icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

gucz
27. aug 2012

u nás ešte stále dojedáme kurací vývar (aj z drobov), ako druhé máme granadír a teraz sa mi pečie slivkový koláčik s drobenkou

verka18567
27. aug 2012

@danielaj dakujem nasla som si aj na strane 1410 a tam je to trosku inak.do cesta tam ide aj prar.do peciva.a plnka je o polovicu vecsia tak neviem ci mam dat aj ten prasok

verka18567
27. aug 2012

@danielaj a este kolko toho masla myslim gramas?dakujem

mimi21mimi
27. aug 2012

@lencyca 200 g masla/margarinu a 300 g spaldovej muky + obilne sladidlo. ja som ho nemala tak som dala cukor a zltko ale to tam nebolo. cukru len troch odoka. pecie sa to povykrajovane 10 minut na 170 stupnoch.

lizatko1009
27. aug 2012

polievka z korenovej zeleniny, plnena pecena kacka na ciernom pive, s cervenou kapustou na karameli a lokse 😉

lizatko1009
27. aug 2012

vcea kvaskova polievka s ovsenymi vlockami a ryba na masle, pyre, uhorka

rastulka
27. aug 2012

Dnes som nevarila,dojedli sme zo včera 😉 aleee ste ma navnadili na čerstve rožky a na slonie žradlo 🙂 Mnááám 😝 😝 😝

natalii6
27. aug 2012

@rastulka parada tie rozky vyzeraju uplne ako z pekarne 😉

natalii6
27. aug 2012

my sme dnes mali fasirku z vajcom a ktomu zemiakova kasa a teraz sa pecie babovecka recept od danielaj 😉 a konecne idem robit to leco na zavaranie 😀

natalii6
27. aug 2012

dievcata mam otazku leco mozem sterilizovat aj v trube? a ked ano tak sa to da na plech kde dam trochu vody?dik

natalii6
27. aug 2012

@veve39 ahoj neviem odkial si ale v BA som dneska tu tekvicu videla 😉

veve39
27. aug 2012

@natalii6 som tiez z BA, budem uz teda hladat 🙂 vdaka

natalii6
27. aug 2012

@zklimekova prve a ako od profesionala 😉

titkovamiriam
27. aug 2012

včerajšia mlsotka-dnes bola fantasticka/včera som ju musela poriadne schovat v chladničke/-piškoty,jahody,puding a posypka
lievance s tvarohovou plnkou
gulasova polievka

a idem zavarit a zamrazit slivky

nanulik
27. aug 2012

@titkovamiriam u teba by som chcela bývať 🙂

ja si práve idem robiť slivkové gule, zemiaky sa už varia.... tak bude na zajtra, a zajtra urobím polievku špenátová bramboračka http://www.mamincinyrecepty.cz/polevky/spenatov...

natalii6
27. aug 2012

@veve39 no tak na mileticke na konci ako su tie obchody(ja to volam sklady) je este zopar stankov kde predavaju zeleninu a ovocie tak jeden to tam ma ale mozno ju maju aj inde po celom trhu som neisla 🙂

nanulik
27. aug 2012

@rastulka tie rožky su parádne, a čo je to slonie žrádlo?

nanulik
27. aug 2012

@natalii6 ja som vlani v rure sterilizovala. na plech dávam cca 1cm vody do výška

natalii6
27. aug 2012

a este mam jednu prosbu na tie co peciete torty..moj najmladsi pokladik bude mat za par tyzdnov 1 rok a chcela by som mu upiect tortu ale kedze ja take veci neovladam poprosila by som vas o nejaky dobry recept na korpus+ nejaku dobru ovocnu plnku alebo mi nieco poradte prosim 😉 a este sa chcem spytat kde dostanem kupit nejake ozdoby na tu tortu? dakujem

rastulka
27. aug 2012

@natalii6
@nanulik Dakujem,snažila som sa 😀 slonie žradlo je vlastne vyborny šalatik 😉 Ja som ho robila podla receptu od @titkovamiriam zo str.1443 🙂

natalii6
27. aug 2012

@nanulik a ako dlho si ich streilizovala a na kolkych stupnoch?

natalii6
27. aug 2012

@rastulka ja som pozerala ten recept na to slonie zradlo len by ma zaujimalo preco sa tak vola ked vyzear (vyzera skvelo)ako hocijaky iny salat co maju v obchode 😀

danielaj
27. aug 2012

@verka18567 ano písala som ho aj na str 1410, v pôvodnom recepte idú 2 vrstvy piškót, ja dávam len jednu vrstvu piškót a polovičnú plnku, takto to robím radšej, lebo ak sú tam 2 vrstvy piškót a celé množstvo plnky, tak je to aj veľmi vysoké, doporučujem urobiť tak, ako som ti písala dnes 🙂

danielaj
27. aug 2012

@rastulka môžem k tebe skočiť na večeru? 😀 mňam rožky vyzerajú úžasne a slonie žrádlo milujem, asi aj ja budem musieť urobiť 😝

nanulik
27. aug 2012

@natalii6 no všetko sterilizujem podla tohoto návodu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7416 a ked vyberiem tak to otočím hore dnom a nechám to tak vychladnuť.

nakup
27. aug 2012

@prdelinka12 tak až teraz recept na syrové slimáčiky chcela som uverejniť aj s fotkami : 1/2 kg polohrubej múky, 25 dkg smetolu, kvások z 2 dcl vlažného mlieka a 2 dkg droždia a kávová lyžička cukru v mlieku rozrobíme droždie dáme cukor a povrch trožku pomúčime múkou kvások bude kyprieť ako z hrnčeka var 🙂, ďalej potrebujeme 2 kávové lyžičky soli, 25 dkg postrúhaného tvrdého syra na malé hoblinky, 1 vajce na potretie.
postup :
múku a so smetolom vypracujeme nemusí byť úplne spojené urobíme jamku do ktorej nalejeme kvások pridáme soľ a 1/3 postrúhaného syru, vypracujeme cesto. Z cesta urobíme šúľok, ktorý rozdelíme na 6 rovnakých kusov, každý kus rozvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 16 trojuholníkov, trojuholníky zatočíme namáčame do vajíčka a zbytku syru. Ukladáme na plech ktorý nemusí byt vymastený lebo slimáčiky sú dosť tukové. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 18 minút. A papáme, letné sú úžasné, ak sa nám zmyšia uskladňujeme v dóze krabičke vydržia dlho. A tu je výsledok

rastulka
27. aug 2012

@danielaj Jasneeee 😀 😲

natalii6
27. aug 2012

@nakup juj to vyzera skvelooooooooooooo

nakup
27. aug 2012

@natalii6 ako jednohubky super

natalii6
27. aug 2012

inac dievcata tie co zavarate mate moj velky obdiv 🙂ja to leco hadam nikdy nedorobim 😀 este len krajam papriku a mam toho dost 😠
@danielaj a teba sa chcem spatat ohladom toho leca aky pomer surovin davas myslim davas viacej papriky alebo rovnaky pomer? a cibule asi tak na 4kg paprik asi kolko?ach ach mam to ja ale problemy 😀