Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam šikuľka si veľká . Ja som robila čalamádu 8 fliaš a kečup tiež 8 fliaš , ale Ty toho tam máš neúrekom
Keď som písala že dnes bude špenátová polievka tak to tak nieje totiž som si čerstvé listy pomýlila lebo som len mrkla zelené tak zelené nakoniec bol to šalát a polievka bola žufka ( špenátová polievka so syrovými haluškami a so smotanou), a tie perfiš cuketové fašírky ktoré ste tu baby dali so šunkou a syrom, zemiaková kaša a šalátovo uhorková obloha. 😀
ospravedlňujem sa šalátová polievka, kto vie čo je žufka asi pochopil 🙂 🙂 🙂
na veceru cuketove placky a cokladovy puding, este som robila broskynovy lekvar 🙂
ja som tiež a v našich končinách ešte si sa s tým názvom nestretla? A preto žuvka lebo sa ten šalát žúva 🙂
@titkovamiriam hneď by som si dala si nezmar ktorý asi nepotrebuje si sa sadnúť ale stále niečo robiť klobúk pred tebou dole 😵
@titkovamiriam na tej poslednej fotke je čo ?
ahojte,my dnes polievka z kuracích chrbtov,na poslednú chvíľu si Valentínka poprosila špenátovú polievku,tak som jej ju urobila/spapala 4 porcie-2 na obed a 2 na olovrant🙂 / a hranolky a rybie prsty,trochu nezdravé ale občas to nezaškodí.zajtra budú polievky ako dnes a pečené kuracie stehná s pyré zemiakmi a cviklou.doobeda skúsim stihnúť zavariť cviklu a urobiť pretlak a po obede - smer zoofarma Modrová,tešíme sa🙂
@joannas to je ten zagrilovany syr zospodu 🙂 -on by mal byt taky aj zvrchu,len ten alobal na nom bol kratky a fakt sa mi uz nechcelo ist hladat domaci alobal,tak som syr neotocila-no bolo to dobre aj tak 🙂
@titkovamiriam aha,
@ibajeho http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketove-fasir..., nemáš začo ale syr a šunku si môžeš pridať 🙂
Ahojte. My dnes polievočka zemiakovo-hrášková s liatym cestom. Zo včera slané vyprážané palacinky (vo vnútri šunka alebo saláma, syr, kukurica a obalené v trojobale, vypražené),. k nim zemiaková kaša a šalát z paradajok a zelenej cibuľky so sladkokyslým nálevom. A jabĺčka som dnes strúhala a zamrazila.
My dnes vyprazany karfiol,popucene zemiaky,tatarka.
zajtra kuraci vyvar s rezancami, pecene bravcove rebierka,dusena kysla kapusta a urobim zemiakove knedlicky.sa tesim.na tie rebierka si s mm robime uz dlllllho chute 🙂
Zajtra nebude nedeľný obed - uvarím paradajkovú (celé paradajky, zelérové listy - na spôsob zeleninovej), cestovinu - písmenká. Zapekaný karfiol so syrom a kukuricou, zemiaková kaša.
ja robievam roky tento kečup od nás z dediny mi dala recept jedna pani a tento nám chutí najviac
4 kg rajčín uvaríme a prepasírujeme
pokrájame si pol kg cibule, pridáme k prepasírovaným rajčinám, ďalej pridám 40-50 dgg cukru, 1 Čl škorice, 1 dl octu, 2 ČL červenej papriky, 2 PL soli a do gázy si dám 20 ks bobkový list, 20 ks čierne celé korenie, 20 ks nové celé korenie, urobím z toho taký uzlíček, aby mi korenie naplávalo v tom kečupe a všetko varím do zhustnutia, potom vyberiem tú gázu s korením, rozmixujem, dám sterilizovať. je veĺmi dobrý, hustý 😉
hovadzia polievka s nitovkami, karbonatky so zeleninovou omackou a bylinkovou cestovinou a krpcovi s ryzou, miesany zeleninovy salatik
polievku mame este od vcera...zeleninovu s drozdovo-mrkvovymi haluskami a dnes urobim plnenu papriku so zemiakmi..
Kuracia polievka,hovädzinka na šťave s ryžou a poobede chcem upiect jablkovy kolačik.
cesnaková polievočka, zemiakový šalátik a bravč. rezníky 🙂 🙂 🙂
kuraci vyvar, grilovane kurca s tarhonou, bravcove rezne plnene sunkou a syrom so zemiakovou kasou a k tomu nejaky kompot

@danielaj úprimnú sústrasť....až teraz som ssa dočítala čo sa stalo ☹ veľa síl prajem a obdivujem ťa, ja by som asi nebola schopná toľko zákuskov napiecť (hoci, pri práci človek myslí na iné).....