icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lyongirl
26. okt 2010

@zuzana12345 ahoj, už mám uvarené, trošku som si to pozmenila, zemiaky posypala nejakým kombinovaným korením, tak isto kuracie prsia pomiešala s korením, pretlačeným cesnakom a olejom a je to veru mňamka, ďakujem za tip

inffinity
26. okt 2010

takže my sme nakonec spojili naši brokoličku s tuňákovým receptem takovým stylem že jsem uvařila těstoviny a brokolici zvlášť, pak jsem dala vařit asi 1,5dcl mléka a v něm rozpustila 5kostek kiri sýru a jak se to rozpustilo jsem v tom mňagačkou na brambory roztlačila brokolici a měli jsme těstovinky se sýrovo brokolicovým krémem jůůůj výborné to bylo díky za inspiraci 🙂
tuňák bude jindy 😀
a zítra máme bramborový den, bramborové placky a bramborová polévka 😉

zucha
26. okt 2010

ja som si uz vecer prichystala zajtrajsi obed. Zemiakovy privarok a k tomu dusene kuracie srdiecka a prsia na cibulke na sposob gulasu.

titkovamiriam
27. okt 2010

ja robim dnes fazulkovu luskovu na kyselo a dusene masko na marhuliach s ryzou 🙂

tereza79
27. okt 2010

ja som sľubila bryndzové halušky 🙂 ale ešte nezjedli segedin 😖

lea132
27. okt 2010

my dnes rascovu polievku s vajickom a pecene kura, zemiaky a nejaky kompot, na veceru asi kelovy privarok

inffinity
27. okt 2010

@tereza79 my segedin klidně dopapkáme 😀 😀 pošli 😉

kibuk
27. okt 2010

no ja dnes total nestihačka 😒 😒 behame po doktoroch tak len co dum dal a poobede do obchodu a podokupovat a potom uvarit

traktor
27. okt 2010

u nas dnes pre mm mäsko a ryza zo vcera , deti dukatove buchticky, a zemiakova plolievka.....zatial...ak chytim slinu..este nieco vydumam.. 😀

traktor
27. okt 2010

@lyongirl super to vyzera na fotkach 😉 ..az mi slinka vyskocila 😀

lyongirl
27. okt 2010

@traktor to som rada, že som takej kuchárke ako si ty narobila slinky, to poteší lenivú kuchárku ako som ja 🙂

traktor
27. okt 2010

@lyongirl.. ze kucharka, ..to sa dobre cita 😉 ..ja ked som sa vydala, aj caj mi prihorel...a varila som tak, ze som mala vsetko napisane od slova do slova...jeden bobkovy list, 2 zrniecka novy koren,3 zrniecka cele cierne korenie, lyzicku soli.. 😀 ..no katastrofa...ale priznam , aj dnes je to obcas pri niektorych receptoch tak 😀

luga
27. okt 2010

bryndzove halusky 😵

denne73
27. okt 2010

Ahojte. Chcem urobiť farncuske zemiaky , ale nie klasiku že vajičko , špekačiky ale mlete mäsko. Keby som dala do pekáča zemiaky, na to orestovane mlete mäso a zaliala to vajičkom ?? ČO myslíte bolo by to jedlé 🙂)

denne73
27. okt 2010

jeminky francuzske 😀 😀 😀

evitkamalicka
27. okt 2010

haskova polievka a slivkove gule

titkovamiriam
27. okt 2010

Tak na MB dalsie recepty 😀
denne jasne že mozeš a bude to super mnamka 🙂 ja ked davam ,,cele,,maso nie mlete a udeniny tak zemiaky nevarim ale ich davam surove,na ne masko,niaku zeleninku/leco,mrazenu/a zasa zemiaky a peciem tak 30 min a smotanu s vajickami dam az na koniec 10minalebo aj syr-jedlo čo sa da spravit na viac sposobov 😀 a ked nie zemiaky tak to iste aj s cestovinami 🙂 a kombinacia zemiaky ryza kysla kapusta a nieco masove medzi to mnaaaam/koložvarska/. 🙂 🙂 aj ten recept musim dat na MB 🙂

titkovamiriam
27. okt 2010

evitka slivkove z ,,odpalovaneho,,alebo zemiakoveho cesta?

