icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

miriamr
20. aug 2012

@veverina ja robím takto:papriku na rezance a paradajky na kolieska- pomer podľa vlastného uváženia, ale prevládať by mala paprika,, osoliť -na cca 3 kg 1 PL soli, nechám 25-30 minút postáť a potom natlačím jemne do fliaš, uzavriem a sterilizujem cc 20 minút od bodu varu. Keďže nie je ochutené, môžeš ho potom ľubovoľne použiť. 😉

lencyca
20. aug 2012

@bubinko83 ahoj 😉 postruhas si 25dkg ocistej cukiny,1 strednu mrkvu,10dkg eidamu,potom k tomu das 2 vajcia,3 poliev,lyzice ovsen.vlociek,sol,cesnek,majoran,struhanku-tolko aby to drzalo pokope,robis fasirky ktore este obalis v struhanke,vyprazis,robila som ich prvy krat a su vyborne,deti mi ich jedlihorsie to bude s mm,on to veru nebude,jemu spravim morcaci rezen 😀

zklimekova
20. aug 2012

po víkende v Bojniciach ( kde bolo supeeer :.) som dnes varila..na pondelok ..nezvyk 🙂.. špagety s maskovou omáčkou a kalerábová polievka s krupicou a rozšľahaným vajíčkom 🙂...večer si vás prečítam, čo ste varili cez víkend 🙂

abriela
20. aug 2012

Po tyzdovej dovolenke vcera na veceru parky a dnes uz po 6 tyzdnoch volna obed v jedalni - rezancova kuracia polievka, vyprazany rezen (uz mi chybal v Turecku take nebolo), zemiakova kasa.

rastulka
20. aug 2012

Ahojte 🙂
Ja tento tyžden nevarim /len asistujem 😉 / prazdninujeme u našich v Samorine 🙂 Dnes sme mali dojedačky 🙂

miskadusko
20. aug 2012

@veverina ja som tento rok prvý krát robila tak že som si iba nakrájala papriku a rajčiny- nasolila a nechala aj pol dna. tou solou trochu zmekli a potom som to dala do pohárov a sterilizovala. takže bez varenia 😉 a aj bez cibule a oleja. niekde som čítala že olej po určittej dobe zhorkne tak ja nedávam.

veverina
20. aug 2012

@miskadusko
@miriamr dakujeem,tak vyskusam takto 🙂

mysiatkoo
20. aug 2012

dnes kuracie masko s cuketou a paradajkami + ryza

lienka2
20. aug 2012

dnes bola krupova polievka, hovadzie maso so slovenskou ryzou a uhorkovym salatom,
zajtra dojeme polievku a druhe zeleninove rizoto s mrkvovym salatom,
streda bude brokolicova polievka s opecenym chlebikom, kuracie masko s hraskom a tarhona 🙂
a este som dnes robila jablkovy kolacik a uz je polka plechu fuc 😝

titkovamiriam
20. aug 2012

dnesna neskora večera-ciganska,zemiaky,zelenina,rozky,drezingy
prví tanier si spravil Marek a druhý tatinko-ščiplavý jak ďabel
starší si spravia ked uz budem spat-ja som odolala 😉

irsina83
20. aug 2012

@lencyca mnam vyzera to super 😉 das mi prosim ta recept na cukinove fasirky?? dakujem

irsina83
20. aug 2012

@titkovamiriam tie baranie rohy za surova milujem aj ja 😅 milujem stiplaviny 😉

irsina83
20. aug 2012

Dnes mi tatino spravil veceru, grilovaneho lososa s glazurou - zas vyhrabal nejaky recept z knizky ale bol mnaaamm - uplne uzasnyy 😵 😵 a ovocny salatik. mame vela broskyn,sliviek, jablcok a hrusiek zo zahradky tak papame o 106 😵 😵 pekne vsetko surove 😵
a kedze zajtra idem skoro rano na poradnu tak dnes som narychlo uvarila cukinovy privarok a mam chut so zemiakmi a vajickom ale pre tata s knedlou a masom 🙂

abriela
20. aug 2012

@irsina83 no stiplave oblubujem aj ja. Teraz v tehu mi stiplave chuti dvojnasobne. Na dovolenke robili take stiplave polievky, ze uz sa smejem, ze moje dieta sa narodi a urcite bude milovat pikantne jedla.

