icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kikaneu
8. sep 2012

@danielaj úprimnú sústrasť....až teraz som ssa dočítala čo sa stalo ☹ veľa síl prajem a obdivujem ťa, ja by som asi nebola schopná toľko zákuskov napiecť (hoci, pri práci človek myslí na iné).....

bubo1104
8. sep 2012

@titkovamiriam šikuľka si veľká . Ja som robila čalamádu 8 fliaš a kečup tiež 8 fliaš , ale Ty toho tam máš neúrekom

nakup
8. sep 2012

Keď som písala že dnes bude špenátová polievka tak to tak nieje totiž som si čerstvé listy pomýlila lebo som len mrkla zelené tak zelené nakoniec bol to šalát a polievka bola žufka ( špenátová polievka so syrovými haluškami a so smotanou), a tie perfiš cuketové fašírky ktoré ste tu baby dali so šunkou a syrom, zemiaková kaša a šalátovo uhorková obloha. 😀

nakup
8. sep 2012

ospravedlňujem sa šalátová polievka, kto vie čo je žufka asi pochopil 🙂 🙂 🙂

gelinka75
8. sep 2012

na veceru cuketove placky a cokladovy puding, este som robila broskynovy lekvar 🙂

joannas
8. sep 2012

@nakup to kde tak volaju že zufka?ja som od popradu ale ešte som to nepočula

nakup
8. sep 2012

ja som tiež a v našich končinách ešte si sa s tým názvom nestretla? A preto žuvka lebo sa ten šalát žúva 🙂

bubo1104
8. sep 2012

@nakup aj ja robievam šalátovú polievku , keď bola sezóna , tak stále - tak sladko - kyslo . Naučila som ju jesť aj môjho muža aj syna . Je fajna a výživná a keď som ju videla nafotenú , hneď som dostala chuť - mňam .

titkovamiriam
8. sep 2012

tak len tak rychlo fotecky z vecera:
robila som roznu krafjanu zeleninku ale aj olivy si syrom
masko musi byt
zagrilovany hermelin

nakup
8. sep 2012

@titkovamiriam hneď by som si dala si nezmar ktorý asi nepotrebuje si sa sadnúť ale stále niečo robiť klobúk pred tebou dole 😵

joannas
8. sep 2012

@titkovamiriam na tej poslednej fotke je čo ?

katushka16
8. sep 2012

ahojte,my dnes polievka z kuracích chrbtov,na poslednú chvíľu si Valentínka poprosila špenátovú polievku,tak som jej ju urobila/spapala 4 porcie-2 na obed a 2 na olovrant🙂 / a hranolky a rybie prsty,trochu nezdravé ale občas to nezaškodí.zajtra budú polievky ako dnes a pečené kuracie stehná s pyré zemiakmi a cviklou.doobeda skúsim stihnúť zavariť cviklu a urobiť pretlak a po obede - smer zoofarma Modrová,tešíme sa🙂

titkovamiriam
8. sep 2012

@joannas to je ten zagrilovany syr zospodu 🙂 -on by mal byt taky aj zvrchu,len ten alobal na nom bol kratky a fakt sa mi uz nechcelo ist hladat domaci alobal,tak som syr neotocila-no bolo to dobre aj tak 🙂

joannas
8. sep 2012
ibajeho
8. sep 2012

@nakup aky je prosim ta postup na tie cuketove fasirky so syrom a sunkou? Dik

nakup
8. sep 2012

@ibajeho http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketove-fasir..., nemáš začo ale syr a šunku si môžeš pridať 🙂

ibajeho
8. sep 2012

@nakup jezisu sak to je na sest porcii. To sama nezjem 😀 No idem si to precitat teda

gabkoke
8. sep 2012

Ahojte. My dnes polievočka zemiakovo-hrášková s liatym cestom. Zo včera slané vyprážané palacinky (vo vnútri šunka alebo saláma, syr, kukurica a obalené v trojobale, vypražené),. k nim zemiaková kaša a šalát z paradajok a zelenej cibuľky so sladkokyslým nálevom. A jabĺčka som dnes strúhala a zamrazila.

nakup
8. sep 2012

@ibajeho No klobuk dole si to dobre odhadla ja so to neodhadla tak som urobila pre "celú armádu" 😀 že vraj je dobré aj ku chlebíku na studeno, žeby raňajky? 😀

lenuss84
8. sep 2012

@danielaj uprimnu sustrast zelam!
kolaciky su nadherne,len bohuzial,kiezby k inej udalosti si ich piekla,joj....drz sa! 🙂

lenuss84
8. sep 2012

My dnes vyprazany karfiol,popucene zemiaky,tatarka.
zajtra kuraci vyvar s rezancami, pecene bravcove rebierka,dusena kysla kapusta a urobim zemiakove knedlicky.sa tesim.na tie rebierka si s mm robime uz dlllllho chute 🙂

tosomja
8. sep 2012

Zajtra nebude nedeľný obed - uvarím paradajkovú (celé paradajky, zelérové listy - na spôsob zeleninovej), cestovinu - písmenká. Zapekaný karfiol so syrom a kukuricou, zemiaková kaša.

danielaj
9. sep 2012

@natalii6

ja robievam roky tento kečup od nás z dediny mi dala recept jedna pani a tento nám chutí najviac

4 kg rajčín uvaríme a prepasírujeme

pokrájame si pol kg cibule, pridáme k prepasírovaným rajčinám, ďalej pridám 40-50 dgg cukru, 1 Čl škorice, 1 dl octu, 2 ČL červenej papriky, 2 PL soli a do gázy si dám 20 ks bobkový list, 20 ks čierne celé korenie, 20 ks nové celé korenie, urobím z toho taký uzlíček, aby mi korenie naplávalo v tom kečupe a všetko varím do zhustnutia, potom vyberiem tú gázu s korením, rozmixujem, dám sterilizovať. je veĺmi dobrý, hustý 😉

luciaq
9. sep 2012

hovadzia polievka s nitovkami, karbonatky so zeleninovou omackou a bylinkovou cestovinou a krpcovi s ryzou, miesany zeleninovy salatik

sisanka
9. sep 2012

polievku mame este od vcera...zeleninovu s drozdovo-mrkvovymi haluskami a dnes urobim plnenu papriku so zemiakmi..

lydia22
9. sep 2012

Kuracia polievka,hovädzinka na šťave s ryžou a poobede chcem upiect jablkovy kolačik.

ibajeho
9. sep 2012

@nakup jak odhadla, ved tam je to pisane 😀 to je prva vec co si vzdy kuknem 🙂

afrika
9. sep 2012

cesnaková polievočka, zemiakový šalátik a bravč. rezníky 🙂 🙂 🙂

katkas1
9. sep 2012

kuraci vyvar, grilovane kurca s tarhonou, bravcove rezne plnene sunkou a syrom so zemiakovou kasou a k tomu nejaky kompot

nakup
9. sep 2012

Prosím vás dievčatá nemáte skúsenosť s pečením v bulharských keramických miskách ? ak ano dajte receptík s mäsom. Ďakujem