Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam ja ta vazne milujem, ty si tak rychla,,,, 😀 😀 ja som si urobila domace siroke rezance a mam vela tuniaka v oleji, tak idem nieco spiskat z tych receptov,,,,diky
baby a ešte som sa chcela opýtať, ten syr v palacinke ako sa obaluje do 3obalu, nejde to zle, keď je naspodu zložená, neotvára sa a tak...
ja sa snažim aj na fb dalej kamaratkam davat tieto super receptíky 🙂 🙂
júú baby asi nechám brokolicu na zítra a zkusím ty těstovinyy s tuňákem 😀 myslíte že to může jíst i moje malá? Dávám už ji skoro všechno..
no tak som urobila tie so syreckom a su vyborne 😵 😵 😵
@inffinity moji mali sa sa nevedeli dozrat 😀 😀
u nas dnes ta hovadzia polievocka a pecena krkovicka na cibulke podliata troskou vina a zemiakova kasa 😉
Tak dnes boli zemiakovobryndzove pirohy....a zajtra bude vyprazany karfiol,zemiakova kasa a kysla polievka zo zelenej fazulky........ 😉
ahojte, @titkovamiriam ti mas svoju stranku, kde si ukladas recepty?..hod mi link, ak ano 🙂
nemá niekto tip na polievku???
juj baby, teraz som dostala chuť na zemiakový šalát, taký vianočný, mňam...
alebo zemiakova,šošovicova,kapustova,kelova,zapražena z vajičkom 🙂))))))))) aku?????????
do hrnca polohrubu muku, detsku krupicu, trosku cervenej papriky, olej, pomiesat /zaprazka/, zaliat vodou a miesat kym nezacne vriet, pridat vegetu sol, rascu, ..ked zovrie pridat rozmiesane vajicko a povarit...v hriankovaci urobit hriankany chlebik, nakrajat na kocky a dat do polievky 🙂 , zemiakova polievka na kyslo- zemiaky na kockydame varit do osolenej vody, ked su mäkke, vlejeme do polievky mlieko, alebo smotanu, v ktorej sme rozhabarkovalimuku, pridame bobkovy list a nechame povarit. pred podavanim osolime, a pridame podla chuti ocot 🙂 sosovicova polievka-sosovicu uvarime, pridame bobkovy list, sol, cierne korenie, vegetu, cesnak, zemiaky a na kolieska pokrajany parok,ked su zemiaky hotove, polievku zahustime zaprazkou...tak isto robim aj hrachovu polievku /suchy hrach/, len hrasok precedim, cize polievka je cista, su tam len zemiacky a parok a je zahustena 🙂
no baby, vy ste dali toľko receptov, ale ja mám pocit, že tieto polievky varím dokola, len minulý týždeň sme mali rajčinovú, dnes sme dojedli frankfurtskú a kelový prívarok bol minulý týždeň. Šosovica a fazuľa sa varí stále, brokolicová tiež, tuším spravím špenátovú...
Tak a na Mb su dalsie granatir je suprovy 🙂 aj salatik 🙂
@lyongirl http://recepty.rodinka.sk/vypis.ltc?k=1 mrkni tu, tu mas vyse 500 polievok 🙂
hmmmm žienky moj mužik by rad cesnačku ale mne moc nevonia 😅 ale mu ju už chcem spravit mate nejaku osvedčenu??? dakujem
dnes grilované kur.stehienka s ryžou 🙂 zajtra bude zemiakový prívarok s klobáskou 😝
cesnačka ako ju milujem:12 strúčikov cesnaku
50 g nivy
80 g masla
petržlenová vňať
2 dl mlieka
1 dl bieleho vína
1 ČL hladkej múky
50 g ementálu
1 dl vody
pažítka.
Postup
Maslo v rajnici speníme s prelisovanými, ale aj nakrájanými strúčikmi cesnaku. Petržlenovú vňať nakrájame a primiešame k maslu, pridáme nivu a miešame. Keď sa syr rozpustil, prilejeme aj mlieko a neskôr víno. Zahustíme múkou rozmiešanou v deci vody. Povaríme a servírujeme s nastrúhaným ementálom v bosniačikoch ale aj samozrejme na tanieri posypeme pažitkou
a hned ho dam aj ma MB
@titkovamiriam ,
ta polievka ma vsehosudy iba 4 dc? ☹
niečo okolo pol litra ked sa robi taka husta no môžes si ju prisposobit.
Klasika cesnacka je ze na oleji spenis muku pridas cesnak a zalejes vodou-osolíš a hotovo. no ja mam rada takuto hustu.Mozno keby sa dalo viac muky mozes pridat viac vody alebo mlieka.
@traktor ďakujem, polievka je už uvarená špenátová, ale samozrejme pozriem tú stránku a masko a zemiaky sa už pečú. Ja posledne varím takto navečer, lebo je doma MM a dá pozor na deti, pri deťoch sa mi variť nechce, lebo menší stále mrnčí, piští, chodí za mnou mama, mama a chce sa tulkať, on je taký mamin závislák, tak pri ňom sa mi variť už nechce, som si zvykla cez deň len priebežne upratať a variť večer...

@titkovamiriam no veru traktor by tiež mohla nahadzovat svoje receptiky lebo tento je ozaj mnamkovyyyyyyyyyy
samozrejme aj tvoje mnam mnam,len kedy všetky vyyskušat 😅 😅