icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

abriela
29. okt 2012

@laurinka777 @lalus dakujem

zklimekova
29. okt 2012

@rastulka ja si dám variť zemiaky , dám do toho 1-2strúčiky cesnaku, nové korenie, soľ, dávam sem tam aj polovicu zeleninového bujónu,keď sú zemiaky polomakké pridám červenú šošovicu tá potrebuje tak cca 15 min a je hotová.Na koniec pridám pokrájanú párku a tak pol dcl smotany tá može byť ale nemusí. Zápražku netreba, šošovica to super zahustí 🙂

katkaaalex
29. okt 2012

@veroni87 prosim Vas, ako ste robila tu paradajkovu omacku? Dakujem 🙂

zklimekova
29. okt 2012

@trafena31 🙂 nie je za čo , super recepty ..už som pár vyskúšala 🙂..a aj moj album z tortičkami si mi tam raz zdieľala 🙂

nakup
29. okt 2012

ja po dlhom čase píšem , keďže ma so synom zobrali v piatok k ním prechádzame ťažkým obdobím a dnes fazulová polievka na kyslo chlebík, vyprážaný karfiol a karfiólové karbonátky, varené zemiaky a uhorkový šalát všetko z hrncov kedže nie je chuť do jedla

veroni87
29. okt 2012

@katkaaalex nech sa páči, tu som sa inšpirovala http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39361 🙂 len sme nemali olivový olej, tak som použila slnečnicový a super 🙂 rýchla a veľmi chutná omáčka.

nakup
29. okt 2012

a tu je foto :

katkaaalex
29. okt 2012

@veroni87 dakujem velmi pekne🙂

nakup
29. okt 2012

teraz som si prečítala čo som napísala píšem jak talian známy v núdzi poznáš priatelov 🙂 ☹

1977
29. okt 2012

@mysiatkoo Mozem poprosit receptna lokse?Diky

mysiatkoo
29. okt 2012

@1977 takyto mam od mojej svagrovej, ktora ix robieva roky a vzdy skvele : zemiaky uvarit v supke, nexat uplne vyxladnut, osupat, nastruhat na jemno, dosypat hladku muku (ani len netusim kolko-robila som to od oka), cesto vymiesit, urobit valcek, nakrajat na kolieska a tie vyvalkat na lokse... piect na suxej panvici (alebo takej kovovej platni), upecene pomastit a posolit a zakryt pokrievkou (aby boli makke). Vraj je dolezite nesolit uz cesto - velmi potom redne ci co... netusim, robila som to podla toho ako pisem a uplne 1x v zivote 😝

danielaj
30. okt 2012

@abriela ja robím gaštanový krém takto, aj naposledy na moje narodky som robila, uvarila som si puding zo 400 ml mlieka, múžeš dať zlatý klas, mandľový alebo aj karamelový puding, po vychladnutí pridám maslo alebo Heliu, cukor podľa chuti a gaštany, a je hotovo, niekedy pridávam aj roztopenú čokoládu a mám čokoládovú verziu 😉 my nejak neobľubujeme tie šľahačkové krémy 😒
@rastulka tak ako z normálnej šošovice 😉
@bellada ja normálnu šošovicu nenamáčam 😲

rastulka
30. okt 2012

@zklimekova Dakujem 🙂 Idem robit červenu šošovicu 1x,snad bude chutit mojim papkačom 😉 🙂

lululka555
30. okt 2012

ahojte dnes idem varit cicerovu polievku so zeleninou,velmi ju lubime a este mame pecene mäso z nedele,tak budeme mat na studeno s chlebikom a kyslou uhorkou. 😉

womankc
30. okt 2012

@lunana xixixi veru né a čo bolo trpké?

nadhera
30. okt 2012

http://varecha.pravda.sk/recepty/vyprazane-samp...

hrstkovu polievku

a deckam palacinky s jablckom

womankc
30. okt 2012

ja som včera uvarila šošovicovú polievku a špenátový prívarok s vajíčkom a zemiačiky, lebo moja najstaršia je doma dnes (podvrtla si členok trochu na telesnej) , tak nech má vyživu na dnes mám vytiahnutý bôčik , ale veru nemám ani predstavu, že čo s ním

abriela
30. okt 2012

@danielaj na teba som myslela, lebo si spominam, ze si pisala o gastanovom kreme.
Ja som nikdy gastanovy krem ani nejedla. Len drahy casto spomina, ako chodil na VS do BA a jedol uzasny gastanovy krem, kt. sa predaval v poharoch. Len odhaduje, ze to bola slahacka s gastanovym pyre. Kedze ma narodky, chcem mu upiect tortu. Na meniny som mu robila parizsku slahacku a veru chutila.

danielaj
30. okt 2012

@abriela no tak to áno, myslím, že ten čo predávajú v pohároch je šľahačkový, tak vyskúšaj taký, ke´d mu tak chutil 😉

danielaj
30. okt 2012

ja som práve dorobila rybaciu nátierku, malá sa zobudila, ideme rańajkovať 😉 a dnes varím zemiakovú polievku s haluškami, zeleninovo-syrové fašírky a pečené zemiakové vejáriky k tomu+ domáca tatarka 😉

rastulka
30. okt 2012

Dobre ranko 🙂 U nas dnes polievka z červenej šošovice a rožkove pirohy plnene kuracim maskom 🙂
@danielaj Dani,ako robiš palacinky ked do cesta nastruhaš jablko?Chcem robit 3-2-1,mam pridat viac muky? 😅

ukana
30. okt 2012

@nadhera aj my dnes hrstkovu polievku a upečiem mufiny 🙂

mitka2007
30. okt 2012

no,ja dnes mam v plane uvarit iba polievku...mrkvovo-hraskovu s liatym cestom...a zajtra spravim asi zemiakovy privarok s parkami a vajickymi na tvrdo.... 🙂

blackcat8885
30. okt 2012

Ja mám dnes v pláne šošovicovú polievku a po dlhej dobe langoše