icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
15. aug 2012

Ja som včera navarila aj na dnes 🙂 mame segedin s domacou knedlou a na želanie tatinka šomloi hališky 😝 🙂

lencyca
15. aug 2012

ahojte,dnes sa dojedla sosovicova polievka,slivkove gulky a ja som si spravila celozrnny kuskus so zeleninou a struh.syrom 😉

titkovamiriam
15. aug 2012

plnena paprika,teda poobede ostali už len gule 😀
a este som teraz postavila na zeleninovu polievku a dva plechy pizze
prví :len salam sunka,kukurica syr
druhy: plus paradajky,papriky,olivy,plesnivy syr

vivusika
15. aug 2012

@titkovamiriam uf, šikovnica 🙂

titkovamiriam
15. aug 2012

@vivusika mozno bude aj za studena na ranajky-možno....

henuska7
15. aug 2012

Aj my dnes máme plnenú papriku v rajčinkovej omáčke s knedľou...mňaaaam 🙂

lienka2
15. aug 2012

ahojte, tak my dnes hrstkova polievka a ryzovy nakyp, co som tu nasla recept.. s pudingom a piskotami, vynikajuce 🙂 a navarene je uz aj na zajtra, zeleninova polievka, kuracie prsia na mrkve a k tomu malinke kolienka, co tusim @danielaj spominala..

stellamaris
15. aug 2012

@bambola my mikrovlnku sice mame,ale nepouzivame,to sa svokra divi,preco nie...moze si ju zobrat domov,mne ju netreba,nemam ani teflonovu panvicu...sme za ekologicky riad a tiez nas tu povazuju za divnych 🙂

stellamaris
15. aug 2012

dnes mame vyprazany encian so zemiakmi a hruskovym kompotom,mnam 😉

rosannar
15. aug 2012

ako spravím jednoduché cesto na pizzu (používam droždie v prášku) a tak aby vyšlo aspon na dva plechy (tie klasické)

zuzu_la
15. aug 2012

poradíte nejakú dobrú omáčku na cestoviny, také čo bude rýchlo hotové?

zuzu101
15. aug 2012

@rosannar akurát som dorobila pizzu, cesto super - 400 - 500g hladká múka, droždie, 1čl soľ, 1čl cukor, 2pl olivový olej, 3dcl voda: zmiešaš všetky suché ingrediencie, pridáš olej a dolievaš vodu, aby bolo cesto vláčne.V miske kyske nechávam odstáť cca40 min., rozvaľkáš a dávaš čo chceš. ja som dnes dala paradajkovo-cesnakový základ a prestriedala paradjaky, mozarellu a cibuľu) piekla som pri 200 C cca 10-15 minút. 😀

rosannar
15. aug 2012

@zuzu101 jeeeej, dakujeeem. a výjde to tak na dva plechy??

zuzu101
15. aug 2012

@rosannar ja som dnes urobila len z 300g múky a vyšli mi dve menšie, takže z pol kila určite výjdu 🙂 a to ja mám veľké plechy, keď chcem robiť zákusok, tak dávam 1,5 - 2 dávky ingrediencíí.

rosannar
15. aug 2012

@zuzu101 no super..dakujem, idem si to odpísať... 😉

zoe_a
15. aug 2012

Lievance s malinovým lekvárikom 🙂

danielaj
15. aug 2012

včerajší výborný cukinový koláčik s makom a citrónovou polevou a dnešný ryžový nákyp s pudingom 😉

boska79
15. aug 2012

Francuzska polievka - vichyssoise a palacinky.

http://eveesfoodblog.blogspot.com/2012/01/vichy... a lepsiu polievku som tusim este nejedla. Mnozstva som davala odhadom,tak som to mala huste, zriedila som smotanou...i ked by nebolo treba podla receptu.

danielaj
15. aug 2012

@joannas joj, ďakujem za kompliment 😉 , ja robím ryžový takto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41851, ale od oka všetko a potom ešte tak,ako som robila dnes s pudingom a piškótami, dala som vrstvu ryže, na to ovocie, potom piškóty, popolievala som ich šťavou z kompótu, na to druhú vrstvu ryže, dala som upiecť a navrch som potom dala uvarený puding podľa chuti, posypala sekenými orechami a nechala stuhnúť, tento s pudingom máme veľmi radi 😉

eva7780
15. aug 2012

@danielaj ake maslo si do toho nakypu davala ?klasicke,alebo heru?ja mam recept co sa ryza vari v mlieku,ale uz som to nerobila strasneeeeee dlho,bolo by nacase 😉

danielaj
15. aug 2012

@irsina83 cukinový nákyp, tu je recept, ale ja som robila od oka 😉 môžeš prida´t aj iné prísady, čo máte radi 🙂

pol kg cukiny, 20 dkg mäkkej salámy, 15 dkg eidamu, 1 prášok do pečiva, pol šálky oleja, 1 cibuľa, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, majoránka, trocha korenia na fašírky, vegeta, 4 vajcia, 1 šálka hladkej múky,

cukinu a syr nastrúha´t na jemno, salámu a cibuľu nakrájať, všetko spolu zmiešať, da´t na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč a upiecť, piekla som na 200 st.

danielaj
15. aug 2012

@kikaneu tvaroh zmiešaj s vajíčkom, pridaj cukor, môžeš aj hrozienka a je to, ak je to riedke pridaj ešte trocha pudingového prášku buď Zlatý klas, alebo vanilkový 😉

danielaj
15. aug 2012

@chorale1 aj ja som sa toho bála, ale už som ju pár krát robila anepokazilo sa, aj na MMB som ju našla, a píšu, tiež že sa nepokazí, cesnak a soľ sterilizujú 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6816

danielaj
15. aug 2012

@lienka2 u nás dnes tiež ryžový nákyp s piškótami a pudingom, podĺa mňa najlepší na svete, iný už ani nerobievam 😉

danielaj
15. aug 2012

@eva7780 ja dávam klasické maslo, ale ke´d nemám dám Ramu, Heru nedávam 😉 ja keď tú ryžu varím, tak varím vo vode, ale prilejem aj mlieko, tak pol na pol 😉

soniatko
15. aug 2012

zienky, recept na borsc nahodou nemate...ale odskusany, taky ze MM povie wau? 🙂

soniatko
15. aug 2012

@danielaj prosim Ta, ako ho robis ten nakyp?

soniatko
15. aug 2012

@danielaj uz som to nasla, ze si to pisala vyssie, idem si to rychlo opisat... 😀 😀 😀

chloe001
15. aug 2012

Masove gulicky, zemiakova kasa, uhorkovy salat. Rascovo-vajickova polievka.

soniatko
15. aug 2012

@zuzu_la ja robim 3 omacky:
nivova: na oleji trosku osmazim cesnak, pridam sunku, sampiony z konzervy a rozdrim nivu, pockam, kym sa niva rozpusti, prilejem smotanu na varenie alebo slahacku, povarim, nakoniec okorenim a pridam oregano...nesolit!!!
fazulova: na olej cesnak, suchu salamu, osmazit, konzervu fazul, mozu byt aj v rajcinovej omacke, pasata alebo kecup, chvilu povarim a nakoniec oregano
z mleteho masa: na oleji si osmazim mlete maso, pridam konzervu fazul, tofu syr a a zalejem zasa pasatou a oregano...