icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

moma
27. aug 2012

@zklimekova mohla by som aj ja poprosit recept na tie krasne rozky? Neviem ho tu najst. Dakujem

moma
27. aug 2012

chcela by som pripravit manželovi k nášmu 5.výročiu nejaku super tortu alebo koláč. Čo by ste poradili? Hlavne niečo jednoduhšie, lebo moja malá ma stále vyháňa z kuchyne, tak aby som tam nestrávila pol dňa. Ďakujem za rady.

suelop
27. aug 2012

@moma upec klasicku bielu piskotu, natri ju napr. jahodovym lekvarom a navrch vylej jahodovy puding. Daj trocha schladit aby trocha stuhol 🙂 faaajnotka

lenka268
27. aug 2012

@glukacova je vela receptov na slonie zradlo na nete ale ja ho robim podla receptu od kamosky takto:
1kg dietnej salamy (liptkovska...) ja si dam nakrajat na hrubsie platky a doma nakrajam na kocky
10 vajec
4 cibule stredne radsej mensie
1 plechovka kukurice
6-7 uhoriek zavarane
5-6 ks kapia zavarana
zalievka: 4 lyzice kecupu, 4 horcice (podla chuti ja davam aj viacej kecupu), 2 lyzice octu, cukor 3 lyzicky, sol lyzicka, worcestrova omacka ja som nemala dala som sojovu., olej. Toto spolu nechame par sekund povriet aby sa to spojilo a vylejem na zmes. Necham vychladnut a dam 1 velku tatarsku omacku a 1 velku majolku. Salat je velmi dobry.

veve39
27. aug 2012

@nelinka0401 aj ja sa chystam babovku uz niekdy spravit - u nas to bude 1.x, asi vyskusam tiez tu mramorovu podla dankinho receptu @danielaj
aj si posypala jednotl. vrstvy niecim ? mne sa to paci posypat orechami - moj muz hlada orechy v kazdom kolaci 🙂

lenka268
27. aug 2012

@glukacova napr aj tento je tam spominany aj syr ze sa moze pridat
http://varecha.pravda.sk/recepty/slonie-zradlo/...

abriela
27. aug 2012

slepaci vyvar, brynzove pirohy a cokolada tribit+ 6 kuskov z belgickej cokoladovej bombonieri 😀

lussy23
27. aug 2012

ahojte, my dnes máme lečo, a ja mám patizonové placky🙂
A konečne sa mi uráčilo dať fotky do počítača, tak prídávam naše menu za posledné dni🙂
fotka 1 - patizonový guláš
fotka 2 - tekvicová polievka

danielaj
27. aug 2012

@verka18567 jasné, nech sa ti páči, receptík na
Šťavnatú kocku

6 vajec, 210 g kryšt. cukru, 210 g polohrubej múky, 2 PL kakaa, 2 dl teplej vody, a 3 PL oleja

Urobíme piškótové cesto, upečieme

Krém: 750 ml mlieka, 1,5 Zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, kryšt, cukor podľa chuti, uvaríme puding a do horúceho zamiešame pol masla, alebo Hery, Helie, na upečené cesto natrime tenkú vrstvu krému, na to ukladáme piškóty namáčané v káve s cukrom a rumom a na to zvyšný krém, vrch posypa´t strúhanou čokoládou, grankom alebo čokoládovou ryžou

Ja som teraz robila obmenu: urobila som cesto bez kakaa a krém som urobila z čokoládového pudingu a pridala som trocha nutely, dobrý je aj karamelový, kokosový alebo mandľový puding, dá sa to obmieňať, podľa toho čo máte radi

abriela
27. aug 2012

@moma upecies piskoty ako radi suelop a spravila by som na nu, TRASENY KREM OLE s ovocim - bud jahody, mandarinky, alebo kokosovi s ananasom. (mensie davka: 1 slahackova smotana, 1 kysla smotana, 1 plechovka kompotu, 1 sacok pudingu ole - dame do misy pomiesame)
http://tvorimpreradost.blogspot.sk/2012/05/tras...
Druha moznost - KUBA TORTA parizska slahacka s bananami- 1 slahackova smotana, 1 cokolada - rozpustit a priviest do varu. dat do chladnicky vychladnut a dalsi den vyslahat.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23309
Moje torticky - kokosovi traseny krem v rolade s ananasom (cigareta) a parizska slahacka s bananmi - Kuba torta

