Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@abriela dakujem ti pekne, urcite vykusame 🙂
dnes špagety budu a zo v cera je tam kysla zemiakova polievka
@mravvcek piskota- 3 vajcia, 100 g praskovy cukor, 1 dcl olej, 2 PL kakao, 1 prasok do peciva, 300 g hladka muka, 250 ml mlieko....urobime piskotu a upecieme pri 200-250 stupnoch
krem1- 2 zlate klasy, 2 vanilky, 100 g cukor, pol litra mieko, 150 g maslo.....urobime klasicky vanilkovy krem
krem2-1 salko, 200 g maslo.....salko varime 2.5 hodiny, ked vychladne vymiesame s maslom/mozes pouzit karamelove salko a nemusis varit/
Na vychladnutu piskotu natrieme vanilkovy krem, poukladame bb keksy vanilkove a potrieme salkovym kremom, zalejeme cokoladou a nechame stuhnut. Najlepsie aspon pol dna, kym zmaknu keksy.
vývar so zeleninou a opečeným chlebíkom, dusené kuracie prsia (ešte neviem čo všetko tam dám) a pečené zemiaky + veľký moravský koláč (kysnuté cesto + tvaroh + mak + orechy)
@luciferova ja som robila podla tohto http://www.varime.sk/recepty/polievka-z-tekvice... a este som ju ozdobila balsamicom a oprazenymi tekvicovymi jadierkami
dnes mame kurča na smotane a cestovina 🙂
slivkove gule ala lidl 😀
Paradajkova polievka a zapekane cestoviny.
@katkas1 ja robím takto, chutí podľa mňa ako sáčková, ak nie lepšie 😉 aj keď kupovanú robím naozaj výnimočne a pri tejto aspoň viem, čo jeme 😉
Francúzska polievka
Zelenina podľa chuti ( mrkva, pór, kaleráb, cibuľa, petržlen, zeler), mleté mäso, olej, soľ, rasca, mletá paprika, zeleninový bujón alebo vegetu, petržlenova vňať.
Na oleji si trošku osmažím mleté mäso (ja dávam bravčové plece, kuracie, králičie, čo práve doma mám), potom pridám nakrájanú zeleninu nadrobno, rascu a červenú papriku, spolu ešte chvíľku osmažím (nie dlho lebo paprika zhorkne). Zalejem vodou a nechám prejsť varom, pridám soľ a vegetu podľa chuti, stíšim plameň a varím kým nie je zeleninka mäkká. Dám obľúbené cestovinky, posypem vňaťkou a hotovo.
dnes pečene stehienka a k tomu ryža a opekané zemiaky
skladane zemiaky si muz rozkazal 😀
kocky poradte ako sa robi liate cesto do polievky neviem nikde najst 😒
zeleninová polievočka , cibulovo zemiakový šalát a rezne - taka klasika🙂
Ahojte poradite nejaky recept na cinu?dakujem.
karfiolová polievka so syrokrémovými haluškami, (malý jej zblajzol skoro za celý tanier) a druhé rizoto so zeleninou a zvyškami masa z pečeného kuraťa
chcem sa podakovat danielaj-ke, za inšpiráciu, neviem ako chutila ale krásna bola, aspon takto to povedela moja sestra. bolo to pre mojho synovčeka, ktorý mal včera 4 rocky / posielala som ju ups-kou 😀 zo zh do bb /, toto je moja druhá torta v živote prvu som piekla piekla pred 10rokmi mojmu prvemu synčekovi na 2 rocky 🙂 , koláčiky zákusky ano ale torty sa bojim 😎
Dnes bravcove srdcia ako svieckova s knedlou,polievka zo vcera a idem varit jablkovu nutelu-zasa riadne popadali....
ahoj baby poprosim vás o recept na dobré cesto na pizzu, my dnes hrachova a druhe bravč.mäso na kocky so zeleninkou a kolienkami
polievka zo strúhanej mrkvy s krupicovými haluškami, karfiol ako mozoček, zemiaky zapečené s nivou a jablková štrúdla z lístkového cesta 🙂

@rosannar tak som rada, že vám chutilo. ja sa poteším aspon vášmu obrázku, kedže som na diete 😝