávky mi víjde 9 fliaš , tak bude na zimu až až
@ibajeho ja som pod kramarmi vyrastala,zila som tam 20 rokov ,potom 2 roky v krasnanoch a potom sme sli do ivanky.Takze byvas v krasnom prostredi,zeleznu studienku mas ,,za rohom,,Zoo bola coby dup 😀 len teraz je uz posunuta trochu dalej-jaj ake krasne spomienky na detstvo.Starsich som na kramaroch rodila a na domcek som vzdy videla...
dnes este netusim co uvarim musim spravit okruh obchod zelovoc masiar....
Dnes si manželik zmyslel,že chce sviečkovu na smotane tak už sa vari 🙂 a na večer dám kuracie krídielka do marinady a ugrilujeme si ich na dvore Mňam 🙂
@titkovamiriam no zatial tu byvam okolo 6rokov aj to som na striedacku bola v ruzinove a v raci 🙂 ale rodila som tiez tu na kramaroch, mam to tu skoro cez cestu 😀 len skoda ze tu nie je ziadna cast pre decka na zimu a jesen ked bude prsat tak sa tu nic neda robit...nic tu nie je...ale teraz to este neriesim lebo chodime na krasne nove ihrisko a tam je maly spokojny, hoci sa zatial pozera len z kocika 😀
no ale aby som neodbocovala od temy, tak odporucam tie diabolske rezne...maju velky uspech, este si drahy vypytal k tomu tzatziky takze rychlo to teraz zbuchavam kym maly spi nech to stihnem 🙂
@sisanka milujem akúkoľvek zapekanú zeleninku.Chcela som dnes tiež zapiecť cuketu i mladú tekvičku,ale akákoľvek snaha bola márna 😠 😖 .Deti i mužík chcú vyprážanú v trojobale 😒 ,zemiaky ( + tatárka ),uhorkový šalát ,...urobím aj cuketové placky.Aspoň zeleninovú polievku som si vydobila 😎 .Bolonské špagéty-mňam 😝 .
...a ten koláčik vyzerá veľmi chutne-receptík by nebol ?? 😉
biela kapustová polievka a pizza
hovadzie na lesnych hribkoch. uz sa tesim.
včera som piekla "lyžicovú" bublaninu v tortovej forme podľa : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=132237 .
Jednoduchá,šťavnatá ,rýchlovka 😝
dnes šagety, a na večeru bude pizza.
@maba moj mm aj deti tiez lubia vyprazanu cuketu 🙂
a ten kolacik..jednoducho...piskotove ceto, na to tvarohova plnka, ovocie a zelatina...upecies piskotove cesto, na to das plnku - ja som mala jeden tvaroh, kyslu smotanu, cukor, trosku masla - vymiesala, dala na cesto, na to marhule (kompot) a cernice a na to zelatinu - uvarila som 2 zlate klasy v stave z kompotu(asi 800-900ml, doliala som vodu do kompotu) a dala na vrch a sup do chladnicky stuhnut 🙂
@sisanka jej môžeš mi napisať ako si varila? tu zapekanu aj polievku mame plno cukiet a už neviem ako na ne
ahojte 😉 dnes sa doje kelova polievka,aj par palaciniek,spravila som este ryzu a kuracie sote,kapustovy salat k tomu,dostala som bednicku hrusiek na zavaranie,tak sa idem bavit 😀
dnes máme zemiakovo cuketovú babu 😝
mne prave kysne cesto na dukatove buchticky na veceru. 😉
@miskadusko Podla mna ano,kedže aj to je kysnute cesto 🙂
U nas dnes obed na rychlo,kedže sa mala zobudila s horučkami ☹ Polievku mame od včera a ktomu restovane kuracie pečienky s hranolkami 🙂 Večer,ked pride mm z roboty,tak ešte urobim detom na obed slubovanu pizzu 🙂
@pralinkaaa zapekala som ju s hubami...vydlabala vnutro, osupala, umyla, posolila aby pustila stavu....na oleji som spenila cibulku, hodila huby, podusila - ochutila, nechala vychladnut a pridala kyslu smotanu a petrzlenovu vnat....cuketu som poutierala, naplnila zmesou, posypala syrom, prikryla alobalom a 25min zapekala, potoma si 5min bez alobalu...
a polievku som robila z toho vnutra vydlabaneho...to mi poradili kocky tu na mk...vyvarila som to vnutro a zliala aby mi v polievke neplavali kostky a hodila som tam zeleninu a dochutila 🙂
Dnes spenat s vajickom a zemiakmi a palacinky lekvarove.

@miskadusko nooo v pekarnicke sa hlavne da robit cesto kysnute na vsetky sposoby a nezababres si tym celu kuchynu lebo to mas vsetko v tej pekarnicke 🙂 preto aj ja strasne chcem pekarnicku aj aby som tam dzem mohla robit...len musim najst tu naj, aby som bola spokojna 🙂