Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj som sa musela zasmiat s tym pletenim ja som si to precitala ze ako to prepletat ale mne to dako neislo potom sa mi prva podarila zapliest asi spravne a ta druha ani za svet 😀 to bolo zapletene tak hala bala 😀 ale vysledok bol skvely uz je len polovicka muzik si jednu vzal na zajtra do oprace..zajtra spravim ten kolacik co si robila z broskyn 😉 ..inac ty si ale sikula co tak pozeram praca ti ide odruky 🙂 a poprosim ta o receptik na tie pletenky vyzeraju uzastne 😉
dievčence ahojtééé dááávno som tu nebola @danielaj nie na dovče sme ešte neboli ale mala som trošku iné povinnosti tak som trošku nemala času sem chodit ale chýbali ste mi kucháročky 😉 budem mat čo robit to všetko prelúskat čo ste dobré navarili 😵 @danielaj neuveríš akurát včera som tu chcela hodit fotku mojej tortičky čo som robila pre známeho dcérke k narodeninám/chcela s koníkom ...no ale neviem či sa ten moj výtvor na kona podobá 😀 😀 😀/ len som na to potom zabudla a dnes pustím počítač a tvoja správa 😵 to je asi telepatia 😵 a dakujem 😉
dnes som nevarila boli dojédačky z nedele morčacie prsia v jogurte, zemiaky, bulgur a uhorkový šalát a kurací vývar so slížikmi
ahojte, na zajtra sa chystam spravit kremovu karfiolovu polievku ale aj so zeleninou a strasne mam chut na jahnaci irsky gulas - irish stew a este spravim jahnacieho izidora. mam jahnacie kare tak ho dam na polku a spravim pre mna gulasik a tatovi izidora 😉
dnes sme dojedali zo včera ale teraz večer som krájala zeleninu na lečo, zajtra ide do pohárov
inak zajtra halušky s bryndzou a polievku, neviem, asi kuraciu, lebo to malý lúbi......
@zuzin78 http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/... ja som spokojná s týmto receptom je to presne na jeden plech
baby, máte nejaký overený recept na domáci kečup ? lebo máme tolko rajčín že to asi začnem vyvážať... 😉
@miskadusko 2kg rajčin,25dkg jablk,25dkg cibule,30g soli,150gcukru,4PL octu,1/4 KL mletej škorice,1KL mletej sl.papriky,5klinčekov Všetko spolu nakrájať a variť do zhustnutia aj s koreninami Potom zmixovať,prepasírovať nechať prevariť do takej hustoty ako chceme (ja to dávam už len zovrieť ),dať do poharov a zasterilizovať 10minut na 100 stupňov. Len je to napísané na 2 kg rajčín tak si to potom musíš vynormovať ja som to len skopírovala ako mi to švagriná poslala.Robila som ho min. týždeň a je ozaj dobrý
@natalii6 ďakujem za pochvalu 😉 no snažím sa 😝 a páči sa recept na pletenky
Pletenky
500 g hl. múky, 1 čl soli, 80 ml oleja, 1 vajce, 1 droždie, 250 ml vody, pol čl cukru, ja dávam do pekárničky, najskôr mokré prísady, potom suché, navrch doždie, ale môžeš robiť aj ručne, po vykysnutí, rozdelím na 7 častí, budeš mať 7 kusov pleteniek, každú časť rozdelím na 3 časti a urobím 3 šúľky a zapletiem ako vrkoč, dám na plech, potriem vajcom, podĺa chuti posypem, teraz som dala sezam a ľanové semeno, dávam aj hrubozrnnú soľ, teraz som nedavala, lebo deti ich chceli jesť s džemom, ak chceš slanši, priaj ešte soľ, na plechu nechám podkysnúť a pečiem na 200 stupňoch, sú výborné, nabudúce, aspoń 2 dávky, lebo na ráno nezostalo 😒
ahojte 🙂 ja som cez víkend nevarila, boli sme u svokrovcov 🙂 a včera behačky a vybavovačky, tak len narýchlo hranolky a syr z rúry.....a dnes už manžel v práci a ja zase behačky, tak to bude znovu len niečo rýchle....napadla mi špenátová polievka s vajíčkom a tvarohové rezance 😉
@miskadusko ja roky robievam tento kečup, pár krát som skúšala aj iný , ale staršia dcéra pýta iba tento, tak robievma už iba ten, je veĺmi dobrý
Kečup voláme ho ako z obchodu
4 kg rajčín uvaríme a prepasírujeme, pridáme pol kg nakrájanej cibule, 50 dkg cukru, 1 čl škorice, 1 dl octu,2 čl mletej červenej papriky, 2 pl soli do gázy si dáme koreniny : 20 ks bobkový list, 20 ks čierne celé korenie a 20 ks nové korenie celé, z gázy urobíme uzlíček, aby nám koreniny nevyplávali do kečupu. Uvaríme do zustnutia, rozmixujeme, dáme do pohárov a sterilizujeme na 100 st. 10 min.
no dnes segedinsky gulaš .. a knedlik by som chcela urobit sama lebo nemali v obchode len este neviem ako .. 🙂 ako ho robite vy ? neaky osvedčene recepty.
dneska som si nič nevybrala z mrazáku, tak asi len zemiakové placky s kečupom 😀
u nas dne bude tarhonove rizoto... 😉
@tinka274 ja robím takto: DOMÁCA KNEDĽA
250ml mlieka
1 vajce
350gpolohrubej múky
100 g hrubej múky
trošku kr cukor pod droždie
1kl soli
1/2 kocky droždia
V pekárni vymiesiť a vykysnúť (program cesto), vytvarovať dve knedle, pod utierkou nechať ešte podkysnúť, dať pariť na 25minút. Dno nádob je dobre potrieť olejom, nech sa neprilepia. keď robím dve, jednu dávam do spodnej nádoby,so strednej odoberiem dno a druhú dám do vrchnej (aby mali viac miesta)
@kikaneu tarhonu si uvarim zvlast... na cibulke si oprazim maso, dnes to bude pliecko, pridam papriku, sol, korenie a dusim, ked je maso makke, pridam zeleninku, zasa chvilu podusim a potom to vsetko aj so stavou prelejem k tarhoni a dobre premiesam. Ja robim rizoto iba z tarhone, z ryze som nemala rada uz ako mala. 😉

@natalii6 to pleteni eje úplne jednoduché, urobíš si 4 pramene, vždy ten krajný zoberieš a dáš ho pod ten druhý prameň, potom nad ten tretí prameň a pod ten štvrý prameň a stále dokola ten krajný prameň nad, pod, nad 😉 a ako vidím, sa ti podarili, čo na tom, že pletenie nešlo, na druhý krát bude lepšie 😉