danielaj
27. aug 2012

@veve39 ja posýpam jednotlivé vrstvy, tiež hlavne orechy a hrozienka 😉

lussy23
27. aug 2012

pokračovanie fotka 3 - pečená zeleninka
fotka 4 gyros(kúpený v obchode) a čerstvučký chlebík z pekárničky od kamarátky(jednoducho som neoodolala,hoci to je taká divná kombinácia gyros a chlebík)
fotka 5 - celozrnné palacinky a rukola, ktorú bol otreba minúť
fotka 6 - klasika - kuriatko s ryžou
fotka 7 - quacamele ale trochu vylepšené, pridali sme aj mäso a syr
fotka 8 -11 Pizza pre mojich priateľov, ktorých so msi pozvala
A nakoniec včerajšie menu - hokaido polievka Jozef a Vajdu a zapečené avokádo

nakup
27. aug 2012

@moma vyskúšaj tento nie je až tak náročný, preto sa volá rýchli sviatočný zákusok, http://varecha.pravda.sk/recepty/rychly-sviatoc...

lussy23
27. aug 2012

v tej polievky by mali byť aj krutóny, ale tie ja nemám rada, tak ju má mtakú čistú🙂

lussy23
27. aug 2012

a možno to bude znieť divne, ale citróny, ako ste si mohli všimnúť, sú moja veľká závislosť

danielaj
27. aug 2012

@lussy23 presne to som si aj myslela, že máš rada citróny 😉

lencyca
27. aug 2012

@mimi21mimi ahoj,mozem poprosit o recept na spaldove keksiky? 😉

veve39
27. aug 2012

@danielaj urcite to tak vyskusam, spojim asi aj-aj (orechy, hrozienka)

danielaj
27. aug 2012

@veve39 presne, ja to tiež dávam spolu 😉

lencyca
27. aug 2012

@lussy23 ja som bola zavisla na citronoch ked som bola tehotna,pri obidvoch synoch,jedla som ich samotne 😀

veve39
27. aug 2012

@lussy23 hokkaido polievka je super - uz dostat tuto tekvicu kupit ? myslim ci uz je jej sezona...vyborny je do tejto polievky tekvicovy olej par kvapiek...ja by som tieto kremove zeleninove polievky mohla jest stale, skoda ze toto moje nadsenie moji najblizsi nezdielaju 🙂

moma
27. aug 2012

@abriela tie trubičky si plnkou nalepila na hotovu tortu? Výborný nápad.

abriela
27. aug 2012

@moma ano torta je len cesto a plnka. Trubicky mali byt na stojaco, len ich bolo malo 😉

miruss
27. aug 2012

@veve39: Super do polievky z tekvice hokaido je aj koriander.

veve39
27. aug 2012

@miruss fiha, to som este nepocula--ako cerstva vnat ? alebo susena bylinka ?

miruss
27. aug 2012

@veve39: Nie zrniečka. Ja som ju varila v sobotu a bola super. Ja som našla taký recept, kde boli aj koriandrové zrniečka a bola super. Dokonca ju jedol aj MM a on tekvice a cukety nemá rád.

veve39
27. aug 2012

@miruss vdaka za tip, vyskusam
je zrejme, ze s koriandrom sa zatial nepozname 😎

akika722
27. aug 2012

zemiakova polievka /s korenovou zeleninou/ a haluškami+zemiakové placky

zajtra-pravdepodobne rizoto

bubo1104
27. aug 2012

Dnes kuracie rezne v 3 obale , marinované 12 hodín v oleji , citróne , vončestrovej omáčke , cesnaku , korení , petržlenovej vňaťke . K tomu zemiaková kaša na masielku a uhorky , všetko domáce . Večer spravím štrúdľu jablkovú , makovú