icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lizatko1009
19. aug 2012

hovadzia polievka a masko z polievky k tomu paradajkova omacka a pyre.

irsina83
19. aug 2012

@titkovamiriam poprosim receptik na ten ovocny caj a jordanske kurca. dakujemm

irsina83
19. aug 2012

My mame dnes na obed hovadziu polievku, a masko z polievky sme zjedli so zemiakmi chrenom a kecupom. A teraz tatik chysta grilovacku pikantne stehienka, vybornu barbecue omacku - doma robenu, grilovanie cesadilas s quacamolle. Ja spravim salatik s pegingskej kapusticky a ovocnu misu. Mame pagaciky od babicky a uz len aby prisli kamosi a hor sa na to 🙂 dufam, ze aspon stihnem pofotit 😉

tinuskaha
19. aug 2012

mrkvova polievka a vyprazane jogurtove kuracie rezne so zemiakmi k tomu kompot

mamkabeika
19. aug 2012

Paradajková so syrom a morčacie prsia na uhorkách so zemiakovou kašou 🙂

lydia22
19. aug 2012

Takže dnešný menu 🙂
Kuracia polievka, kurací stroganov s ryžou a opekanými zemiakmi a osie a kakaové hniezda

maba
19. aug 2012

@dazdovka VEĽMI ma zaujal tvoj obedík,keďže mám už akosi mäsa DOSŤ 😒 ,dala by som si niečo také,ale nemám ani "šajnu" 😅 ,ako sa to pripravuje.Prezradíš ? 😝 😉

titkovamiriam
19. aug 2012

@nelly3 dakujem 🙂

maba
19. aug 2012

@titkovamiriam mňam-vyzerá to veľmi dobre.Recept na tie rohlíčky,by si nebol 😅 🙂 ?

titkovamiriam
19. aug 2012

@irsina83 caj je uplne klasika zalejem cierny caj-mala som lipton citronovy -ten milujem a už nie do horuceho som dala nakrajane jablka a hrozno-tam moze ist hocico a ked to vychladne sup s tým do chladnicky a ladovy caj je na svete.a to kura mam tu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34540

maba
19. aug 2012

@lydia22 mňam 😝 🙂

maba
19. aug 2012

@titkovamiriam ďakujem 🙂

maba
19. aug 2012

@titkovamiriam 🙂 Dík

norcima
19. aug 2012

Dievcata nejaky recept z Hokaido tekvicky by sa nenasiel? Mam doma dve a chcem z nich zajtra nieco vyskusat, prvykrat ju budeme jest 🙂

titkovamiriam
19. aug 2012

rizotko so šalatom

titkovamiriam
19. aug 2012

@norcima ja som robila raz tuto Vajdovu polievku:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33190
alebo ju mozes pouzit ako klasika tekvicu či cukinu

happy8051
19. aug 2012

menu od zajtra:
pondelok: porova polievka s krupicovymi haluskami, slivkove gule maslom a struhankou
utorok: cukinovy krem krutonmi, kuraci prirodny rezen, bylibkove zemiaky, rajcinovy salat
streda: vyvar z mraznicky 🙂 a pecenovymi haludkami, paradajkova kapusta, sekana, knedla
stvrtok: zemiakova mliecna so struhanym vajickom, zeleninove rizoto so syrom, salat
piatok: polievka z ruzickoveho kelu, losos na pomarancoch s bylinkami, pecene zemiaky
sobota: vlockova polievka s mrkvou, fazulkovy privarok s volskym okom
nedela: vyvar s rezancami, jeleni gulas, zemlova knedla

mysiatkoo
19. aug 2012

dnes prudko navstevny den, tak az teraz 🙂) hovadzia polievka(nestihla som ani odfotit), krkovicka pecena so zemiakmi a cibulou a z poslednej davky sliviek este kysnuty

natalii6
19. aug 2012

my sme mali paradjkovu polievku a cestoviny z fazolovou omackou

kikatko
19. aug 2012

u nás bolo dnes toto- prababkina slepačia polievka, krídelka -vypražané a pečené na mede, hranolky a ryža. a klasika šalaty- uhorkový a mix- uhorky, cukina, cibula, paprika, 2 druhy rajčín

irsina83
19. aug 2012

Takze ukazka z nasek grilovacky: s muzom sme nachystali 2 omacky, 2 salsy a guacamolle, kamoska-mexicanka priniesla prave mexicke tortily. Grilovali wings of fire - mexicke pikantne stehienka a kuracie qesadilas s guacamolle 😉
Foto1 omacky na wings of fire - barbecue a cmarova
Foto2 roztlacene avokado a pino de galo- mexicka salsa ktora sa papa samostatne ale je to aj salsa, ktora sa miesa s avokadom aby vzniklo quacamolle
Foto3 guacamolle s kostkami z avokada - kostky sluzia na to aby nestmavlo
Foto4 opecena zelenina na mexicku salsu
Foto5 nase salsy k tortilam a masu
Foto6 my 🙂 ja a kamoska mexicanka s muzom
Foto7 a 8 qesadilas s guacamole
Foto9 wings of fire s barbecue omackou, tortilou

zuzka1.
19. aug 2012

@irsina83 mozem poprsit recept na domacu barbecue omacku, na tvoje guacamolle aj tvoju salsu?