denne73
27. okt 2010

@titkovamiriam 😉 😉 😉

traktor
27. okt 2010

@titkovamiriam daj mi link na tvoje recepty na MB, dakujem 🙂 ...a chcem sa opytat, varieva tu niekto aj z diviny?..dostala som rôzne mäso z diviaka,okrem ineho aj pecen...a co s tym teraz?...môzte aj do IP, ale najradsej by som odskusane recepty 🙂

titkovamiriam
27. okt 2010

traktor pamacka/MiriamT./
divinove mam odskusane aj pečen no napisem az z domu teraz,,pracujem,, 😅 😅
mam na jeleninu aj diviačinu 🙂

titkovamiriam
27. okt 2010

traktor a dam sem super link na divinu ale robila som niektore:
http://www.forestportal.sk/ForestPortal/volny_c...

titkovamiriam
27. okt 2010

http://varecha.pravda.sk/recepty/ragu-diviacej-... toto som robila
a z tych polovnickych stehno na smotane a aj na sipkovej omacke

traktor
27. okt 2010

@titkovamiriam super dakujem..a napis mi aj z domu 😉 ...ja pecen nelubim, no moj muz ano...a teraz ze z diviaka..tak normal neviem co robit.. 😅 😀

titkovamiriam
27. okt 2010

jasne ked dam recepty sem dam ich hned aj na MB

kibuk
27. okt 2010

no ešte som spachala šampionovo-šunkovo smotanovu omačku s cestovinkou 🙂 🙂 😉 😉

majaxy
27. okt 2010

@denne73 Ahoj, ja robim tak, že zemiaky mlete masko a hrasok,navrstvím, zalejem jednou šálkou mlieka v ktorej rozpustim jeden bambino syr, pred dopečením posypem trochou syra na struhanie, je to velmi chutne

majaxy
27. okt 2010

Dnes: polievka zo zelenej fazulky na kyslo, fašírky, popučene zemiaky s petržlenovou vňaťou

denne73
27. okt 2010

@majaxy 😉 😉 😉

titkovamiriam
27. okt 2010

pečené stehno z diviaka:

800 g diviačieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, olej, slaninu, cesnak, ocot, hubový bujón, 1 dl smotany.

Umyté mäso odblaníme, osušíme, osolíme, okoreníme a prešpikujeme rezancami slaniny. Previažeme hrubšou niťou, aby sa pri pečení uchoval tvar. Slaninu pokrájame na malé kúsky, dáme do pekáča, pridáme olej, na to položíme mäso a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút. Potom podlejeme horúcim vývarom, do ktorého sme pridali lyžicu octu. Počas pečenia mäso otáčame a podlievame. Pred dopečením polejeme smotanou. Podávame so slaninovými knedľami

Potrebujeme:
600 g pečene z diviny, 1 kyslá smotana, 3 strúčiky cesnaku, 3-4 bobuľky borievky, 100 ml červeného vína, 1 čili paprika, celé nové korenie, mleté čierne korenie, majoránka, bazalka,, zväzok mladej cibuľky, drvená rasca štipka muškátového orieška, olej a soľ

Ako na to:
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste necháme niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme, pokrájame na plátky a na oleji z oboch strán prudko opečieme. Do vzniknutého výpeku pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a za stáleho miešania speníme. Vrátime späť orestovanú pečeň, pridáme rascu, muškátový oriešok, čili papriku, čierne korenie a všetko podlejeme červeným vínom. Dochutíme rozdrvenými borievkami a dusíme kým sa šťava nezredukuje. Až teraz môžeme osoliť. Pečieň dozdobíme lyžičkou kyslej smotany a lístočkom bazalky a podávame.