Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natalii6 môžeš robiť s hocijakým ovocím, výborný je aj so slivkami, to je také obyčajné rýchle cesto 😉
1 šálka hladkej múky, 1 šálka krupice, 1 šálka práškového cukru, 2 vajíčka, pol šálky oleja, 1 šálka mlieka, 1 prášok do pečiva, všetko zmiešať, dať na plech, na to ovocie a navrch posýpku z masla,cukru, škoricového cukru a múky, piecť na 180 stupňov,
@danielaj mne tu vianocku miesil robot ..ja si myslim ze to bolo kvasnicami ale neboli stare ale nemam snimi dobru skusenost ale u nas v obchode ine nemali tak som musela kupit ake mali a kamoska mi povedala nech tam teda ked mi to nekysne pridam susene a aj tak mi to nekyslo 😠 ako som ho rano spravila tak ho mam doteraz stale rovnake 😒 ..a v pekarni ho robis na akom programe prosim?dakujem
@afrika ja robim takto:
spravim si zasmazku, pridam vodu, pretlak, nove korenie, cierne korenie, bobkov list, trocha soli, necham varit. medzi tym si spravim struhanku - hruba muka plus vajce - husta hmota, nastruham, necham trocha preschnut a dam uvarit do polievky. Ked odstavim, povyberam korenia a listy a dochutim praskovym cukrom.
Ked chces pismenka, musis zavarit vzdy cerstve, lebo ti napucia 🙂 a ja este zvyknem kupovat v lidli take predsmazene chrumkave gulicky - len taky fukot a je po nich 😀
@natalii6 ja som robila minuly vikend tento a bol fakt vyborny...v pondelok ho piekla aj mama 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1391
@lizatko1009 krásna torta
@senoble tak ja robím 2 druhy-
1. je klasicky- nastuham cukinu, posolím a potom vyžmýkam a dochutim korením, vajce, kečup, cibula, cesnak, rozmočený chlieb.
2. pol kg mletého masa, sojovú drt- jeden balíček, pol kg cukine a 2 ks vajcia, cibula, cesnak, kečup, rozmočený chlieb
a potom si urobím cesto a malé fašírky a bud ich vyprážam alebo hodim upiect do rúry
a tu mám jedlniček, taký zeleninový týždeň🙂
Včera a dnes - patizonový guláš, a je aj na zajtra trocchu
Nedeľa - pondelok - tekvicová polievka
utorok - zapekaná cuketa - receptík odtiaľto
streda - plnená paprika - od @bobinkask
štvrtok - piatok - quacamele, či ako sa to píše
sobota - nedeľa - fazuľová polievka + patizonové placky
@danielaj ahoj ja sa chcem spýtať na tu pastu. robievaš ju často? ide mi o to či máš skúsenosti s tým že sa nesterilizuje a že či to teda vydrží.
my sme dnes dojedali ešte fazulovú a placky zemiakové a na večeru sme si dali mrazenú pizzu (sociálku na mna 😀 )
ale na zajtra už mám vybraté masko z marzničky kuracie aj bravčové a chcem robiť v marináde, k tomu ryža a/alebo opečené zemiaky (podla toho ako sa mi bude chciet) nejaká zeleninka k tomu, a polievka.... nemtuším ešte 😀
ja budem dnes robit palacinky s dzemom a makom. 🙂
http://sme.veu.sk/index.php/recepty/hlavny-chod...
no a co ked je nedela, my mame na to chut. 😉
vcera bolo maso dneska sladke a este nejaku polievku asi zeleninovu. 😉
ja dnes nevarím nič. 😝 ideme k svokre-som zvedavá čo navarí 😀 peknú nedeľu kočky.
akurát som spravila kinder mliečny rez-prvýkrát, tak dúfam, že bude dobrý
dnes kuraci vyvar s rezancami, sote v zemiakovej placke
Šošovicova polievka,hovädzie mäso v paradajkovej omačke so špagetami a struhanym syrom.a zakusok bananovy s mascarpone,bol tu minule na neho link.
paradajková polievka so syrom a drobnými rezančekmi, kuracie rizoto a možno vypražím zopár cukiet so zemiačikmi 🙂
No dnes som zacala muffinkami 🙂 dvojfarebne 🙂 je tam este trocha rajcinkovej, ale spravim aj zeleninovu, lebo chlapi moji spolu prazdninuju cely tyzden, tak nech zajtra nemusia varit...a pecene kura s ryzou a salatom 🙂

@franziska ahoj prosim ta tie rozky sa nenatieraju pred tym nez idu do truby vajickom alebo po upeceni nepotru vodou?