danielaj
19. aug 2012

ahojte babule, idem vás dočítať, dnes som ani nebola na nete, doobeda som varila a potom sme boli pri vode, joj super bolo, horúco a hlásia takto celý týždeń, takže zaváranie a lečo asi zase odložím, radšej čas strávime pri vode 😉 dnes sme mali klasika nedeľný vývar, bravčové karé v horčicovo cesnakovej omáčke a ryžu, a pečenú krkovičku so zemiakmi, uhorkový šalát a pridávam foto včerajšieho koláčika 😉 Šťavnatá kocka, náš obľúbený, ale robila som opačnú verziu - bledé cesto a čokokrém 🙂

pegggy
19. aug 2012

ahojte
u nás dnes na obed mleté rezne v cestíčku, pyré a miešaný zeleninový a uhorkový šalát. Polievka sa dojedala zo včera rascovo-vajíčková. Cez týžden sme mali kôprovú omáčku,mäsko, knedlu, dukátové buchtičky /čo ste tu dávali niektorá link a boli perfektné, odporúčam/, morčacie na šťave a ryža, v sobotu grilovaná krkovička a stehá.
Robila som koláčik ferrero rocher, ale čakala som od neho viac, cesto bolo dosť suché,krém bol dobrý, ale neviem či ešte niekedy ho budem robiť.
Babule, ktoré máte detičky tak cca do roka staré, ako riešite obedik pre nich ked idete niekam na celý den na výlet?
Kupovaný príkrm a dáte zohriať v reštike?
@danielaj prosím ťa nenapísala by si mi tvoj recept na pizzu? ten mám odskúšaný len som si ho nezapísala a nechce sa mi hladať spätne. Ten je tuším bez kysnutia, ďakujem 😉

dazdovka
19. aug 2012

@maba Moje chutney (catni) z hokkaido sa robi lahko. Dosklovita na olive oil usmazim cibulu na kocky (dost vela cibule), pridam hokkaido na kocky (nesupane, lebo v supe je more vitaminov) bez jadierok a spolu trochu dusim. Tekvicka sa celku rychlo spravi, tak ked je makka, trosinka este takej neochutenej odoberiem pre babatko a zvysok ochutim podla nalady, zvycajne nasypem sezam, podravku natur zlate kura, dam hojne cesnaku pretlaceneho, trocha curry, trocha feferonky, kvapku sojovky, sezamoveho oleja, balzamico ocot a hotovo, rychle, zdrave a lacne jedlo. Chuti to sladko po cibuli a hokkaido, treba dat aj stiplave nieco do toho, hodi sa zazvor, svieza paprika, semiacka davam lebo mam rada ked do niecoho chrumem, ono ta hokkaido sa trosku rozpadne. Priloha obycajna ryza, alebo kuskus, pseno.. A zeleninovy salat, mnam. Snad zachuti aj vam 🙂

danielaj
19. aug 2012

@pegggy jasné páči sa , som rada, že pizza chutiala, ja už ani iné cesto nerobím 😉

Pizza bez kysnutia

1 kyslá smotana alebo biely jogurt, 1 kg hladkej múky, 1 droždie, trošku soli a cukru, 1 dcl oleja, mlieko 3 dcl aj viac podľa potreby....

- z uvedených surovín vypracujeme cesto, toho mlieka dáme toľko aby sa nelepilo cesto na ruky
- cesto hneď rozdelíme na 3-4 plechy, a ďalej klasika....obložíme podľa chuti...čo chladnička dá...
- cesto je aj na druhý deń mäkučké
- cesto je dobré aj na škoricovníky ... vtedy rozvaľkané cesto potrieme rozpusteným maslom, posypeme zmesou škorice s cukrom, zvinieme a nakrájame na kolieska...slimáčikov poukladáme na pomastený plech, potrieme olejom a upečieme, potom už len pocukríme 😉

tosomja
19. aug 2012

Už štvrtý deň jeme plnenú kapustu 🙂 Vlastne len manžel a dnes aj Vikinka jedla, ja ju už ani cítiť nemôžem...
Uvarila som hovädziu polievku a poobede som urobila chrenovú omáčku a knedle - bude na zajtra. Včera som sa "napachala" vôní z grilovaných lakociniek - ale svedomie mi nedovolilo aj ochutnať 😝 Už musím popozerať nejaké zdravé jedlá, aby išlo moje brucho preč preč...nejak sa mu u mňa páči 😕

mravvcek
19. aug 2012

P:Plnene palacinky,zemiaky
U:Granadir,uhorka/ Šalat a pečivo
S:Pečene kurča,ryža,kompot
S:Zemiaky,klobasa,cibula
P:Slivkove knedle/Bryndzove pirohy