Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
U nas pecene kura ryza uhorkovy salat 🙂
@papuka tak našla som ho na nete http://varecha.pravda.sk/recepty/bananovy-zakus...
Dnes pecena kacicka, dusena kapusticka a knedla...mnamka
Ahojte kuchárky, tak píšem menu spätne 😀 :
streda: zeleninová polievka a domáce hamburgery (dostala som chuť ešte ked irsina83 písala, že ich budú robiť)
štvrtok : zostala polievočka a vyprážaný baklažán s varenými zemiakmy+ tatarka
piatok a sobota : soté z br.pliecka s domácim uncle beansom - a to zostalo aj na sobotu - k tomu tarhoňa.
Dnes: kurací vývar, roláda z mletého mäsa, ryža, šalát, rýchli koláčik zo strúhaných jablk : šup do vandlíka sa to volá.
Roláda: mleté mäso ochutím soľou, vegetou, korenie, na 1 kg mäsa idú 2 dcl mlieka...zmiešam, nechám odstáť, cca 2 hodiny..potom na alobale rukou vyformujem štvorec, potrem horčicou, naukladám plátky syra, šunky, pomocou alobalu stočím na roládu, dám na plech, potrem vajkom a pečiem (zvyknem veľmi pomaly, na 200). sestre zvykne vrch popraskať, mne sa to minule stalo tiež, ale len na jednom mieste....
Šup do vandlíka : očistíme a nastrúhame na hrubo pol kg jablk (nevytláčame šťavu), ide do toho ešte 500 g pol.múky, 500 g kryšt.cukru, 2 dcl oleja, 2 kopcovité lyžice kakaa, 1 kl sódy bikarbóny...zmiešame, vylejeme na plech, pečieme....ja zvyknem potom potrieť lekvárom, a poliať čokoládou....je to taký nenáročný, rýchli a lacný koláčik 🙂
Ahojte, dnes tak narychlo aby som nemala moc varenia lebo dnes absolvujeme dve navstevy, takze robim smotanovy kuraci perkelt s cestovinou. Kolacik si dame na navsteve. Pekny dnik 😉
no,takze:pecene kuracie prsia s cibulkou,k tomu ryza...nivova omacka a este zemiakova mliecna polievka a ako zakusok jahodkova bublanina...
dnes som robila hovädziu polievku s mäsovými haluškami , druhé tortilíny plnené duseným bravčovým mäskom , opraženou slaninkou , uvarenou a rozmixovanou fazuľkou a vrch zapečený syrom . Mňam - už sa teším
My dnes klasika polievka a pliecko na stave s lecom a ryza. Mozno spravim poobede mufinky alebo pojdeme niekam na palacinky. Mnamka....
upravujem svoje dnešné varenie na paradajková polievka so syrom a mrveničkou , kuracie stehná s ryžou a kompótik a domáca pizza-zostalo mi dosť šunky 😝. polievočka je hotová a na to, že som ju robila prvý krát je fak tdobrá
hubova kremova polievocka a spanielske vtaciky 😵
dnes zeleninkova polievka ( všetka zelenina zo zahrady ) a pečený bôčik,vyprážané kura a varené nove zemiaky s vňaťkou 😉
Dnes máme domácu kacku a domáce zemiaky a kuraciu polievočku s domácou zeleninou. takže čisto domáci nedeľný obedik 🙂
zenicky chvalili ste tu tarhonove rizoto, mozete mi napisat recept? Nejako som ho nepostrehla 🙂 dakujem
@ibajeho recept na ten ovocny chlebicek (nemusia byt len slivky)... 175g masla(zmaknute) 175g cukru, 250g hladkej muky, 1/2 PDP, 2 velke vajcia, vanilkovy extraxt (ja som dala vanilkovy cukor), 175g ovocia (urcite som mala ovela viac, ale kedze nemam vahu, netusim kolko 🙂 ) 100g cukru a 1-2 lyzicky citrusovej stavy.... ruru rozohriat na 180, maslo, cukor, muka, pdp, vajce, vanilkac slahat slahacom cca 5min - musis mat huste, ale vzdusne cesto.. tretina cesta, 50g ovocia, tretina cesta 50g ovocia, cesto... pecie sa hodinu...po upeceni hodne prepixat navrxu spajlou a zbytok ovocia premiesat s 100g cukru a citrusovou stavou, pritom pomackat vidlickou aj ovocie a polievat ... z formy vyberat az po vyxladnuti... dobru xut! 🙂
my dnes hovadzia polievka s rezancami, pecene kuriatko, pecene zemiaky a ryza, uhorkovy salat a margot rezy 🙂
zelininová polievka s kukuricou, rezne a vyprážaná cukina s ryžou a zemiaky
@kucminka mnaaaam su nadherné!!!! 😉
ahojte,takze kedze som dnes mala navarene od vcera /plnena paprika so zemiakmi/ tak som upiekla narychlo pernikovy kolac.peciem ho casto a je fakt mnam.dnes som do cetsa primiesala aj vela jablk,mame doma na dvore take tie skore,malicke a dost padaju,tak som zuzitkovala a poliala som ho cokoladou 🙂 akurat sa nim tlacim 🙂
a musim sa pochvalit dievcata,vcera som si poobede uz spravila menu na tyzden:
PON + UTO: kuraci perkelt s kolienkami
STR + ŠTV: vajičkova polievka + vypražany patizon /kedže sa nedostal na radu tento tyzden/
PIA + SOB: hrachovo-fazuľk.polievka /rozmixovana/ + paprikáš z párkov + halušky /múka,voda,vajce/
NED: hovadzi vyvar s rezancami + bravc.kare na šampionoch s ryzou
morcaci vyvar a morcaci perkelt s kolienkami

Tu je ten bananovy zakusok s mascarpone 😉