Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@tinka274 ja mam recept na knedlu od mojej mamy a este sa nestalo, ze by sa nevydarila :
poloh.muka - osolit, 1 vajce, kvasok z mlieka, kvasnic + 1KL cukru...ak je cesto suche, domiesujeme vlaznou vodou. ja to robim vdzy tak od oka z kila muky. Knedle naparujem 20 minut a po naparani ich dobre ponatieram bravcovou mastou zo vsetkych stran.
@titkovamiriam dakujem tatkto to budem robit 🙂
ahojte!
Ja idem zachvilu na vylet s marekom,varit budem až vecer-vyprazana cukina 🙂
@zuzin78 Pizza: 24 dkg hl. muky / ja davam 30 dkg, mam vacsi plech/ kvasok z mlieka, kvasnic + 1 CL cukru, trochu vlaznej vody, trosku oleja + niekedy davam do cesta aj oregano alebo majoranku...plech musi byt dobre naolejovany, cesto nevalkam, iba ho rukami dobre roztiahnem po plechu.
Dnes len vypražaný syr,zemiaky a tatarka.
dnes len jednoducho pirohy z mraznicky 🙂
zajtra-streda fasirky a zemiaky
stvrtok- nevarim ideme do Kosic
piatok- este neviem 🙂
krásky, vy snad v tej kuchyni aj spávate? 😀
Dnes bude hrstková polievka a parené buchty. Už mám navarené, tak sa teším 🙂
já si na dnes připravila kuskus se zeleninou na másle, kuřecí nudličky s indickým kořením
dnes rychlovka leco s varenymi zemiackami 🙂
Dnes peciem kura 🙂
My dnes máme sojove platky so zeleninou a ryzou. Polievku este zo vcera strukovinovu so zeleninkou a ovsenymi vlockami.
zienky strasne som vas zanedbala niekolko dni, zase mam deficit 10stranok precitat co ste tu zatial popridavali...no ale nestiham...dnes robim malemu hruskovu vyzivu, no a my budeme jest grilovane kuracie prsa a kriiiidla so salatom a chlebikom...vcera mi z toho bolo strasne tazko tak dnes si dam znova 😀 klin sa klinom vybija ne?! 😀 😀 😀
u nás je zemiaková kaša- extra mliečna a slaná štrudla( kuracie maso, cibula, kečup, párky, klobáska, syr- všetko v klasickom lístkovom ceste)
my dnes zemiaková polievka s párkom a vyprážané rybacie filety so zemiakovou kašou
my dnes segedinsky dojedame a zajtra varim prívarok tekvicový s volskym okom a zemiačkami
my dojedáme hubovú polievku s krúpami a zeleninkou a granadír - deti ho milujú 🙂 😉
polievka zo strúhanej zeleniny a ako zavárka písmenká, tarhoňa, restovaná kuracia pečeň na paradajkách a paprike, zeleninový šalát - deti broskyňový kompót 🙂
@ibajeho ahoj nie pri dvoch detoch akosi nemam cas a este pritom aj domacnost 😒 aj teraz ich krmim lebo ten starsi je tak ze za chvilu dostanem infarkt ☹ mame tarhonove rizoto a on ho normalne je po jednej gulocke 😠 a takto je to z jedlom kazdy den 😒..ale hadam v sobotu si najdem nato cas lebo ja pracliky lubim 😉
dnes kralici paprikas, prvykrat robeny, tak som zvedava, ci zozne uspech
@danielaj ahoj prosim ta to vajickom, co je pisane v recepte na pletenky, tak je myslene do cesta alebo na potretie? dakujem 🙂
robila som plnenu papriku a nepodarila sa-gulky sa mi rozpadly ☹ ešte že je moj taky nenaročny a zje aj taku 🙂

@tinka274 jááj, no asi.....alebo ešte počkaj či ti niekto nedá aj iný recept 😉