lussy23
20. aug 2012

@irsina83 s glazúrou? 😀 a to čo je? lebo jediná glazúra, ktorú poznám sa k lososovi určite nehodí 😀

irsina83
20. aug 2012

@abriela ja to iste, kupila som si pikantnu vegetu a tu som si dala do vyvaru a bola uzasnaa 😵 😵 a vcera som si spravila pikantnu salsu s cayenskym korenim 😵 sa cudujem aj ja,ze maly je v pohode 😅

irsina83
20. aug 2012

@lussy23 to je hoi-sin omacka, horcica dijonska, maslo, citronova stava a sezamovy olej...vsetko po cajovej lyzicke a oleja pol lyzicky 😉 mnam a este pred tym ako sa natrie tak posolit a okorenit 😉

abriela
20. aug 2012

@irsina83 mne doniesom drahy pikantne z chile a upozornovali ho, ze je to velmi velmi stiplave, no ja tvrdim, ze take akurat.
Ja do kuracieho vyvaru davam feferonku a asi okrem strukovinovych polievok a paradajkovej su vsetky u mna pikantne.
Ja tvrdim, ze malicke vie co chce a dava jasne najavo, co ano a co nie. ved precfo ine by sa menili v tehu chute, nie? 😀

irsina83
20. aug 2012

@abriela asi je to pravda 😉 lebo aj ja som taky stiplavy sialenec 😅 keby to drobcom vadilo tak to daju najavo 😉 dokonca mi lepsie travi 🙂 to bude asi chlapcek ked lubis stiplave 😉

gianni
20. aug 2012

po predĺženom víkende u mamy som mala veget od varenia a zajtra idem robiť zajaca s ryžou
a dnes bola kuracia pečienka

nanulik
20. aug 2012

ja som večer robila brokolicovu kremovu a zajtrra bryndzove pirohy

danielaj
20. aug 2012

@mimi21mimi to neviem, či by sa dal už hotový chren prerobiť, 😒keď tam už máš zálievku, ale ja by som skúsila nanovo 😉
@miriamr krásna tortička 🙂
@titkovamiriam tak papa, uži si dovolenku 😉 no tak to ano, tam bude ešte teplejšie 😝 my sme tiež každý deń pri vode, inak sa ani nedá 😝
@kucminka jasné, že mám recept, zajtra napíšem, a je šťavnatý, veď sa aj volá šťavnatá kocka 😀

sisanka
21. aug 2012

ahojte ja sa dnes chystam na slivkove gule,mnaaam uz dlhsie mam na ne chut 🙂 konecne som sa vcera dostala na trh tak som kupila slivky a mm mi ich skoro zjedol, ze mnam ake su fajne 😀 😀
inak varenie na nasledujuce dni - minanie zasob v chladnicke lebo v piatok konecne vypadneme z domu na predlzeny vikend do tatier 🙂

lydia22
21. aug 2012

Este dojeme kuraciu polievku z nedele a druhe budu bryndzove halušky.

bubinko83
21. aug 2012

baby ako skladujete už uvarene jedlo teraz v tych horučavach ? Mne sa už asi 3x skazila polievka ☹

bodka13
21. aug 2012

@bubinko83 uvarím,vychladím a do chladničky....žiadne nechávanie na sporáku 😉

kikatko
21. aug 2012

u nás po 100 rokoch klasické kura celé upečené a k nemu ryža a zemiaky dole hubou. inak, slečny cez víkend bude u nás mega opekačka- masá su už nakupené, len poradte nejaké dipy či netradičné prílohy

chloe001
21. aug 2012

Dnes mame rizoto zeleninovo-sampinonove 🙂 a kuraciu polievocku. Vcera pecene kuracie stehna, ryza.

lencyca
21. aug 2012

@irsina83 ahoj,recept som pisala na tejto strane1429druhy od vrchu 😉

luciok
21. aug 2012

Už sa varí kyslá polievka s klobáskou, slaninkou a údeným mäskom 😝