icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

elka74
20. sep 2012

@rosannar tak som rada, že vám chutilo. ja sa poteším aspon vášmu obrázku, kedže som na diete 😝

katarinakmp
20. sep 2012

@abriela dakujem ti pekne, urcite vykusame 🙂

nika5214
20. sep 2012

dnes špagety budu a zo v cera je tam kysla zemiakova polievka

katkas1
20. sep 2012

@mravvcek piskota- 3 vajcia, 100 g praskovy cukor, 1 dcl olej, 2 PL kakao, 1 prasok do peciva, 300 g hladka muka, 250 ml mlieko....urobime piskotu a upecieme pri 200-250 stupnoch
krem1- 2 zlate klasy, 2 vanilky, 100 g cukor, pol litra mieko, 150 g maslo.....urobime klasicky vanilkovy krem
krem2-1 salko, 200 g maslo.....salko varime 2.5 hodiny, ked vychladne vymiesame s maslom/mozes pouzit karamelove salko a nemusis varit/
Na vychladnutu piskotu natrieme vanilkovy krem, poukladame bb keksy vanilkove a potrieme salkovym kremom, zalejeme cokoladou a nechame stuhnut. Najlepsie aspon pol dna, kym zmaknu keksy.

katkas1
20. sep 2012

@danielaj ako robis francuzku polievka?CHuti tak ako kupenska sackova?

lucikatn
20. sep 2012

vývar so zeleninou a opečeným chlebíkom, dusené kuracie prsia (ešte neviem čo všetko tam dám) a pečené zemiaky + veľký moravský koláč (kysnuté cesto + tvaroh + mak + orechy)

veroninna1
20. sep 2012

@luciferova ja som robila podla tohto http://www.varime.sk/recepty/polievka-z-tekvice... a este som ju ozdobila balsamicom a oprazenymi tekvicovymi jadierkami

kibuk
20. sep 2012

dnes mame kurča na smotane a cestovina 🙂

ladybirds
20. sep 2012

slivkove gule ala lidl 😀

erni
20. sep 2012

@ladybirds ake su tie gule z Lidlu? ja slivkove milujem,ale robim ich len v sezone ale dala by som si niekedy aj cez zimu

lydia22
20. sep 2012

Paradajkova polievka a zapekane cestoviny.

sebi123
20. sep 2012

@erni my kupujeme iba tie z lidlu 😉 a chutia 😵

danielaj
20. sep 2012

@erni treba si cez sezónu zamraziť a v zime, ako keby si našla 😉

erni
20. sep 2012

@sebi123 fakt ? tak musim vyskusat 🙂
@danielaj to nehrozi dat do mrazaku,ja ich totiz spravim aj 100 ks a potom ich 3 dni jem 😵

ladybirds
20. sep 2012

@erni co mas na mysli,?? su z kysnuteho cesta.. 1kg za 1,99€ 😉

danielaj
20. sep 2012

@katkas1 ja robím takto, chutí podľa mňa ako sáčková, ak nie lepšie 😉 aj keď kupovanú robím naozaj výnimočne a pri tejto aspoň viem, čo jeme 😉

Francúzska polievka

Zelenina podľa chuti ( mrkva, pór, kaleráb, cibuľa, petržlen, zeler), mleté mäso, olej, soľ, rasca, mletá paprika, zeleninový bujón alebo vegetu, petržlenova vňať.

Na oleji si trošku osmažím mleté mäso (ja dávam bravčové plece, kuracie, králičie, čo práve doma mám), potom pridám nakrájanú zeleninu nadrobno, rascu a červenú papriku, spolu ešte chvíľku osmažím (nie dlho lebo paprika zhorkne). Zalejem vodou a nechám prejsť varom, pridám soľ a vegetu podľa chuti, stíšim plameň a varím kým nie je zeleninka mäkká. Dám obľúbené cestovinky, posypem vňaťkou a hotovo.

danielaj
20. sep 2012

@erni no to aj u nás idú také počty 😉 minimálne 60-80 kusov robím a zlupneme za jeden deň 😉

moname
20. sep 2012

@danielaj ja robím aj z kompótu 🙂

tulka3
20. sep 2012

pecene kuracie stehna z domaceho kurata + horne morcacie stehno spikovane cesnakom a slaninkou, pecene spolu s kuracimi, zemiaky s maslom, uhorkovy salat, paradajkova polievka s domacich cherry paradajok, makovo-citronovy kolac od @danielaj 😉

lenand
20. sep 2012

dnes pečene stehienka a k tomu ryža a opekané zemiaky

gumidekmomo
20. sep 2012

skladane zemiaky si muz rozkazal 😀

janka256
20. sep 2012

kocky poradte ako sa robi liate cesto do polievky neviem nikde najst 😒

novakova2000
20. sep 2012

zeleninová polievočka , cibulovo zemiakový šalát a rezne - taka klasika🙂

verka18567
20. sep 2012

Ahojte poradite nejaky recept na cinu?dakujem.

nanulik
20. sep 2012

karfiolová polievka so syrokrémovými haluškami, (malý jej zblajzol skoro za celý tanier) a druhé rizoto so zeleninou a zvyškami masa z pečeného kuraťa

nanulik
20. sep 2012

@erni @sebi123 tie v lidli kupujem aj ja, lebo si myslím že tkaé dobré sa mne nikdy nepodaria, a jem to u nás iba ja, takže by sa mi aj tak nechcelo sa s tým piplať pre mna samu. a su výborné

papuka
20. sep 2012

chcem sa podakovat danielaj-ke, za inšpiráciu, neviem ako chutila ale krásna bola, aspon takto to povedela moja sestra. bolo to pre mojho synovčeka, ktorý mal včera 4 rocky / posielala som ju ups-kou 😀 zo zh do bb /, toto je moja druhá torta v živote prvu som piekla piekla pred 10rokmi mojmu prvemu synčekovi na 2 rocky 🙂 , koláčiky zákusky ano ale torty sa bojim 😎

titkovamiriam
20. sep 2012

Dnes bravcove srdcia ako svieckova s knedlou,polievka zo vcera a idem varit jablkovu nutelu-zasa riadne popadali....

glukacova
20. sep 2012

ahoj baby poprosim vás o recept na dobré cesto na pizzu, my dnes hrachova a druhe bravč.mäso na kocky so zeleninkou a kolienkami

miri.b
20. sep 2012

polievka zo strúhanej mrkvy s krupicovými haluškami, karfiol ako mozoček, zemiaky zapečené s nivou a jablková štrúdla z lístkového cesta 🙂